Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen

De strijd met overtollige kilo’s is niet altijd even makkelijk. Er is niet alleen veel moed nodig om de strijd aan te gaan, je hebt ook een strijdplan nodig. Prodimed kan jouw strijdplan zijn. Het wordt al meer dan tien jaar lang met groot succes gebruikt, omdat dat het een succesvolle methode is om op een moderne en verantwoorde manier jouw streefgewicht te bereiken. Het vergt moed om de strijd met de kilo’s aan te gaan en Prodimed is de perfecte compagnon. Al ruim tien jaar bewijst Prodimed een succesvolle manier te zijn om op een moderne en verantwoorde manier het streefgewicht te bereiken.

prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Prodimed

Prodimed is een eiwitdieet en is zeker tijdens de eerste periode erg streng. De eerste weken van het dieet krijg je per dag ongeveer 600 calorieën. Dit dieet bestaat uit zakjes met poeder waar je shakes of pannenkoekjes van kunt maken. Melk, fruit en koolhydraten zijn absoluut verboden maar rauwkost mag je vrijwel onbeperkt eten. Na een paar weken ga je over naar een andere fase van het dieet en zijn de regels iets minder streng.

prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Banner vetvrij liggend timfit

Prodimed Eiwitdieet

Verantwoord afvallen, lekkere en hoogwaardige eiwitproducten, een op maat gemaakt behandelplan en persoonlijke begeleiding van diëtisten. Het dieet heeft het allemaal. Deze door de wetenschap ondersteunde eiwitrijke dieetmethode kan ervoor zorgen dat je eindelijk echt gewicht verliest. Niet voor niets adviseren steeds meer diëtisten, artsen en ziekenhuizen het gebruik van Prodimed. Alleen in Nederland zijn er al 500 verkooppunten waar deskundigen Prodimed aanraden. Ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Gratis online begeleiding, continu professioneel advies en nazorg door diëtisten? Bekijk dan de mogelijkheden van Prodimed Clinics.

Er staan op dit moment meer dan  10.000 echte ervaringen met Prodimed op vetvrij.com Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

timfit ervaringen recensie

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Prodimed en Bodyinvest

Prodimed is ook bekend als Bodyinvest. Het dieet vergaarde grote bekendheid nadat Erica Terpstra in 6 maanden tijd 40 kilo afviel met dit dieet. Sinsdien is het een van de populairste diëten van Nederland.

Prodimed is een eiwitrijk en laag calorisch dieet dat uitkomst biedt in de strijd tegen overtollige kilo’s. De methode en producten bieden je een manier om verantwoord af te vallen zonder terug te vallen in oude gewoonten. Het dieet en het bijbehorende traject worden op maat gemaakt zodat iedereen een persoonlijk plan krijgt dat aansluit bij zijn of haar specifieke wensen en behoeften.

Kun je Afvallen met Prodimed?

Prodimed is net zoals TimFit SX-5 en Dieet Pro een eiwitrijk en laag calorisch dieet dat uitkomst biedt in de strijd tegen overtollige kilo’s. De methode en producten bieden je een manier om verantwoord af te vallen zonder terug te vallen in oude gewoonten. Het dieet en het bijbehorende traject worden op maat gemaakt zodat iedereen een persoonlijk plan krijgt dat aansluit bij zijn of haar specifieke wensen en behoeften. Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt ook nog eens gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform “Mijn Prodimed”. Daar kun je op een toegankelijke manier je doelen en resultaten bijhouden, sta je met één muisklik direct in contact met je diëtist en bestel je alle gerechten handig online.

Niet alleen Prodimed is overtuigd van de hoge kwaliteit en werking van het dieet. Ook binnen de wetenschap worden de hoogwaardige eiwitproducten van Prodimed volop gebruikt. Zo werk het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bijvoorbeeld al sinds 2008 samen met Prodimed in wetenschappelijke onderzoeken naar stofwisselingsziekten en hormoonaandoeningen. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat het eiwitrijke en laag calorisch dieet van Prodimed kan bijdragen aan een verbetering van de stofwisseling.

Hoe werkt Prodimed Precies?

Prodimed begeleid je stap voor stap naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. In vaktaal wordt deze methode ook wel een Very Low Calory Diet genoemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige eiwitsupplementen en het aantal kilocalorieën per inname zeer laag is.

De methode die al jaren door veel mensen met succes wordt gebruikt om overtollig gewicht te verliezen, bestaat uit vijf verschillende fasen. Eerst de nodige kilo’s verliezen, dan een nieuwe balans vinden in je voedingsgewoonten. Tijdens de zogenoemde actieve fasen zorgen de eiwitsupplementen op een doeltreffende en aangename manier voor de gewenste gewichtsafname. Gedurende de overgangsfasen stap je geleidelijk over op normale gezonde voeding, zodat je tijdens de onderhoudsfasen volledig gecontroleerd de laatste stap zet naar gezond voedingspatroon.

