Het PronoKal of PronoCal Dieet is enorm populair geworden nadat de Vlaamse politicus Bart de Wever meer dan 50 kilo vermagerd is dankzij het PronoKal Proteinedieet. Van dit afslanksucces is ook een boek verschenen met de titel ‘Het regime van Bart de Wever‘. Het voordeel van PronoKal is dat het snel resultaat kan opleveren, afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht en je BMI (Body Mass Index kun je in twee weken tijd 16 kilo afvallen. Door intensieve begeleiding blijf je gemotiveerd. Na de PronoKal behandeling blijf je nog twee jaar lang op geregelde tijdstippen onder controle om terugvallen te voorkomen.PronoKal mag niet verward worden met het Pro No Kcal Dieet dat populair is onder anorexia patienten.

Jouw Ervaring met PronoKal

Wat is jouw ervaring met PronoKal ? Laat een reactie achter, stel een vraag of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Bart de Wever

Bart de Wever is dankzij de Pronokal-methode ruim 50 kilo afgevallen. Onlangs deel Bart de Wever zijn verhaal aan tagfel bij Knevel & van den Brink. Bart is een van de de populairste politicus van België en leider van de grootste partij van het land. Hij wil in oktober gekozen worden als burgemeester van Antwerpen. Ook is De Wever de afgelopen zes maanden meer dan 50 kilo afgevallen. Carl Huybrechts heeft hier een boek geschreven. ‘Het geestigste dieetboek ter wereld’ heeft de titel ‘Bereik je ideale gewicht met de Pronokal-methode’, zo heet het boek van sportarts Chris Goossens. Hij is het die De Wever begeleidt tijdens het dieet waarmee hij al 50 kilogram verloor, hij is het ook die de N-VA’er eind vorige maand groen licht gaf om de Ten Miles in Antwerpen te lopen. ‘Sinds De Wever dit voedingsplan met succes toepast, is het ook in Vlaanderen de nieuwe dieethype’. Er is zelfs een boek over verschenen met de titel ‘Het regime van Bart de Wever’

Kosten PronoKal

PronoKal kost ongeveer 10 euro per dag en biedt weinig tot geen variatie in de eerste fase. Tijdens de kuur moet je veel water drinken om je lichaam te ontgiften zodat het de tijd krijgt om zich te ontdoen van afvalstoffen.

Zo werkt PronoKal

De PronoKal methode  werkt net als de meeste eiwitrijke diëten zoals Dieet Pro zijn onderverdeeld  in verschillende fasen. In de eerste fase wordt tot 80% van het overgewicht geëlimineerd. In de volgende fase wordt het resterende gewicht verloren terwijl verschillende soorten voedingsmiddelen aan het dieet worden toegevoegd. Bovendien worden er nieuwe eetgewoonten aangeleerd die helpen om het verkregen gewicht op peil te houden. In de volgende fase wordt het resterende gewicht verloren terwijl verschillende soorten voedingsmiddelen aan het dieet worden toegevoegd. Bovendien worden er nieuwe eetgewoonten aangeleerd die helpen om het verkregen gewicht op peil te houden.

Jouw Ervaring met PronoKal

Wat is jouw ervaring met PronoKal ? Laat een reactie achter, stel een vraag of lees de ervaringen van andere bezoekers.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelOvergewicht Aanpakken: Stap voor Stap
Volgend artikelBobotie Recept van Elisabeth van der Ark
pronokal-bart-de-weverHet PronoKal of PronoCal Dieet is enorm populair geworden nadat de Vlaamse politicus Bart de Wever meer dan 50 kilo vermagerd is dankzij het PronoKal Proteinedieet. Van dit afslanksucces is ook een boek verschenen met de titel 'Het regime van Bart de Wever'. Het...

