Probleem oplossen of oorzaak aanpakken

Oplossingen zijn het probleem niet! Aldus Theo Maassen. Ik ben fan van zijn theorieën en teksten die altijd in zijn shows verwerkt worden. Zo zegt hij bijvoorbeeld ook dat in de maatschappij te vaak word gekeken naar het oplossen van het probleem in plaats van de oorzaak aan te pakken. Alles in stand houden zoals het gaat terwijl het nou juist anders moet.

Zo werkt het met je lichaam ook. Heb je een zwakke plek of ben je een keer ziek. Wil je dan het probleem oplossen met een pilletje of een kuurtje? Of wil je kijken waar het vandaan komt en de oorzaak aanpakken? Je wilt alle processen in je lichaam JUIST NIET in stand houden als ze niet goed functioneren. Dan weet je dat die zwakke plekken weer een keer terug gaan komen. Voorbeeld: Door weinig water drinken kun je vaker hoofdpijn krijgen of ziek of verkouden zijn. Ga je dan paracetamol pakken en keelsnoepjes elke keer als je er last van hebt? Of ga je meer water drinken om te voorkomen dat het terug komt?

bart1

Dit is natuurlijk heel kort door de bocht en dit geldt niet voor iedereen. Maar het principe geldt wel voor heel processen in je lichaam.

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van deze column vragen, stel ze dan dan gerust. Ik proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Oorzaak Aanpakken

Ga je problemen oplossen of de oorzaak aanpakken? Een vraag die je best eens kunt stellen aan jezelf. Kijkende naar je leefstijl. Naar jouw manier van problemen oplossen. Ikzelf probeer altijd de oorzaak aan te pakken. Ik ben sinds mijn 14de chronisch verkouden geweest. Toen ik echt in de wereld van gezondheid en training terecht kwam realiseerde ik me dat die neusspray die de huisarts elke keer voorschreef het probleem EVEN oploste. Sinds ik mijn voeding heb aangepast, anders ben gaan trainen ben ik zelden ziek of zwak en heb ik bijna nooit meer last van verkoudheid.

Er zijn een hoop uitzonderingen natuurlijk. Ik zeg ook altijd dat je sowieso het advies van je arts op moet volgen. Een arts heeft van veel dingen verstand en zo zijn er natuurlijk veel problemen niet op te lossen met voeding en training. Maar er zijn wel meer dingen op te lossen dan je zelf denkt! Want zijn al die medicijnen dan wel zo goed? Waarom gaan er jaarlijks tienduizenden mensen dood aan het gebruik van teveel, verkeerde of onnodige medicijnen??

Ik citeer uit het boek van Joop Bouma genaamd “Slikken. Hoe ziek is de farmaceutische industrie?”:

De farmaceutische industrie in Nederland geeft jaarlijks een paar honderd miljoen uit aan de promotie van geneesmiddelen. Daarbij worden soms de grenzen van het toelaatbare overschreden. Met harde euro’s koopt de bedrijfstak invloed op vrijwel alle terreinen van de gezondheidszorg. Ondanks overheidsingrijpen worden artsen nog steeds op grote schaal verleid, worden patiëntengroepen gebruikt voor de lobby van vaak overbodige pillen en worden wetenschappers betaald om de publieke en politieke opinie te beïnvloeden. De nascholing van huisartsen en medisch specialisten is volledig in handen van de industrie. Aan geneesmiddeleninnovatie wordt intussen in Nederland nog amper geld besteed. De farmaceutische bedrijven in ons land zijn handelsondernemingen geworden voor de marketing van ziekten en medicijnen.

Hierin leer je dat GELD een van de grootste drijfveren is om medicijnen te produceren en nog veel erger dat ook artsen het vanwege GELD voorschrijven. Hoe ziek is dat? Alles draait om geld. Zelfs de genezing of het fitter laten voelen van mensen.

Aan de voedingsstijl die ik en vele trainers en voedingsdeskundigen met mij voorschrijven in combinatie met supplementen om processen aan te sterken en tekorten toe te voegen is nog nooit iemand dood gegaan.

Wil jij de rest van je leven achter de feiten aan lopen of onderneem je definitief stappen?

Heb je een vraag? Mail dan gerust naar [email protected]

Gezonde groet!
Bart van Veghel

3 Reacties

  1. Hallo Agnes,
    Een spray zal zoals ik al zei het probleem even oplossen.

    Mijn advies is echt om meer volgens de caveman / paleo stijl te eten. Probeer de opname van je voeding te verbeteren door deze voedingsstijl en te supplementeren met visolie en enzymen. Gaat het dan na een paar weken niet beter dan kun je eventueel met probiotica supplementeren.

    Wel altijd in overleg met je arts. En voordat je met probiotica begint overleg eerst met een deskundige. Je kunt mij bereiken op [email protected]

    Succes!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in