De unieke combinatie van een doeltreffende afslank methode en een uitgebreid productassortiment helpen bij het vasthouden van resultaat op de lange termijn. Niet alleen in het verliezen van gewicht, maar ook in het vinden van nieuw geluk en zelfvertrouwen.

Fasen

De Prodimed methode bestaat uit vijf verschillende fasen. In de eerste fase verlies je de nodige kilo’s, terwijl je in de latere fasen toewerkt naar een gezonde en uitgebalanceerde levensstijl. Tijdens de zogenoemde actieve fasen zorgen de eiwitsupplementen op een doeltreffende manier voor de gewenste gewichtsafname. Gedurende de overgangsfasen stap je geleidelijk over op normale gezonde voeding, zodat je tijdens de onderhoudsfasen volledig gecontroleerd de laatste stap zet naar een gezond voedingspatroon.

prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Fasen prodimed

Prodimed maakt daarbij niet alleen gebruik van een bewezen methode, er zijn ook tal van producten te koop die ervoor zorgen dat je het resultaat op de lange termijn ook vast kunt blijven houden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je gezonder voelt; het zorgt er ook voor dat je je gelukkiger en zelfverzekerder voelt.

Wat eet je tijdens Prodimed?

Prodimed is een eiwitdieet en is zeker tijdens de eerste periode erg streng. De eerste weken van het dieet krijg je per dag ongeveer 600 calorieën. prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Groenten Dit dieet bestaat uit zakjes met poeder waar je shakes of pannenkoekjes van kunt maken. Melk, fruit en koolhydraten zijn absoluut verboden maar rauwkost mag je vrijwel onbeperkt eten. Na een paar weken ga je over naar een andere fase van het dieet en zijn de regels iets minder streng. Deze benadering helpt veel mensen om het dieet vol te houden.

Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt ook nog eens gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform “Mijn Prodimed”. Daar kun je op een toegankelijke manier je doelen en resultaten bijhouden, sta je met één muisklik direct in contact met je diëtist en bestel je alle gerechten handig online. Wil je nog meer begeleiding? Dan kun je via Prodimed Clinics gratis persoonlijke begeleiding krijgen van gediplomeerde diëtisten.

Wat kan ik verwachten?

Prodimed werkt met gediplomeerde diëtisten en ervaren voedingsdeskundigen. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 500 praktijken waar de producten gekocht kunnen worden en waar met de methode gewerkt wordt.

Prodimed is een zogenoemd eiwitrijk laag calorisch dieet. Ons dagelijkse voedingspatroon bestaat uit drie componenten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Vetten en koolhydraten hebben we vooral nodig als energiebron, eiwitten dienen als bouwstof voor onder andere gezonde spieren, haren en huid. De eerste fasen van het dieet eet je vooral extra veel eiwitten en laat je koolhydraten en vetten deels achterwege. Je koolhydraatreserve raakt daardoor op en dus moet het lichaam ergens anders brandstof vandaan halen. Omdat er vanuit het dieet haast alleen eiwitten binnenkomen, wordt het lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken.

Dat je tijdens het afvallen genoeg eiwitten binnenkrijgt is van groot belang. Begeleiding door voedingsdeskundigen is daarom essentieel. Dat kan bij een van de vele praktijken, of gratis online via Prodimed Clinics. Zou je tijdens de eerste fasen te weinig eiwitten binnenkrijgen, dan haalt het lichaam ook brandstof uit de spiermassa. Dan worden de spieren afgebroken, vertraagt de stofwisseling, verteert normaal eten langzamer en dus zodra je weer start met normale voeding krijg je het welbekende jojo-effect.

Bij Prodimed krijgt de jojo-frustratie geen kans. Alle producten worden aangeboden bevatten namelijk hoge biologische waardes aan eiwitten die door de aanwezigheid van essentiële aminozuren perfect worden opgenomen door uw lichaam. Om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen, worden alle producten in eigen beheer geproduceerd.

Prodimed en de Wetenschap

Niet alleen Prodimed is overtuigd van de hoge kwaliteit en werking van het dieet. Ook binnen de wetenschap worden de hoogwaardige eiwitproducten van Prodimed volop gebruikt. Zo werk het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bijvoorbeeld al sinds 2008 samen met Prodimed in wetenschappelijke onderzoeken naar stofwisselingsziekten en hormoonaandoeningen. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat het eiwitrijke en laag calorisch dieet van Prodimed kan bijdragen aan een verbetering van de stofwisseling.

Ook uit andere hoeken is er steeds meer bewijs dat diëten laag in suiker en hoog in eiwitten helpen om gewicht te verliezen. (bron) Zogeheten snelle koolhydraten worden heel snel door het lichaam opgenomen. Hierdoor krijg je even veel energie, maar later weer sneller honger. Eiwitten worden langzamer door het lichaam opgenomen en zorgen er zo voor dat je minder honger hebt. (bron)

De Wetenschappelijke Werking van Prodimed

Prodimed is een zogenoemd eiwitrijk laag calorisch dieet. Ons dagelijkse voedingspatroon bestaat uit drie componenten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Vetten en koolhydraten hebben we vooral nodig als energiebron, eiwitten dienen als bouwstof voor onder andere gezonde spieren, haren en huid. De eerste fasen van het dieet eet je vooral extra veel eiwitten en laat je koolhydraten en vetten deels achterwege. Je koolhydraatreserves raken daardoor op en dus moet het lichaam ergens anders brandstof vandaan halen. Omdat er vanuit het dieet haast alleen eiwitten binnenkomen, wordt het lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken.