47 Reacties

 1. Wij hebben pronokal producten te koop.
  Aankoopprijs 352 euro.
  Mogen weg voor 220 euro.
  Je kan me contacteren via mail

 2. Hallo, ik heb heel veel pronokal producten over.
  Sommige zijn nog niet opengedaan.
  Of nog maar 1 uitgenomen.
  Volledige pakketten zijn:
  1 Drank met volle chocolademelk
  1 assortiment soepen
  1 drank met sinaasappelsaus
  1 drank met pompelmoesmaak
  1 desserts chocolademelk
  1 cacao en hazelnoot crème
  1 chips met mediterraanse smaak
  1 chips met pizzabakker
  1 reep met noten
  1 wafel met dubbele chocolade
  1 reep met melkchocolade
  1 koekjes met zwarte chocolade crunch
  1 broodjes
  1 pannekoeken
  1 mousse met chocolademelk
  1 instant drink chocolademelk
  1 stappen 1,2,3 pack vitaminen

  Dozen waar 1 of 2 uit:
  Drank met cappuccino smaak
  Reep kokos en chocoladesmaak
  Ambachtelijke toasts
  Assortiment omeletten en gerechten

  Alles samen was aankoopprijs

 3. Allo ik wil ook straten met het pronokal dieet ben gisteren bij de dokter geweest en zij beslist of je daar voor in aanmerking komt dus niet iedereen komt daar voor in aanmerking ik vindt niet dat zij daar moet over beslissen ik wil afvallen maar als je een bekende persoon bentgaat dat wel ik vindt dat niet eerlijk

 4. Ik ben aan het afbouwen met pronokal. Omdat ik weer eitjes mag eten, verkoop ik mijn omelet met fijne kruiden. Het is nog een volledig doosje met 7 stuks in. Te veel besteld en snel kilo’s kwijt. Lekker tussen wat gewokte groentjes of als hartig tussendoortje.

 5. Ik ben ook gestopt met Pronokal en heb nog 84 maaltijden over waaronder
  – dessert peer stracciatella
  – pizza
  – watermeloen drank
  – Provençaals brood
  – desserts ( vanille, chocolade , koffie , banaan & stracciatella )
  – proteïne brood
  – drank met met cacaosmaak
  – soep tomaat
  – drank met volle chocoladesmaak
  – drank met mokkasmaak
  – thee citroen
  – drank met warme chocolade smaak
  – soepen en roomsoepen
  – drank met aardbeismaak

  Je krijgt er gratis de supplementen bij
  – calcium
  – natrium
  – kalium
  – magnesium
  – vitaminen en mineralen
  En een volledige doos hypocalorische melk.

  Ik zou 200€ vragen
  Groetjes Hilde

 6. proficiat voor bart heb dit ook geprobeerd vond het heel erg zeker tijdens de feestdagen ben toen 32kg afgevallen met Valentijn 2015 woog ik nog 69 kg vandaag bijna een jaar later 109 8 kg meer dan dat ik met pronokal begonnen ben nu heb ik overwogen om een gastro bp te laten uitvoeren nog veel succes bart

 7. Beste mensen,

  Ik ben van sommige pronokal producten niet echt weg.
  Daarom heb ik zakjes te koop ik heb
  -6 Omeletten met spek spaak
  -6 Kippen roomsoep
  -6 Keer de pizza
  -6 Keer pronokal brood

  Ik vraag twee euro per zakje, graag even mailen

  smile-emoticon succes iedereen, we can do it!

 8. Hoe gaat het inmiddels met Bart de Wever? Is hij weer aangekomen of heeft hij nog steeds zijn behaalde resultaat met pronokal vast weten te houden?

  • ik heb groen licht gekregen van de arts die mij begeleid bij pronokal methode en dit na een bloed onderzoek enz..
   U schrijft alles tesamen te koop aan 30euro.
   Wat zit er in het pakket in dat u verkoopt

   mvg
   de roeck vicky

 9. Ik ben van Nieuwpoort, maar mijn man werkt in Gent,
  5 zakjes kipnuggets
  3 zakjes pannekoek met sinaassaus
  6 zakjes caramelpudding
  Ik vraag 2.5 euro per zakje

