Prodimed Body Invest winnaar Vara Kassa Afslankspecial

Na de uitzending van de Vara Kassa Afslankspecial op 24 oktober 2009 ging een groep van 24 enthousiaste personen verdeeld in acht groepjes van drie personen op dieet. Na de tussenstand van 9 december 2009 werd vandaag tijdens de uitzending van 2 januari 2010 de einduitslag van de Vara Kassa Afslankspecial bekend gemaakt. Tijdens deze uitzending werd Body Invest, een eiwitdieet dat ook bekend is onder de naam Prodimed uitgeroepen tot het beste dieet. Body Invest heeft volgens het testpanel het beste resultaat als je wil afvallen. Opvallend is dat HCG niet meer in de lijst staart. De drie deelnemers die dit dieet volgde zijn – op verzoek van de inspectie – gevraagd te stoppen met het gebruik van HCG. Zij hebben een vervangend dieet gevolgd. Daarnaast is bekend gemaakt dat Slimline Dieet Kristallen niet bestaan. In 2009 is Erica Terpstra 40 kilo afgevallen met de winnaar van de afslankspecial Prodimed / Bodyinvest.  Naast het Body Invest / Prodimed dieet werden door de Vara Kassa afslankers de volgende diëten uitgeprobeerd.
Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Extra Boekentip

Wil je meer weten over Eiwit / Protëine Diëten weten? Dan zijn de onderstaande boek een must!

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

Uitslag Vara Kassa Afslankspecial *

Kassa heeft gekeken hoe onze 24 kandidaten het ervan af hebben gebracht. Toch kun je niet elk dieet simpelweg met elkaar vergelijken. Het scheelt namelijk of je een man of vrouw bent. Mannen vallen sneller af dan vrouwen. Ook speelt leeftijd een rol (jonge mensen verbranden meer energie dan oudere mensen) en dan is ook nog van belang hoeveel overgewicht je hebt. Iemand met veel overgewicht valt namelijk sneller af, dan iemand die maar een paar kilo teveel heeft. Daarnaast is het ene dieet veel strenger dan het andere. Bij HCG of Modifast mochten de mensen maar 500 kilocalorieën per dag eten, terwijl je bij de WeightWatchers veel meer mag nuttigen. Dan val je minder snel af.

In totaal zijn onze 24 kandidaten: 165 kilo afgevallen. We kunnen het HCG-dieet niet meenemen in de uitslag, omdat de deelnemers (op ons verzoek) halverwege de kuur zijn gestopt.

Slimline Dieet Kristallen

De drie dames die het drankje slimline dieetkristallen dronken wogen in het begin samen 217 kilo. Daar is 10 kilo vanaf. Ze zijn 4,8 procent kwijt van hun totaalgewicht. Een knappe prestatie. Ze zijn helemaal op eigen kracht afgevallen, want dit nepdrankje bevatte helemaal geen uniek Nepalees bergkristal waar je van afvalt en die het hongergevoel onderdrukt.

Acupunctuur

Ook de naalden van de acupunctuur deden hun werk. De drie dames wogen samen 244 kilo. Ze zijn inmiddels 13 kilo kwijt. Dat is 5% minder lichaamsgewicht.

Alli – afslankpil

De kandidaten die de Alli-afslankpil slikten wogen op 24 oktober gezamenlijk ruim 375 kilo. Ze zijn in totaal 19,5 kilo afgevallen. Dat is een percentage van 5,3 procent van hun totaalgewicht.

WeightWatchers

De deelnemers aan de WeightWatchers wogen samen 265 kilo. Ze zijn 16 kilo kwijt. Dat is 6 procent minder lichaamsgewicht.

Sonja Bakker – dieet

De eierkoeken van Sonja Bakker werpen ook hun vruchten af. Met zijn drieetjes wogen ze op 24 oktober 283 kilo. Samen zijn ze bijna 21,5 kilo afgevallen. Dat is een percentage van 8%.

Modifast Intensive

Dan de shakes van Modifast. Op 24 oktober wogen de deelnemers 257 kilo en nu zijn ze 24 kilo kwijt. Dat is 9,5 procent.

