Home Dieet en Afvallen Protiplan Review en Ervaringen

Protiplan Review en Ervaringen

De producten van Protiplan zien er veelbelovend uit. In het programma staan tal van interessante producten die je helpen om af te vallen. Je vindt er tal van e-books, een grote hoeveelheid recepten en de nodige uitleg over voeding. Het doel van dit alles: er voor zorgen dat jij afvalt dankzij een eiwitrijk dieet. Of dat werkt? Wij onderwierpen Protiplan aan een grondige beoordeling.

Wat is Protiplan?

Protiplan is een lijn met verschillende producten die je kunnen helpen bij het bij het afvallen. Rode draad in het verhaal is dat Protiplan gelooft dat een eiwitrijk dieet je helpt om op een gezonde en duurzame wijze af te vallen.

De lijn van Protiplan bestaat uit een groot aantal koolhydraatarme dieetproducten. Hierbij kun je denken aan klassiekers als maaltijdshakes en repen, maar er zijn ook tal van minder alledaagse dieetproducten beschikbaar. Zo zijn er veel verschillende soorten koekjes en wafels. Als snack kun je bijvoorbeeld denken aan borrelnootjes of kaaswafels. Dit zijn bijzondere snacks die echt recht doen aan de snackbeleving.

Twee pakketten

Ook zijn er twee verschillende afvalpakketten beschikbaar. Er is een pakket ‘mooi resultaat’ en een pakket ‘even opletten’. Het eerste pakket is bedoeld voor mensen die veel kilo’s

protiplan pakket
protiplan pakket

kwijt willen raken. In dit pakket volg je drie fases (eigenlijk vier). Een strenge fase waarin je een duidelijk eetschema krijgt van Protiplan plus de bijbehorende producten. In de tweede fase vul je vier eetmomenten met Protiplan aan met gezonde recepten. In de derde fase en tijdens AltijdFit eet je nog minder Protiplan producten. Volg je het ‘even opletten’ schema, dan stroom je in de tweede fase. Dit pakket is bedoeld voor mensen die vijf kilo of minder kwijt willen raken. De pakketten bevatten een groot aantal producten voor verschillende eetmomenten.

Gratis Weekschema’s

Als derde is er veel gratis informatie beschikbaar. Je kunt verschillende mooi vormgegeven e-books downloaden met daarin bijvoorbeeld recepten (onder andere voor de barbecue of tijdens kerst) en allerlei achtergrondinformatie. Ook zijn er meer dan honderd lekkere eiwitrijke recepten. Van sommige recepten is een video toegevoegd, waardoor je eenvoudig kunt zien hoe je het recept moet bereiden.

Voor wie is Protiplan geschikt?

Protiplan is in principe geschikt voor iedereen die af wil vallen. Veel van de eiwitrijke producten en recepten bevatten vlees, vis of andere dierlijke producten, dus vegetariërs en veganisten kunnen het dieet niet zo goed volgen. Daarnaast zitten er allergenen in de producten, waaronder soja, gluten en lactose. Als je allergisch bent voor een van deze stoffen dan is het alleen mogelijk het dieet te volgen als je goed op de ingrediëntenlijst kijkt voordat je gaat eten.

Wat kost het?

Er zijn meer dan 200 verschillende producten van Protiplan die je los kunt kopen. De

protiplan-soep

meeste maaltijden kosten iets minder €2 per portie. Veel van de tussendoortjes kosten iets minder dan €1 per portie. Bestel je een voordeelbox met meerdere producten, dan ben je naar verhouding goedkoper uit, maar dan moet je het doen met de producten die in de doos zitten. Als extra krijg je dan ook nog recepten en een e-book. Bestel je het ‘mooi resultaat’ pakket, dan krijg je naast het pakket en informatie ook gratis begeleiding van een diëtist.

Is het effectief?