 10. Ik heb het Pronokal dieet volledig gevolgd van fase 1 t/m fase 8 en ben in totaal 33 kg afgevallen op 4 maanden tijd. Toen ik ermee begon op 10 juni 2012 woog ik 111 kg en op het einde op 4 oktober 2012 was dat nog 78 kg. Ik zou dit dieet aan iedereen aanbevelen omdat het snel gaat en effectief uw spiermassa niey aantast. Ik had dan ook geen vel ’teveel’ na die 4 maanden. De hele behandeling heeft me 2000 euro aan producten gekost maar je eet of drinkt dan ook geen andere dingen meer. Het is het bedrag in ieder geval wel waard.
  Wat ik wel spijtig vind is dat de mensen van Pronokal je laten vallen als een steen eens je wordt ‘losgelaten’ is fase 8. Ik heb dan ook niks meer van ze gehoord sinds die 4 oktober in 2012 … hoewel ze zeggen dat je 2 jaar opgevolgd wordt. Het komt erop neer dat zolang je producten besteld dat ze je continue opbellen maar eens je op gewicht bent … finito. Je kan ze natuurlijk altijd zelf opbellen maar je merkt at alles leidt naar bestellingen en commerse.

  Eens op gewicht moet je het natuurlijk zien vol te houden en dat is niet gemakkelijk. Op 4 maanden tijd heb je jezelf nog geen andere eetgewoonte aangekweekt want plots stoppen die producten van Pronokal. Je oude gewoontes die je (in mijn geval) daarvoor al 40 jaar deed liggen constant op de loer.
  Als je niet oppast kom je snel terug wat kilootjes bij. Ikzelf slaag er nu in om mijn gewicht rond de 82 kilo in balans te houden maar het is even heel anders geweest.
  Ja, iedereen maakt wel eens een fout en zoals ik al zei is het niet gemakkelijk. Er is veel wilskracht en discipline nodig om te volharden. Vorig jaar (2013) was ik opnieuw in gewicht bijgekomen tot 93 kg maar omdat ik het niet wou laten escaleren heb ik me herpakt.
  Om terug gewicht te verliezen heb ik bij de apotheker de producten van ‘CetoDiet’ (of CetoSlim) gekocht. Het principe is gelijk aan dat van Pronokal en de producten smaken hetzelfde. Ook de kostprijs is vergelijkbaar enkel kan je nu zelf bepalen wanneer je iets aankoopt omdat het zo te krijgen is. Online kan je eveneens bestellen en meestal de volgende dag geleverd op een afhaalpunt. CetoSlim is zeker een te overwegen alternatief voor diegenen die Pronokal of iets dergelijks wensen te volgen. Mij heeft het allesinds geholpen … :-)

 11. Beste mensen, hierbij wil ik vragen of iemand mij eens kan vertellen hoe ik die zakjes kan bestellen of ergens in Antwerpen kan kopen ik zou heel graag aan deze dieet dringend willen beginnen. indien iemand enig idee laat het weten AuB hartelijk bedankt. xx

 12. Ik had een jaar geleden het boek gekocht van bart de Wever en nu pas gelezen,
  ik was toen twee dagen bezig met het protiene dieet, ben nu vandaag aan mijn tweede week bezig en ben ondertussen 5 ,5 kgr af gevallen. ik vind ook niet alles lekker, maar bestel dan enkel de dingen die ik wel lekker vind. Ik heb de eerste week een starterspakket voor 1 week besteld en toch alles gegeten, maar de helft ervan was wel tegen mijn zin, Nu neem ik enkel de dingen die ik lekker vind, En samen met de groenten is het zeer dragelijk. Ik doe dit zonder begelijding, Maar ben vastberaden en heb een sterk karakter, Ik leefde ooit eens twee jaar op groenten en fruit.. Dit was niet gezond maar woog toen wel 55 kgr dat gewicht wil ik nu terug met dit dieet en ben er super tevreden van,.Volhouden, en weet dit : pain is the key to sucses. en dan bedoel ik de pijn van het volhouden….. :-)

  • Hoi, is het normaal ne zes dagen dieet dat ik nog altijd wat slap en lichte hoofdpijn heb dank u ingrid

  • Hoe kan je de pronokal methode nu volgen zonder begeleiding? Je kan de zakjes toch alleen bestellen met een voorschrift van de dokter?

 13. Hoi iedereen! Ik ben sinds eergisteren begonnen met pronokal en er was -900gram af (ikke fier en blij). De zakjes gaan me goed af en zijn eigenlijk heel lekker. Valkuil: s’avonds heb ik ongelooflijke trek in vanalles en nog wat. Hebben jullie hier truukjes voor?

