Prodimed Eiwitdieet en andere diëten aftrekbaar van de belasting

Wist je dat veel diëten aftrekbaar zijn van de belasting? Ook het populaire Prodimed Eiwitdieet valt hieronder. Het vaste aftrekbare bedrag voor Prodimed bedraagt voor 2009 € 1092

Een voorwaarde is wel dat de uitgaven voor een dieet op doktersvoorschrift of diëtiste gevolgd moeten worden. Op dat moment zijn ze aftrekbaar als specifieke buitengewone uitgaven. Er gelden dus verschillende regels en bepalingen rond deze aftrek.

Je  kunt alleen dieetkosten aftrekken als het gaat om een dieet dat is voorgeschreven door een arts. Bewaar daarom een kopie van dit voorschrift als bewijs. Je kunt alleen dieetkosten aftrekken voor een dieet dat voorkomt in de tabel die door de regering is vastgesteld.

In deze tabel kun je zien of jouw dieet aftrekbaar is van de belasting.

10 Reacties

 1. Prodimed is vanaf nu ook online te bestellen. De producten worden verkocht onder de naam SLIMdiet en zijn identiek aan Prodimed producten. De prijzen van SLIMdiet producten zijn gunstiger en exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode beschikbaar. Deze kortingscode is goed voor 10% korting op je complete bestelling.

  slimdiet

  Om te profiteren van deze korting gebruik je tijdens het bestelproces de volgende kortingscode in: VETVRIJ

  • Klopt, de belastingwetgeving staat los van de zorgverzekering. Vanaf 2012 wordt begeleiding en advies niet meer vergoed door je zorgverzekering. Maar (sommige) diensten en producten zijn nog wel aftrekbaar van de belasting.

   Margreet

 2. Vanaf 2012 wordt een bezoek aan een dietiste niet meer vergoed door de zorgverzekering. Dieetadvisering wordt zowel door de basis als de aanvullende verzekering niet vergoed tenzij de dieetadvisering onderdeel is van de gecoördineerde, multidisciplinaire zorg aan een verzekerde die lijdt aan een chronische obstructieve longziekte, of aan diabetes of die een cardiovasculair risico heeft.

 3. Valt overgewicht onder overige in de tabel?
  Ik heb een verwijsbrief van de huisarts heb 20 kilo overgewicht, is prodimed dan ook aftrekbaar

  groetjes

  sylvia

 4. @Winnie, De belastingdienst zegt hier het volgende over:

  ‘Volgt u een dieet op doktersvoorschrift? Dan mag u een vast bedrag voor deze kosten aftrekken. U mag per persoon dieetkosten aftrekken. U hebt een dieetbevestiging nodig van uw huisarts als wij er om vragen.’

  Via de link in het bovenstaande artikel kun je een overzicht bekijken van diëten die aftrekbaar zijn.

  Maar voor alle diëten geldt: je hebt een doorverwijzing van je huisarts nodig. Als je op eigen initiatief een dieet volgt is dat niet aftrekbaar.

  Sanne

 5. Volgens mijn belastingadviseur staat Prodimed niet in de lijst van aftrekbare dieten. Hoe kom ik er achter dat dit wel zo is?

 6. Hallo,

  Is het bericht dat je prodimed van de belasting terug kunt krijgen niet erg oud? Kan het inderdaad en wat moet ik dan doen?

  Groeten.
  Moira

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in