Het is van belang dat je, met name in de beginfase, voldoende eiwitten van hoge kwaliteit binnenkrijgt. Dit is dan ook een van de redenen dat je advies op maat nodig hebt bij het volgen van het dieet. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt, dan gaat je lichaam spiermassa afbreken om voldoende energie te hebben. Dit leidt er toe dat je stofwisseling langzamer gaat, waardoor je uiteindelijk gaat jojo-en. De kwaliteit van de eiwitten wordt gegarandeerd doordat Prodimed alle producten in eigen beheer produceert.

Wat kan ik verwachten?

Omdat het dieet vrij zwaar is, en omdat het erg belangrijk is dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, is begeleiding door deskundigen essentieel. Prodimed werkt daarom samen met gediplomeerde diëtisten en ervaren voedingsdeskundigen. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 500 praktijken waar de producten gekocht kunnen worden en waar met de methode gewerkt wordt. Ook is het mogelijk om gratis online begeleiding te volgen met Prodimed Clinics. prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Prodimed dozen

Assortiment

Om je te ondersteunen bij het dieet kun je gebruik maken van een van de tientallen verschillende producten van Prodimed. Je kunt producten kopen voor de grote maaltijden van de dag (ontbijt, diner, lunch), maar ook tal van soepen, desserts en tussendoortjes. Er is een ruime keuze waardoor je je niet snel uit gekeken raakt op de producten.

Prodimed Recepten

Prodimed wil niet zeggen dat je niet meer lekker kunt eten. Integendeel, er zijn heerlijke recepten speciaal voor Prodimed. We hebben een aantal lekkere Prodimed Recepten voor je samengesteld.

Prodimed of SLIMdiet

Prodimed heeft meer dan 350 verkooppunten in Nederland maar is niet online verkrijgbaar. Je bent aangewezen op een consulente die je naast de producten begeleiding geeft. Heb je hier geen gelegenheid voor, of heb je voldoende discipline om zelfstandig af te vallen? Dan is SLIMdiet een goed alternatief. De prijzen van SLIMdiet zijn relatief gunstig en de producten zijn vergelijkbaar met Prodimed producten. SLIMdiet is online verkrijgbaar.

Voordelen

 • Verantwoord afvallen door kwalitatief hoogwaardige producten met veel eiwitten. Omdat je veel eiwitten eet houd je je spiermassa in stand en voorkom je dat je gaat jojo-en.
 • Houd online je doelen en resultaten bij in “Mijn Prodimed”. Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform dat overal ter wereld inzicht geeft in het afvallen. prodimed
 • Prodimed biedt een persoonlijke aanpak. Aan de ene kant heb je dit nodig om er voor te zorgen dat je niet te veel of te weinig eet. Aan de andere kant is dit een hele grote steun omdat je bij vragen gelijk in contact kunt komen met een persoonlijke diëtist. Via Prodimed Clinics kun je direct een afspraak maken voor een gratis consult.
 • Iedere dag een afwisselende maaltijd. Door het uitgebreide productassortiment van Prodimed kun je ieder moment van de dag iets lekkers eten of drinken. Van frisse smoothies tot warme chocolademelk, van diverse soorten havermout bij het ontbijt tot heerlijk pasta bolognese bij het diner, een heerlijke karamel crunch reep als tussendoortje heb je voldoende smaak en variatie en zal het dieet geen straf zijn om te volgen.
 • Prodimed heeft meer dan 500 verkooppunten in Nederland en er zijn veel gediplomeerde diëtisten die met deze methode werken. Hierdoor kun je makkelijk aan de slag met Prodimed onder begeleiding van iemand bij jou uit de buurt. Prodimed heeft zelf ook gediplomeerde diëtisten in dienst die altijd voor je klaar staan. Daarnaast kun je voor gratis begeleiding, advies en coaching  terecht bij Prodimed Clinics.
 • Bij de meeste diëten is het erg lastig om het altijd vol te houden. Door de fasen in het dieet is het makkelijker om het dieet vol te houden. Je werkt er naar een bepaald doel, de volgende fase, toe en dat werkt heel motiverend.
 • Als je producten online bestelt heb je ze de volgende dag al in huis. Er zijn veel verschillende soorten smaken en gerechten. Je kunt deze producten eenvoudig online bestellen via Mijn Prodimed. De producten worden de volgende werkdag bij je bezorgd. Verder kun je handige assortipacks kopen met verschillende soorten maaltijden of repen.

