Proteïne Dieet Shakes

Bij een proteïne dieten en eiwitshakes denk je misschien aan bodybuilders, sporters of fitnessfanaten. Maar niets is minder waar. Een proteïne dieet shakes dieet is ook populair onder mensen die gewicht willen verliezen. En dat is niet voor niets, want veel mensen halen een positief resultaat. Wat is een proteïne dieet precies en welke rol spelen de shakes daarin?

Wat is een proteïne dieet?

Als je een proteïne dieet volgt, dan verander je je levensstijl op meerdere manieren. De eerste verandering die je doorvoert is dat je minder gaat eten. Je zorgt ervoor dat je ongeveer net zoveel calorieën binnen krijgt als je verbrandt, of het liefst nog iets minder.

De tweede verandering die je doorvoert is dat je naar verhouding meer van je calorieën uit eiwitten haalt. Waar mogelijk doe je dit door minder koolhydraten te eten.

Een derde verandering die je kunt doorvoeren is dat je meer gaat sporten. Uit onderzoek is gebleken dat het innemen van extra eiwitten, bijvoorbeeld in de vorm van proteïne dieet shakes kan leiden tot een snellere groei van de spiermassa (bron). Ook worden de sportieve prestaties beter.

Proteïne Dieet Shakes

Hoe pas je het proteïne dieet toe?

Als je kiest voor een proteïne dieet, dan kun je hier op meerdere manieren mee beginnen. Je kunt ervoor kiezen om anders te gaan eten. Je vervangt je normale maaltijd door een eiwitrijk product. Dit betekent dat je koolhydraten voedingsmiddelen als brood en ontbijtgranen links laat liggen en kiest voor een alternatief.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich niet altijd houden aan dergelijke diëten. Relatief veel mensen stoppen met deze diëten. Andere mensen vallen niet zoveel af, vermoedelijk omdat ze zich toch niet helemaal aan het dieet houden (bron).

Het alternatief is het vervangen van maaltijden door vooraf geportioneerde maaltijden, zoals proteïne dieet shakes. Bij deze methode vervang je je ontbijt en je lunch door een proteïne dieet shake. Doorgaans eet je wel een normale avondmaaltijd. Uiteraard is deze maaltijd wel gezond en mager.

Dit dieet heeft drie grote voordelen. Als eerste eet je altijd de juiste hoeveelheid. De porties zijn immers afgemeten. Een tweede voordeel is dat de shakes erg makkelijk klaar te maken zijn. Het derde voordeel is dat je langzaam kunt wennen aan het maken van normale recepten.

Welke soorten proteïne dieet shakes zijn er?

Als je even zoekt op het internet vind je heel veel verschillende eiwitshakes. Er zijn goedkope en dure producten. Je vindt vaak meerdere varianten bij de drogisterijketens, maar er zijn ook heel veel proteïne dieet shakes die alleen op internet verkrijgbaar zijn. Genoeg keuze dus.

Belangrijk is echter wel dat je de juiste keuze maakt. De samenstelling van de eiwitshakes verschilt enorm. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje.

Eiwitten en koolhydraten: Sommige proteïne dieet shakes bevatten ongemerkt best veel koolhydraten. Uiteraard wil je een shake met zoveel mogelijk eiwitten. Het liefst ook verschillende.

Vitaminen en mineralen: Wat voor dieet je ook volgt, de kans is aanwezig dat je een tekort krijgt aan vitaminen en mineralen (bron). Het is belangrijk dat een maaltijdvervanger extra vitaminen en mineralen bevat.

Voedingsvezels: Voedingsvezels krijg je vooral binnen uit granen en groenten. Die eet je wat minder als je een proteïne dieet volgt. Gelukkig zijn er shakes die ook verrijkt zijn met voedingsvezels.

Wat zijn de beste proteïne dieet shakes?

Het beste is een eiwitdieet shake met veel eiwitten en weinig koolhydraten. De shake is verrijkt met vitaminen en mineralen zodat je niet te maken krijgt met tekorten. Het liefst is zo’n shake ook niet te duur. Een van de producten die aan deze eisen voldoet is Timfit. Wil je meer weten over Timfit, lees dan onze review.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in