Er is veel bewijs dat eiwitrijke diëten helpen om gewichtsverlies te stimuleren. (bron) Dit komt voor een groot deel omdat de samenstelling verandert van een belangrijke hormonen in ons lichaam die te maken hebben met het hongergevoel. Daarnaast zorgt een dieet hoog in eiwitten en vetten ervoor zorgen dat je gewicht kunt verliezen zonder dat het ten koste gaat van je energiegevoel. Dit is belangrijk om het dieet vol te blijven houden.

Geen jojo

Een ander groot voordeel van het eten van veel eiwitten is dat je spiermassa behouden blijft. Doordat je je spiermassa in stand houdt, voorkom je het bekende jojo-effect op het moment dat je weer anders gaat eten. (bron) Je spieren hebben energie nodig om te blijven bestaan. Als je veel eiwitten eet tijdens een dieet, krijgen je spieren voldoende energiestoffen binnen. Dit zorgt er weer voor dat je vet eerder afgebroken wordt dan je spieren.

Protiplan is ontwikkeld op basis van deze principes. Het is daarom dat je in de eerste fase van het dieet (als je het ‘mooi resultaat’ programma kiest) slechts 45 gram koolhydraten per dag eten. De rest van je energie komt uit eiwitten en vetten. Later mag je pas weer wat meer koolhydraten eten.

Voordelen

protiplan brood
protiplan brood

Protiplan blijft met haar producten heel dicht bij normale producten. Dit is voor veel mensen een voordeel omdat shakes en andere dieetproducten vaak snel beginnen te vervelen. Voor andere mensen is deze gelijkenis wellicht een nadeel. De stap van een gezonde naar een minder gezonde kaaswafel is immers een stuk kleiner dan de stap van een eiwitshake naar een kaaswafel.

Daarnaast heeft Protiplan een goede oplossing voor iemand die maar een beetje wil afvallen. De meeste diëten zijn gericht op mensen die veel te zwaar zijn. Het ‘even opletten’ pakket is een waardevolle toevoeging, omdat je het kunt gebruiken als je maar een paar kilo kwijt wilt. Natuurlijk kun je altijd zelf wat verzinnen op basis van een dieet, maar een goed doordacht plan is wellicht beter.

Nadelen

Op het gebied van persoonlijke begeleiding zijn er dieetproducten die meer beloven. Bestel je het ‘even opletten’ pakket, dan krijg je sowieso geen persoonlijke begeleiding. Bij het ‘mooi resultaat’ pakket kun je wel begeleiding krijgen, maar er is slechts één diëtist beschikbaar. De persoonlijke benadering kan veel verschil maken.

Conclusie

Protiplan biedt een groot aantal verschillende dieetproducten aan. Het dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingspatroon. Dit is in overeenstemming met het wetenschappelijke bewijs over afvallen. De producten zijn erg lekker en vervelen een stuk minder snel dan eiwitshakes. Naast de losse producten kun je bij Protiplan ook verschillende pakketten bestellen, waarbij het pakket voor mensen die maar een paar kilo te zwaar zijn erg bijzonder is.

De producten van Protiplan zijn goed betaalbaar en omdat er veel informatie gratis beschikbaar is, zoals de recepten en de e-books, kun je met het dieet beginnen zonder al te grote investeringen te maken.

Groeten,

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleZo Gezond is Gember Echt
Next articleSlapen met een Telefoon op je Nachtkastje Ongezond?
protiplan-review-en-ervaringenProtiplan biedt een groot aantal verschillende dieetproducten aan. Het dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingspatroon. Dit is in overeenstemming met het wetenschappelijke bewijs over afvallen. De producten zijn erg lekker en vervelen een stuk minder snel dan eiwitshakes. Naast de losse producten kun je bij Protiplan ook verschillende pakketten bestellen, waarbij het pakket voor mensen die maar een paar kilo te zwaar zijn erg bijzonder is.

2 Reacties

  1. Zijn deze producten goed te gebruiken voor mensen met type 2 (suikerziekte) reeds producten besteld maar had erge pijn aan de maagna het eten van penne (2). Heb de toast en chocoladerepen al geprobeerd en deze zijn lekker.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987