Nadelen

 • Eerlijk is eerlijk, het is een streng dieet. Alleen als je gemotiveerd bent om de overtollige kilo’s te verliezen, zal het lukken. De eerste fasen van het dieet is het aantal koolhydraten minimaal en staat vetverbranding voorop. Daarbij is discipline belangrijk, want zondig je toch dan duurt het zo weer een paar dagen tot de vetverbranding weer op gang is.
 • Een groot deel van de werking van het dieet komt vanwege de producten die gemaakt zijn met hoogwaardige eiwitten. Als je eens uit eten gaat of een feestje hebt is het heel moeilijk om de juiste producten binnen te krijgen.

Conclusie

Het Prodimed-dieet is een wetenschappelijk bewezen dieet dat al vele duizenden mensen geholpen heeft om gewicht te verliezen. In het begin is het dieet zeker zwaar, maar doordat het steeds iets makkelijker wordt is het eenvoudig om het dieet vol te houden. Doordat je veel producten eet met hoogwaardige eiwitten krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen.

Prodimed biedt een persoonlijke benadering. Het dieet wordt afgestemd op jouw lichaam en je kunt gratis begeleiding krijgen via Prodimed Clinics. Heb je toch liever een consult met iemand die je kunt zien, dan kun je terecht bij een van de meer dan 500 praktijken in Nederland die met Prodimed werkt.

Het vergt moed om de strijd met de kilo’s aan te gaan en Prodimed is de perfecte compagnon. Al ruim tien jaar bewijst Prodimed een succesvolle manier te zijn om op een moderne en verantwoorde manier het streefgewicht te bereiken. Bezoek een van de 500 praktijken en ga vandaag nog aan de slag. Liever begeleiding en coaching op afstand? Prodimed Clinics biedt gratis professionele online begeleiding. Of je wilt bellen, chatten of mailen – een van de gediplomeerde diëtisten zit altijd voor je klaar. Zo sta je er nooit alleen voor.

Wil je kijken of Prodimed iets voor jou is? Dan kun je het Prodimed proefpakket bestellen, met daarin een aantal heerlijke gerechten. Het proefpakket bestaat uit een vanille-karamel mousse, een aardbei-ananas smoothie, heerlijke warme chocolademelk en een karamel crunch reep. Voor slechts €9,95 wordt het proefpakket bij je thuisgebracht.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

prodimed Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen Drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Haalbaarheid
Productkeuze
Begeleiding
Prijs
Persoonlijke Dieet ErvaringHerbalife Review Ervaringen en Recepten
Eenvoudig AfvallenMojo Nutrition Shakes Review en Ervaringen
prodimedProdimed heeft bewezen een effectieve manier van afvallen te zijn. Goede begeleiding en solide producten helpen je zonder twijfel op weg naar je streefgewicht. Heb je voldoende discipline om zelfstandig het traject te doorlopen, dan kun je desgewenst voor slimdiet kiezen.

9134 Reacties

 1. Hallo allemaal,

  Ik ben 4 weken geleden begonnen en ben op 1 ons na 11 kg. kwijt super blij mee helaas moet ik nog zo’n 15 kg. ik hoop het voor de kerst kwijt te zijn ik hoop dat het lukt. Zijn er mensen die langer ervaring hebben hoe het afvallen verloopt ?
  Heel veel succes allemaal!!!!!!!

  • Hoi Jacqueline,

   Zooooo goed zeg en dat in vier weken…nou ik teken ervoor hoor.
   Je bent al bijna op de helft.
   Ik moet woensdag voor de tweede keer wegen ik hoop dat ik jou ga na doen hoor.
   Super hoor en hou vol ik moet in totaal 28 kilo kwijt.
   De eerste 4.2 zijn er al af nou de rest.
   Ik blijf je volgen hoor op het forum hoe het verder gaat.

   Gr

 2. Hallo allemaal,

  Een hele goeie tip voor op het broodje:
  Bij de Xenos hebben ze een potje met Mexicaanse Bruschetta,soort tomaat met pepers en kruiden,kost 1,99 en doe je best lang mee.
  Doe dit op je broodje en dan in de oven!! heerlijk!!!!
  Dit doe ik nu zo’n paar dagen.
  Oja dit is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Hmmmm.
  Succes weer allemaal!!
  Groetjes

 3. Hoi allemaal,
  Ik vraag me ook af of het door het vlees komt dat het afvallen verminderd. Volgens mijn vd kan dat niet het geval zijn: er zitten immers okk geen koolhydraten in. Ik ga ook goed deze week merk ik. Ik val echt elke ochtend (ja ik weeg me elke dag) om als ik op de weegwchaal sta. Het wordt nog een dure grap, al die nieuwe kleren ;-))
  Maar, hebben jullie dat ook, dat gevoèl erbij! Lang geleden dat ik me zo goed voelde met mezelf! Ik weet en zie heus wel dat er nog meer af moet, maar alleen het idee al dat er al 8 kilo af is in 5 weken, is geweldig. Daar houden we ons maar aan vast in mindere tijden. Vrolijk verder ;-))

 4. Dag allemaal,
  Wat zijn jullie goed bezig. En een paar van jullie in fase 2. Het lichaam moet zich misschien even instellen op vlees of vis. Ik moet nog 4 weken in fase 1. Maar ik mis helemaal het vlees niet. Heb hier nooit behoefte aan gehad. Ik wil dan ook met mijn vd overleggen of ik wat langer in fase 1 mag. Het is heerlijk weer en we gaan erop uit met ons busje. Een paar dagen Drenthe. Iedereen veel succes en een fijn weekend.