Body Invest

En tot slot Body Invest. Op 24 oktober gaf de weegschaal 302 kilo aan. Met zijn drieën is er 36 kilo vanaf gelijnd. Dat is een percentage van: 12 procent.

Shakes zijn niet de beste dieetmethode

Toch kun je volgens diëtiste Léontine van Meggelen niet de conclusie trekken dat afslanken met shakes de beste dieetmethode is. “We weten uit ervaring dat die shakes in het begin snel resultaat geven. Als mensen weer gewoon gaan eten, vallen ze vaak terug in hun oude eetgedrag. En dan komen ze snel weer aan. Het allerbelangrijkste is: keuzes maken. Als je aan een dieet begint: moet je jezelf afvragen: kun je dit volhouden tot je honderdste? Zo niet dan kun je beter een ander dieet volgen die je leefstijl verandert. Je moet namelijk levenslang letten op goede voeding en voldoende beweging.”

Ook is het belangrijk dat mensen begeleiding krijgen bij het afslanken. Uit onderzoek blijkt dat mensen het dieet beter volhouden en dat je niet zo snel weer terugvalt in het oude eetpatroon en op hun streefgewicht blijven. Volgens Léontine van Meggelen zijn alle deelnemers winnaars. Iedere kilo die je van je overgewicht kwijtraakt is winst voor je gezondheid. “Uit onderzoek blijkt dat 10% minder overgewicht enorme medische voordelen oplevert. Het is stukken beter voor je bloeddruk, cholesterol en ook je conditie verbetert.”

Bekijk de Vara Kassa Afslankspecial

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Onze kandidaten hebben geprobeerd hun leefstijl en eetpatroon aan te passen. Iets wat de overheid al vijf jaar probeert met het Convenant Convenant Overgewicht. De afgelopen jaren heeft de gemiddelde Nederlander zijn leefstijl niet aangepast. We zijn alleen maar dikker geworden! In 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en nu heeft 52% van de mannen en 41% van de vrouwen overgewicht. Van alle 65-plussers is zelfs ruim 56% te dik.

Jouw ervaring over de winnaar Body Invest

 • Ervaring met Body Invest? Geef hier jouw mening.
 • Lees hier de ervaringen en vragen van Body Invest gebruikers.

* bron: vara kassa

2 Reacties

 1. Prodimed is vanaf nu ook online te bestellen. De producten worden verkocht onder de naam SLIMdiet en zijn identiek aan Prodimed producten. De prijzen van SLIMdiet producten zijn gunstiger en exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode beschikbaar. Deze kortingscode is goed voor 10% korting op je complete bestelling.

  slimdiet

  Om te profiteren van deze korting gebruik je tijdens het bestelproces de volgende kortingscode in: VETVRIJ

 2. Het programma Kassa heeft Body Invest alleen genoemd als winnaar en er maar heel (veel te) weinig aandacht aan besteed dat deze 3 mensen gewoon met PRODIMED waren afgevallen.

  Body Invest is een dochteronderneming van Prodimed. Nogal lullig voor de dietistes die al jaren voor Prodimed werken lijkt me.

  Bovendien hebben mensen het steeds maar over shakes, maar met Prodimed maak je dingen als omeletten, havermout, soep, desserts, frisdranken, repen etc. Dus de informatie hierboven van Leontine van Meggelen klopt niet helemaal.

  Juist het belang van Prodimed is dat er veel aandacht wordt besteed aan het opbouwen van een normaal en gezond eetpatroon. Dus niet even afvallen met shakes en dan weer je oude eetpatroon oppakken, maar vanaf fase 2 begin je met het aanpassen naar een gezond voedingspatroon.

  Bij voedingspraktijk Pro-Enerchi wordt ook nog veel aandacht aan een voedings patroon wat individueel bij jou past. Ook qua gezondheidsklachten. Dat doet niet elke dietiste heb ik begrepen.

  Kortom Body invest is maar een deel van de vele praktijken die met Prodimed werken. Dus de uitslag van Kassa moet zijn dat de mensen het meest afvielen met Prodimed, en niet met het Bodyinvest concept, want zo werken alle dietistes die met Prodimed werken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in