Proteïnedieet of Eitiwtdieet

Het Proteinedieet of Eiwitdieet is de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt mede omdat de wetenschap heeft aangetoond dat eiwitten een gunstig effect hebben op gewichtsvermindering. Daarnaast hebben bekende Nederlanders zoals Annemarie Jorritsma en Erica Terpstra een goed resultaat bereikt met het eiwitdieet. Ook dr. Dukan, Mike Morero en dr. Frank hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit van het proteinedieet.

Welke producten bevatten eiwitten?

De volgende producten zijn eiwitrijk: rundvlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten, noten, zaden en peulvruchten zoals zwarte bonen en linzen. Eiwit zorgt er onder ander voor het onderhouden en vervangen van weefsel in je lichaam. Daarnaast regelt eiwit lichaamsprocessen zoals het controleren van je vochtbalans, het vervoeren van voedingsstoffen en het aanmaken van spieren. Eiwit houdt het lichaam gezond door weerstand te bieden aan ziekten die het lichaam willen binnen dringen. Eiwitten voorkomen dat je snel uitgeput en vermoeid raakt door het produceren van uithoudingsvermogen en energie.

Het proteinedieet

Er zijn veel verschillende proteinediëten. Eerder in dit artikel hadden we het al over Prodimed en het dr. Frank eiwitdieet. Dit zijn echter niet de enige proteinediëten. Bekijk de complete lijst met proteinediëten. Wil je meer weten over eiwitten en het proteinedieet? Lees dan het artikel over het eiwitdieet.

Bestel deze Proteïne / Eiwit dieetboeken bij bol·com

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Heb je ervaring met het proteine dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

6 Reacties

 1. Verleden week ben ik op jullie site geweest,met de vraag van me een voedingslijst te mailen.Met wat je wel en niet mag eten tijdens het powerslim proteënen dieet,tot op vandaag heb ik nog gen enkele reactie gekregen.
  Kan je me zo snel mogelijk helpen ,want ik heb de indruk dat ik iets verkeerd doe,omdat ik zéér gewicht verlies.
  Bedankt Manou

 2. @ Manuela,

  Jeetje, dus het hele proteine dieet heeft niets bij je geholpen? Sterker nog, je bent er van aangekomen! Kun je er wat meer over vertellen? Heb je bepaalde producten genomen? Heb je begeleiding gehad? Je zegt dat het een half jaar goed is gegaan, heb je een idee waarom je daarna toch weer bent aangekomen? Alvast bedankt en sterkte!

  Janine

 3. Ik ben twee jaar geleden 40 kg. afgevallen in 5 maanden met het eiwitdieet.
  Half jaar daarna ging het goed toen………inmiddels ben ik die 40 kg. + weer bijgekomen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in