 5. Zo, dat was mijn tweede weegmoment, weer 4 kilo eraf, in totaal nu 7,3 in 24 dagen. En tailleomvang van 114 cm naar 108. volgende weegmoment op 31 oktober. Ik ga gewoon nog even door in fase 3, het bevalt me prima. Kaliumpillen hoef ik niet te nemen, gewoon een Opkikker nemen smiddags of wat extra zout. Ik heb op advies nu magnesium citrate tabletten voor de rust en Vm 2000 multivitaminen voor energie van Solgar. In een week of twee zouden mijn energielevels wat hoger moeten zijn, ik hoop het maar.
  @Jittie en Annelicious gewoon doorgaan hoor, 8 / 5 ons is toch 8 / 5 ons! Jullie zijn supergemotiveerd, dus we kunnen dit gewoon.
  Succes weer de komende tijd.

 6. ha Jittie; das toevallig ikben ook sinds 1 week naar fase 2 en ben nu deze week maar 0,5 kg afgevallen,… daar baal ik best wel een beetje van. Ik weet dat ik moet kijken naar 13 kg in 7 weken maar toch ben ik nu bang dat het door het vlees/de vis komt…
  ik bak dat brood ik een koekenpan met olie; zo nu en dan omkeren echt goed te doen

  we gaan er allemaal weer voor! succes!!

 7. Beste mede-lijners,
  Ik ben me deze week helemaal rot aan het rennen, en kom al avonden lang pas rond 12 uur thuis. Niet erg gezond … Maar: het lukt me om het dieet goed vol te houden. Ik zit nu in fase 2, en dat is, met die drukke dagen, best lastig merk ik. Wanneer plan ik mijn vlees/vismaaltijd? Ik merk dat ik wel wat meer honger heb overdag, maar of dat nou door die vervanging van zakje door echt eten komt of door de drukte? Geen idee. Gelukkig breekt er een rustige tijd aan: herfstvakantie :-)) dan gaat het vast weer makkelikker: ik heb tijd om rustig te plannen.
  Kortom: vrolijk verder, succes allemaal!

  • Hoi Sverige,
   knap van je dat je het toch volhoudt! Ik ben vorige week in fase 2 begonnen en ik heb ook meer hongergevoel dan in fase 1. Denk dat een zakje toch meer voedt dan groentes met een stukje vlees.
   Ik was deze week helaas maar 8 ons afgevallen..hoop niet dat het aan het stukje vlees ligt!. Maar we gaan moedig voorwaarts! Jij ook weer heel veel succes.
   Heb nog een vraagje over dat brood, ik bak het in de oven maar las hier dat het ook in de pan kan? Hoe doen jullie dat?
   Gefeliciteerd iedereen met de kilo’s die dr af zijn en zet m op weer!
   Groeten.

 8. Zo t eerste weegmoment zit erop, 4,2 kilo eraf in 6 dagen, dat geeft moed voor de komende weken! Volgende weegmoment is over 10 dagen, ik hoop dat er dan weer 4 kilo af is, maar ik weet niet of dat reel is.
  Succes allemaal, Erika

 9. Beterschap Geertje!

  Ik krijg volgens mij 6 consulten standaard vergoed door de zorgverzekeraar en dan nog een paar extra ivm uitgebreide polis (hoeveel precies weet ik niet)
  Ik mag morgen weer wegen; zelf; ben erg benieuwd hoeveel er af is na 7 weken!
  Afgelopen weekend al een heleboel kleding weggegooid; dat kon echt niet meer zo groot; sommige rokjes zakten met de knopen dicht gewoon op de grond; heerlijk!!
  ik wacht nog even met shoppen want er moet nog genoeg af; 2 weken geleden zat in op de helft 12,5 kg is er nu af.
  Mensen gaan het nu ook echt zien en dat is echt een extra stimulans!

  Succes weer allemaal meiden

  oh en ik weet niet meer van wie de tip kwam om brood in de koekenpan te bakken; ideaal, snel klaar en errug lekker

 10. hoi Irm67 en alle doordouwers, Wat geweldig om 3 cijfers weg gewerkt te hebben. Je schrijft dat je multivitamine slikt en vitamine c. Neem je geen kalium? En ook 2 liter water drinken per dag geeft veel energie omdat het de afvalstoffen in je lichaam afvoert.

  Erika, de eerste dagen was ik ook misselijk na het innemen van de pillen. Ik neem ze nu na elke maaltijd in. De misselijkheid ging bij mij zo wie zo over na ongeveer een week. Het kan heel goed dat je uit je mond ruikt. Bij afvallen komt aceton vrij. Ook dit gaat na een paar weken over. Ik eet de hele dag door suikervrije kaugum en val toch lekker af. Ook handig om even je mond te spoelen met mondwater voor je naar je clienten gaat. Succes. Evelienfemke.

