Proteïne dieet hoeveel afvallen per week

Voordat je aan een dieet begint, wil je graag weten wat je kunt verwachten. Met een proteïne dieet hoeveel afvallen per week is mogelijk? In dit artikel geven we je het antwoord op deze vraag.

Wat is een proteïne dieet?

Voor dat we antwoord geven op de vraag hoeveel je kunt afvallen per week met een proteïne dieet, bekijken we eerst wat een proteïnedieet precies is. Dit is een dieet waarbij je twee dingen aanpast in je eetgewoonten.

Als eerste eet je minder calorieën dan je verbrandt. De hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt verschilt, maar loopt uiteen van ongeveer 1200 tot 1600. Door dit tekort aan calorieën, gaat je lichaam zoeken naar andere bronnen van energie, zoals je vetmassa.

De tweede verandering die je doorvoert bij een eiwitdieet is dat je juist meer eiwitten gaat eten dan voorheen. Op deze manier bescherm je je spiermassa of bouw je je spiermassa misschien nog wel uit (bron). Als je dit wilt, is het wel belangrijk dat je erbij blijft sporten.

Binnen de proteïnediëten kun je weer kiezen uit twee verschillende soorten. Je kunt ervoor kiezen om volledig over te gaan op eiwitrijke recepten. Dit is voor de meeste mensen erg lastig om vol te houden, omdat je continu moet letten op wat je eet.

Het alternatief is om gebruik te maken van een maaltijdvervangers. Hierbij eet je eiwitrijke maaltijden in de vorm van bijvoorbeeld eiwitshakes of proteïnerepen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze vorm van diëten effectiever is, omdat het makkelijker is (bron).

Proteïne dieet hoeveel afvallen per week

Maar als je nu aan een proteïnedieet begint, hoeveel kun je dan afvallen per week? Het antwoord op deze vraag is lastig te geven. Ook een proteïne dieet kan een crashdieet worden als je te weinig eet. Je verliest dan binnen een kort tijdsbestek heel veel gewicht, maar de resultaten zijn niet duurzaam.

In de wetenschappelijke studies die wij hebben gevonden, ligt het gewichtsverlies meestal zo rond de 7 kilo in een half jaar (bron). Dit is een heel goed resultaat, zeker gezien het feit dat het ook een duurzaam resultaat is.

Je kunt het gewichtsverlies echter nog een flink stuk opvoeren. Lichamelijke activiteit (sport en beweging) zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Op deze manier val je dus ook sneller af, zeker als je hierdoor ook nog meer spiermassa krijgt.

scoop
scoop

Kies het juiste product

Een tweede belangrijke manier om je gewichtsverlies op te voeren is door een maaltijdvervanger te kiezen die beschikt over de juiste ingrediënten. Dit wil zeggen dat het product veel eiwitten moet bevatten en weinig koolhydraten. Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Ook veel dure proteïnedieet producten bevatten veel koolhydraten en soms zelfs suiker.

Ook andere toevoegingen, zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels zijn erg belangrijk als je een resultaat wilt halen. Als je tekorten hebt aan deze voedingsstoffen, is de kans groter dat je sneller weer gaat eten.

Maak je de keuze om meer te gaan bewegen en om een juiste dieetproduct te kiezen, dan kunnen de resultaten een stuk beter zijn dan in de wetenschappelijke studies. Het is dan best mogelijk om in het begin een kilo per week te verliezen. Na een tijdje vlakt dit wel wat af.

Hoe haal je de beste resultaten

Uiteindelijk is de vraag niet hoeveel je per week kunt afvallen met een dieet. Ook met het proteïne dieet hoeveel afvallen per week telt niet, het gaat erom dat het resultaat duurzaam is. Je wilt waarschijnlijk voorkomen dat je na verloop van tijd weer net zo zwaar bent als voorheen.

Een proteïne dieet op basis van een eiwitshake met de juiste ingrediënten, zoals Timfit, helpt je om op een geleidelijke manier je kilo’s te verliezen. Tijdens het dieet kun je langzaam wennen aan een nieuw dieet gebaseerd op gezonde voeding. Als je het prettig vindt, kun je er altijd nog voor kiezen om de eiwitshakes te blijven gebruiken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in