ProDiet – Prodieet Eiwitdieet

Een eiwit dieet is helemaal hot! Zeker door het afslank-succes van Erica Terpstra zit deze dieetvorm behoorlijk in de lift. Erica verloor haar kilo’s met Prodimed. ProDiet is niet hetzelfde als Dieet Pro maar een goedkopere variant van dit product.

Afvallen door ‘alleen maar’ minder te gaan eten, werkt in het algemeen averechts. Door beperking van het eten van eiwitten, ontstaat hieraan een gebrek. Het lichaam zal dan het spierweefsel gebruiken als eiwitbron.

ProDiet is eveneens een fase-dieet. Je gebruikt vier tot zes zakjes per dag en neemt twee grote porties groenten per dag. Het Prodiet-dieet bestaat uit een zeer groot aantal maaltijden in poedervorm en uit maaltijd vervangende producten. De website van ProDiet bevat bovendien een groot aantal recepten.

Het gewichtsverlies dat wordt ervaren, bestaat dan ook grotendeels uit verlies van spiermassa en vocht, maar het lichaamsvet blijft zitten. Als dan weer wordt omgeschakeld naar het eten van ‘normale’ hoeveelheden, worden de koolhydraten grotendeels weer omgezet in lichaamsvet, waardoor al snel weer een gewicht is bereikt dat hoger ligt dan voor de afslankpoging werd gestart. Dit is het bekende jojo effect.

Het ProDiet Eiwitdieet onder de loep

Zoals je eerder kon lezen bestaat ProDiet uit vier verschillende delen. Een deel wordt bij een eiwitdieet een fase genoemd.

Eerste Fase: De actieve of Strikte Fase

Tijdens het eerste deel van ProDiet zijn koolhydraten, suikers en vetten niet toegestaan. Dit is meteen de strengste fase. Tijdens deze eerste fase mag je 4 tot 6 zakjes Prodiet per dag. Daarnaast zijn er 2 porties groente per dag toegestaan.

Tweede Fase: De Gematigde Fase

Als je het eerste deel van ProDiet hebt volgehouden kun je verder gaan met de tweede fase. Je zult merken dat deze fase eenvoudiger vol te houden is. Dit komt mede omdat bepaalde producten zoals magere vleessoorten en vis zijn toegestaan. Daarnaast mag je maximaal 4 ProDiet producten per dag gebruiken.

Prodiet Fase 3: De Overgangsfase

De derde fase wordt de overgangsfase genoemd en is letterlijk een overgang naar een goed en stabiel voedingspatroon. Tijdens een periode van 6 weken worden suikers en calorieën langzaam toegevoegd aan je eetpatroon. Het uiteindelijke doel, een stabiel gewicht en gevarieerd eetpatroon komt nu echt in zicht.

Prodiet Fase 4: De Stabilisatiefase

Bij aanvang van de vierde en laatste fase heb je je streefgewicht bereikt. Stabiliteit is het toverwoord tijdens deze fase. ProDiet helpt je om de voldoende eiwitten in te nemen. Tijdens het stabiliseren is het de bedoeling om een normaal eetpatroon op te bouwen.

Lees alles over het Eiwitdieet

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Voordelen ProDiet

 • Snel gewichtsverliezen (tussen de 6 en 10 kilo)
 • Vermindering van cholesterol
 • Verlaging van de bloeddruk

Nadelen Prodiet

 • Alleen online te bestellen
 • Geen begeleiding
 • Prijs: gemiddeld 50 tot 100 euro per week, per persoon
 • Eiwitdieet veroorzaakt vaak een slechte adem

Jouw ervaring met ProDiet

Heb jij vragen of ervaring met ProDiet? Laat dan hier een reactie achter. Is ProDiet anders dan andere eiwitdieten? Of komt het op hetzelfde neer? Lees hier de reacties van andere bezoekers.

8 Reacties

 1. Hoe kom ik on line in contact over de begeleiding tijdens het dieet? Wordt mij ook geadviseerd welke producten wel en niet te gebruiken in de verschillende fases?

 2. Ben een Man 25 jaar en ben sinds 4 weken samen met een collega aan Prodiet begonnen.
  Ik heb zelf 2 maal de starterskit genomen (1 kit = voor 2 weken) + wat aanvullende soepen en andere smaken shakes om wat meer te kunnen afwisselen.

  Na 4 weken ben ik zelf 10,2 kilo afgevallen.

  De manier van gebruik vindt ik erg makkelijk, het is inwezen een lui dieet.
  je mag 4 tot 6 zakjes per dag, maar heb zelf aan 4 genoeg. In het weekend als het laat word soms een 5e. In de middag en avond grote portie groenten en voor de rest alleen maar water en beperkt koffie. In deze 4 weken ben ik niet echt extra gaan sporten. Naast mijn normale activiteiten.
  Het dieet is erg goed vol te houden, MAAR je moet wel streng blijven. Zoals bij elk dieet heb je soms toch de trek in iets anders. vooral als het tijd is om een zakje te nemen. Maar gewoon streng blijven en de drang naar iets anders is zo weg.

  Ik blijf prodiet nog voor 4 weken extra volgen tot ik nog 10 kilo kwijt ben en ga dan afbouwen naar fase 2 en 3. Deze fases zijn belangrijk om wel te volgen, om niet direct een zware klap te krijgen om van bijna 0 koolhydraten direct weer koolhydraten te eten. je lichaam moet rustig wennen om zo niet direct oververzadigd te worden.

 3. hallo waarom staat hier niks wat je precies kan eten op een dag met de opruimdagen van eiwit dieet,zieoveral voorbeeldjes maar niet hierbij,groetjes anja

 4. Waarom is Prodiet beter als bijvoorbeeld het Prodimed eiwitdieet? Ik wil beginnen met Prodiet maar waar kan ik het bestellen? Bij de drogist (kruidvat) wisten ze niets van het Prodiet Proteinedieet af. Is het te koop bij een apotheek of drogisterij of moet ik het bestellen?

  Anneloes

 5. vragen m.b.t. Prodiet. Ik ben onlangs overgestapt van Prodimed naar Prodiet. Dit omdat de produkten bijna hetzelfde zijn maar wel veel goedkoper zijn. Nu heb ik toch een paar vragen: 1. Mag je in fase 1 al piza, nootjes, brood of crackers eten? 2. Tellen die dan voor een gewone maaltijd. 3. In het weekend slaap ik meestal wat langer en eet dan om 11.00 uur voor de eerste keer. Tot hoe laat mag je ”s avonds het laatste eten? 4. Ik heb brownies besteld. Als je er een eet raak je dan uit ketose? 5. En datzelfde (vraag 4) zou ik graag willen weten over de producten genoemd in vraag 1. Ik hoop dat jullie me snel antwoord kunnen geven en dat het net zo snel gaat als bij prodimed. Ik ben in twee weken al 4 kilo afgevallen. Alvast bedankt! groet, Rosie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in