 11. Ik begin ook ziek te worden, Al vanaf zaterdag snottere,kuchen en een vervelende misselijkheid.

  Ik neem gewoon sochtends 2 paracetamol na me 1e shake, 10 nog een paracetamol zo ook 12 uur en 4 uur als ik na bed ga ook 2 paracetamols veel zak doekjes en dikke truien en sjaals.

  Jaja het is allemaal wat

  • Vorige week buikgriep gehad. Het gaat rond. Nog voordat ik aan dit dieet begon. Ben toen verschillende kilo’s kwijt geraakt. Goedkoper dieet bestaat er niet!!! Nu geen last meer.

  • Hoi Hanneke, vervelend hoor! Ik heb nog even met de vd gebeld en ik mag extra vitamine c en bepaalde keelpastilles (hibitane) zo even halen. Hopen dat t snel over is!

   Beterschap in ieder geval en succes met je dieet.

   @jolanda dat klopt je kunt vooruit bakken. Ik vind de broodjes alleen lekkerder als ze net uit de oven komen jammie ;) als ik ga douchen zet ik het broodje in de oven (overigens ook in een siliconencupcake vormpje) als ik dan weg ga is hij lekker warm :) maar natuurlijk iedere zijn eigen ding.

   Overigens maak ik de shakes al klaar voor een dag als ik veel in de auto zit of op pad ben, zodat ik ook makkelijk in de auto de shake kan drinken zonder er een knoeiboel van te maken. Ik heb sinds 1,5 week ook de milkshakes in pakjes. Die zijn ook erg lekker! En makkelijk.

   Het is alleen jammer dat ik niet heel intensief kan sporten omdat mn lichaam geen (weinig) koolhydraten krijgt. Als je dan intensief traint verbrand je lichaam spieren en dat willen we natuurlijk niet. Ik heb wel de repen nu meegekregen die mag ik dan eten voor ik ga sporten, even kijken hoe het volgende wk is gesteld met mn spiermassa. Anders is het helaas niet anders dan te wachten tot fase 3.

   Nou groetjes en een fijne dag!

 12. Volgens mij gaat iedereen voor het dieet op dit forum, ik in ieder geval ook. Hoe ik het zie is dat ik het fijn vind om steun te zoeken als ik t zwaar heb, bij mensen die (beter) snappen wat ik voel dan anderen om me heen. Steuntje in de rug dus ;)

  @Jolanda eet je die cupcakes dan op 1 dag? Ow en heeft iemand ervaring met t volgen van t dieet als je ziek dreigt te worden (verkouden, keelpijn, spierpijn enz)

  Sinaasappeltjes mogen niet helaas!

  Groetjes Geertje

  Succes allemaal!

  • Nee, hoor per dag 1 of 2 brood maaltijden. Maar je kan toch vooruit bakken alvast voor de volgende dag. Minder werk…

   Gr. Jolanda

  • Nog duidelijker. Dat eet je gewoon vier kleine cakejes per maaltijd, want dat is dan ook een maaltijd.

 13. Vanavond voor het eerst ‘brood’gebakken! Het deeg had ik wat te nat. Toen kreeg ik een spontane ingeving: m’n silicone cupcake vorm uit de kast gehaald. Vier papieren vormpjes ingelegd. Deze gevuld met dat te natte goedje. Wat uisnippertjes erbij… toen in de oven! Heerlijk! Vier cakejes! Misschien een idee voor de mensen met overdag weinig mogelijkheden om iets klaar te maken: Bak 3 ‘maaltijden’cupcakes. Dus in totaal 4×3 is 12 cakejes. Dan heb je drie maaltijden klaar. Deze kan je makkelijk meenemen. Op je werk zullen ze wel denken: die word slank met cupcakes!!! ‘k Ben er zo enthousiast over dat ik maar gelijk noteer.

  Gr. Jolanda

 14. Trouwens ik ben ook een weekje bezig. Morgen wegen bij de vd. Ik ben reuze benieuwd. En de kosten? Ik ben blij dat ik bezig ben en zie het helemaal zitten. Je moet er echt voor gaan!

 15. Ha Erica en alle anderen,

  Ik kreeg een a4 papier mee met extra hulp-instructies. Tegen de slechte adem mag je suikervrij kauwgom nemen. Dat gaven ze als tip. Om vier uur neem ik een bouillon!!! Dat staat ook op dat blad. Heerlijk. Geregeld kook ik soepgroenten en van dat vocht meng ik het bouillon mee aan. Dan heb je gelijk een stevig bodem in je maag. Trouwens het werd me sterk aangeraden om bouillon te drinken ivm zout, goed voor de nieren!!! ’s Avonds laat neem ik ook een zakje prodimed. Dan heb ik geen stinkadam – wel zo prettig voor partner en ’s morgen niet zo’n misselijk makende hongergevoel. Voor ’s morgens zet ik een beker klaar – meestal desert, zodat je het dan gelijk kan pakken. Bevalt me geweldig.

