Proud2bme in actie tegen pro-ana sites

Meisjes en jongens met ernstige eetstoornissen kunnen vanaf vandaag steun vinden op een nieuwe website. De zogenaamde Pro-ana-sites blijft groeien en juist daar wil de site proud2bme een alternatief voor bieden.

De pro-ana sites schetsen een bepaald beeld wat de vaak jonge meisjes overnemen. Lotgenoten treffen elkaar op deze sites en geven tips over hoe je zo snel mogelijk kilo’s kwijt kunt raken om op die manier ‘mooi’ mager te worden.

‘knip je nagels, anders krijg je wondjes in je keel als je een vinger in je keel stopt om over te geven’ is een voorbeeld van de tip-lijst van een willekeurige pro-ana site.

Wat veel anorexia patiënten echter niet beseffen is dat door hun levenswijze de dood op de loer ligt. Om dit en andere gevaren bloot te leggen heeft een aantal ervaringsdeskundige en ex anorexia patiënten de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terrecht op deze site.

Eerder was er al de Hyves van Scarlet Hemkes welke in recordtempo bijna 35.000 ‘vrienden’ kreeg. Dit toont aan dat pro-ana een groot probleem is bij de Nederlandse jeugd.

Bekijk hier een filmpje over de nieuwe website proud2bme.

Bestel de volgende boeken over anorexia en pro Ana bij bol.com

Mijn allerliefste vijand
Mijn allerliefste vijand
Horst, M. van der

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Werkboek anorexia en boulimia nervosa
Werkboek anorexia en boulimia nervosa
C. Meerum Terwogt-Reijnders & L.E.M. Koster-Kaptein

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

meer informatie kun je vinden op de Hyves pagina van Scarlet Hemkes of op de website proud2bme

2 Reacties

 1. Het idee achter proud2bme is weer op een typisch knullige Nederlandse manier verknalt, waarom moet het weer gebracht worden in het polder Engels? is Nederlands niet goed genoeg?
  De uitspraak van de Engelse taal in het nummer is ronduit lachwekkend, In het Nederlands zingen had veel meer invloed gehad op de jeugd, maar nee, het moet weer in het TMF Engels…, hersenloos, muziek als vettig fastfood.

  Ook het feit dat er twee CDA vrouwen aan het idee meewerken valt mij , verkeerd, Het CDA is de grootste AFBRAAK partij van Nederland, een partij die niet van mensen houdt, en die moeten zich plots op het jeugdfront melden om zieltjes te winnen, BAH!
  Laten die zedenprekers zich niet bemoeien met zaken die ze toch geen donder uitmaakt.
  Dit hele gebeuren lijkt net een walgelijk slecht bedachte P.R stunt van het CDA, met een waardeloos geschreven nummer en veel te oude zangeressen.

 2. De dood wacht niet, als het op de juiste manier gebeurd.
  Helaas hebben veel meisjes een veel groter probleem waardoor ze
  dingen vergeten, zoals wat je lichaam nodig heeft om niet in te storten,
  en hoeveel kcal je minimaal moet nemen.
  pro-ana is niet slecht, maar de interpertatie ervan wel.
  Veel meiden denken dat pro-ana een ‘slechte’ maar wel beter werkende manier is om af te vallen, en dat is gewoon niet zo. Want als je niet eet val je niet af, je komt alleen maar aan als je wel eet.
  meiden die schrijven over hoe ze dood willen, die zijn het probleem,
  niet pro-ana.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in