 14. Ik ben 5 dagen geleden met het pronokal dieet begonnen, helaas kon ik de zakjes niet binnenhouden, zeer misselijk en kokhalzen… Andere mensen hebben hier geen problemen mee blijkbaar… Ik heb hierdoor enorm veel producten over… Wie deze wil overkopen? Thanks!!! En succes allemaal…

 15. ik deed dit dieet ook en na 13kilo afvallen moest ik onmiddellijk stoppen jegens mijn eiwitten-allergie. ik stond vol uitslag en had veel ademhalingsproblemen. Wat mijn alternatief was, wisten ze niet. nu ben ik meer dan 30kilo aangekomen (nooit eerder was ik zo dik als nu), en nu?

 16. Hello,

  Sorry dat ik me er even kom tussen mengen!
  Ik heb dit dieet ook even gevolgd.. nou ja vijf dagen volgehouden!!!!!
  Echt niets voor mij, ik bedoel namelijk echt de pronokal zakjes, ik krijg ze echt niet binnen.
  Nu volg ik een ander dieet waar ik me beter bij voel.
  Ik verkoop de resterende pronokal zakjes, als iemand interesse heeft mag die mij steeds mailen en dan mail ik even het totaal pakket door: [email protected]

 17. ben 5 weken geleden begonnen met pronokal , dronk minstens tien pinten per dag en nog wat sterks,ben er van dag op dag mee gestopt, en dan nog te zwijgen over men eetgewoontes, ben chef kok van beroep,ik at abnormaal vettig snachts na men werk,ben met volle overtuiging aan het dieet begonnen en het bevalt me super, ik hou me wel strikt aan het voorgeschreven , resultaat -13.5 is al 60% van het te verliezen gewicht, een aanrader dus
  mvg, kris

 18. ik heb een klein vraagje kan je het pronokaldieet ook op je eigen doen zonder iemand zoals een dokter.want ik ben iemand die rap gewicht aan maak door dat ik teveel mannelijke hormonen heb.

  • Ik heb voor je geïnformeerd Evelien, maar vooralsnog kun je PronoKal vooralsnog uitsluitend via een consulente volgen.

 19. het die-eet-anders programma bij DokterAnders in Tilburg is veel goedkoper en heeft veel meer smaken in het assortiment.
  ze doen dat al jaren en hebben ook mensen die zeer veel kilo’s afgevallen zijn. dat kun je op hun website lezen er is zelfs iemand 72 kilo afgevallen zag ik.
  ook kun je daar behandelingen erbij doen om je huid te ondersteunen. klei pakkingen en endermologie. ook kun je de consulten bij je ziektekosten verzekering declareren als je aanvullend verzekerd bent.
  ik ben in ieder geval heel tevreden met DokterAnders

  • Huid overschot hangt af van persoon tot persoon carine. Pronokal is vergelijkbaar met andere eiwitdieten zoals prodimed en cambridge

 20. Ik heb Prodimed gevolgd, dit is hetzelfde principe als PronoKal, eiwitrijke maaltijdvervangers en begeleiding. In totaal ben ik bijna 60 kilo afgevallen in een jaar tijd. Omdat ik geen Bekende Nederlander of Vlaam ben hebben jullie mij niet op TV gezien, maar het resultaat is hetzelfde als bij Bart. Ik heb respect voor zijn doorzettingsvermogen, zeker omdat ik precies weet wat hij ervoor heeft moeten doen en laten. nu volhouden Bart!!!

  Lisanne

 21. Ik heb het programma ook gezien en ook n dieet gedaan. Het is het zelfde alleen bij Dokter Anders in Tilburg. Je hebt erg veel variatie en dat heb je niet bij dit dieet zag ik. Na 2 jaar ben ik nog op mijn streefgewicht.

 22. Ik heb Bart de Wever gisteren op TV gezien bij Pauw & Witteman en begrijp dat hij eiwitrijke maaltijdvervangers heeft gebruikt. Dat is toch hetzelfde dat Erica Terpstra destijds heeft gedaan? Hoe is het daar nu mee?

  anja

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in