 16. Ik ben nu een week bezig en het gaat geod, ik ga er voor, heb geen moeite om nee te zeggen. Wel heb ik regelmatig last van misselijkheid na de suplementen en bloedrukval rond een uur of vier. Ik wordt dan erg draaierig, ik ben hier bekend mee, nam dan een sultana (of iets heel ongezonds zoets) of een appel, heeft iemand tips? Ik neem al een zakje rond die tijd.
  Ook heb ik het idee uit mijn mond te stinken, ben maatschappelijk werkende en kom veel bij clienten, voel me daar niet zo fijn bij, weet iemand of je zuikervrije kaugom kan nemen?
  Groetjes, Erika

 17. Pro-di-med helpt goed bij het afvallen, maar na drie maanden (14 weken) ben ik 15 kilo kwijt. In het begin gaat het, net als bij alle andere methodes, snel maar daarna stabiliseert het zich wel. Het gaat uiteindelijk om discipline, zelfbeheersing en leefstijl.
  Het is bovendien erg duur, gemiddeld 100 euro per week, waarbij ook nog groenten apart moet worden ingekocht.

  Toch ben ik blij dat ik het doe, want eind van het jaar ben ik zeker op mijn streefgewicht. Mede dankzij de geweldige morele en professionele begeleiding van mijn voedingsdeskundige.

  • Als je al die kosten zo hoort is het wel echt de moeite waard om niet te zodigen en je goed aan het dieet te houden. Ik betaal 10,- euro per keer bij de Vd, intake was gratis. Ik wil 15 kilo afvallen en zit nu een week in fase 1 en gebruik vier zakjes op een dag, ik heb er nog een heel aantal over die niet zo lekker zijn, maar dat is gezien de kosten even verstand op 0 gewoon opeten en drinken, dat heb je met die proefverpakkingen.

 18. Ow vergeten..
  irm67 ik wilde nog tegen je zeggen dat ik er ook een magnesium-capsule bij slik, magnesium Glycinaat staat op het potje, en ik voel me juist fitter en energieker dan anders. Geen idee of het door de magnesium komt maar misschien heb je er iets aan. Slik 2 capsules per dag. Succes.

 19. Hallo allemaal

  Ben vanmorgen wezen wegen en ja hoor 4,2 eraf in de eerste week jeeeehhhh nu doorzetten en op naar de volgende week,
  En ja het is zeker duur maar dubbel en dwars waard als het je overgewicht vermindert toch?
  Als je alle mc donalds patatjes chinezen een andere uitgaansgelegenheden bij elkaar optelt was ook niet echt goedkoop.
  Kom op hoor volhouden als je straks slank bent dan kan je je geluk niet op.

  Groetjes

 20. Goedemorgen,
  irm67, ook ik ben gemotiveerd hoor!! En ja het kost veel geld, ik werk een paar uur in de week en eet eigenlijk al “mijn” geld op.. Maar het is voor een goed doel. Ik val wel minder snel af nu, ben nu een week in fase 2 en zie nog weinig verandering op mn weegschaal en dat is best balen!! Morgen naar de vd, hopen dat het toch nog iets meevalt allemaal. Vorige week, na 5 weken was ik 11 kilo kwijt dus het ging zo goed!
  Evelienfemke, je doet het echt super! Geweldig afgevallen. Ik denk niet zo ver vooruit, ik zie eigenlijk per week wel. En ja het kost veel geld maar ik wil daar ook niet iedere dag aan denken, het is voor een goed doel!
  Heel veel succes weer allemaal.

 21. Evelienfemke,

  Het is financieel gezien inderdaad een aderlating, maar als ik naar mijn steeds lager wordend bmi kijk en naar de vermindering van de vetmassa, word ik erg blij!! Het is een investering maar zeker de moeite waard!

 22. Ik heb mij vanmorgen gewogen. Ik heb er nu in 4 weken 10,5 kilo af.
  Hier ben ik heel blij mee. Ik las met belangstelling de diverse tarieven betreffende prodimed. Ik ben benieuwd wat degene betaald die de vd gratis heeft of minder betaald dan 23 euro. Wat betalen jullie voor de zakjes prodimed? Mijn prognosebalk ziet er zo uit:
  50 kilo afvallen. 8 weken in fase 1 Fase 2 duurt 14 weken. Fase 3, 4 en 5 elk 4 weken. Dus totaal 34 weken. De kosten voor de vd bedragen 832,00 euro De producten kosten op basis van 5 zakjes per dag 2677,50 euro. Dus totaal 3.590,50 euro. In een doosje zitten 4 zakjes. Kosten 16,00 euro. Een doosje rijst of pasta bevatten 3 zakjes. kosten 16,00 euro. Het is dus als je veel moet afvallen een zeer duur dieet. Ik gebruik 4 zakjes per dag en ga eens in de 4 weken naar de vd. Kosten van de vd zijn 23,00 euro voor een kwartier. Oja, aan groenten komt er nog 7,50 per week bij.
  Het is erg veel geld maar ik weet nu zeker dat ik deze 50 kilo eraf krijg. Ik voel me nu al een stuk fitter. Ik moet me nu financieel heel veel ontzeggen, maar dit motiveerd me nog meer om door te zetten. Ik heb me voor genomen om niet een keer over de schreef te gaan. Tot nu toe nog niet een maal gezondigd. Ik heb aan iedereen verteld waar ik mee bezig ben. En over het algemeen heeft men daar begrip voor. Ik heb ook al aangekondigd in de familie dat iedereen met de kerst van harte welkom is, maar dat ik mijn eigen prakje eet. De reactie is, dat wij zijn uitgenodigd bij anderen zodat het voor mij niet moeilijker is om voortdurend in de keuken te staan en mijn man gezellig met de anderen kan mee tafelen. Ook oud en nieuw geen oliebollen bakken en andere zaken klaarmaken. Mijn streven is om op 1 januari 99 kilo te wegen. Ik wens ieder heeft veel goede resultaten en zet hem op. Evelienfemke.

  • Hoi evelienfemke,

   Ik wil graag 25 kl afvallen, ben nu in de 5 e week en 8 kg afgevallen, fase 1 zou volgens plan 6 weken duren en fase 2 ook 6 weken, vervolgens fase 3 3 weken en fase 4 en 5 ieder 2, dus in totaal 19 weken. Kosten dietiste 487 en producten 1554. Ik gebruik 4 soms 5 zakjes per dag en natuurlijk al die groenten. Dietistekosten kunnen dit jaar nog tot 4 uur gedeclareerd worden bij zorgverzekeraar. Het afvallen gaat gestaag, maar niet zo veel per week als ik hier op het forum hoor. Ik was 81 bij de start en wil naar mijn oude gewicht van minimaal 56 kg. Ik heb goede hoop dat het allemaal gaat lukken, zeker gezien de begeleiding van de dietiste na het afvallen! We gaan gewoon door, heel veel succes, het gaat ons lukken!!

  • EevelienFemke, wat een superresultaat weer! Als ik je berichten zo lees, dan zitten wij er met dezelfde mindset in. We zijn alllebei geweldig gemotiveerd, hebben geen moeite als anderen om ons heen lekker zitten te smullen van door ons klaargemaakte hapjes, drankjes en gewone maaltijden, en hebben ook de vd niet nodig om gemotiveerd te blijven. We zijn supertrots op onszelf, en met recht, en gaan gewoon door. het dieet is absoluut niet goedkoop, en dat betekent ook dat de uitgaven voor de rest van het gezin en mijzelf aan banden worden gelegd. Dat is voor mij nog een reden om door te zetten. Tot Kerst is nog ongeveer 10 weken en ik hoop dan 89 te wegen. Waar ik wel bang voor ben, is dat het op een gegeven moment niet meer zo snel gaat en ik dan toch al een gewicht heb bereikt wat ik al een paar jaar niet meer had. Ik hoop dat ik dan toch ergens de motivatie vandaan kan halen om door te zetten. Het enige nadeel is dat ik erg weinig energie heb, ondanks multivitamines en vitamine C. Weet hier iemand raad? Wat kan ik daar aan doen?

  • Hoi Evelienfemke,

   Woww goed gedaan 10,5 kilo in 4 weken!!! geweldig resultaat!!
   Ik heb de consulten gratis,ik bataal alleen de doosjes van prodimed,
   in een doosje zit 5 stuks,dus 5 x 3 euro is 15 euro per doosje.
   Idd veel geld he,vooral als je zoveel wilt afvallen dan ben je aardig wat centjes kwijt! Maargoed het gaat wel erg hard bij jou dus dat scheelt ook weer he.
   Veel succes nog joh!!
   Groetjes

 23. Wow wat een prijzen voor een consult zeg!!!
  Ik vind het niet normaal dat je hiervoor moet betalen,volgens mij verdienen de vd’s al zat aan prodimed.
  Ik zit bij Linestudio Nanny in Scherpenzeel,een geweldig mens die echt tijd voor je neemt en alles goed uitlegt!!
  Echt mijn complimenten!!
  Vanavond gewogen en 1.8 kilo kwijt,nu totaal in 2 weken 3,8 kilo kwijt!
  Ben er heel happy mee!!!
  Succes weer iedereen.
  Groetjes

 24. Het eerste consult duurde 1.5 uur. Dat vloog trouwens voorbij! Kosten: 35 euro. De volgende consulten; half uur, kosten 15 euro. Dat is mij meer dan waard. Ik heb die ‘controle’ nodig als stok achter de deur. En kijk nu al uit naar het resultaat van 1 week! De zakjes zijn ook prijzig. Maar voor mij een extra stok achter de deur om mijn uiterste best te doen. ‘k Hoop voor de dames -zie pagina terug- ondanks een niet zo positieve motivatie meer toch de draad weer op kunnen pakken!!! Jullie kunnen het!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in