Puur Gezond: lekker en écht eten

Zeg eens eerlijk: geniet je nog echt van eten? Baal je van je jojo-gewicht en van strenge diëten? Of zou je na het lijnen gewoon gezond willen eten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Surf naar www.puurgezond.nu. Want daar vind je no nonsense informatie over wat nu écht gezond eten is. Met lekkere recepten, die passen in een drukke werkweek. Met tips en prikkelende columns. Elke dag wat nieuws over Puur Gezond eten!

Geen snaaihonger

Gezond eten is vooral puur eten, met veel onbewerkte en pure producten. Dat zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, volkorenproducten, zuivel, noten, ei, vlees en vette vis. Juist die pure producten zorgen dat je verzadigd raakt en dat je geen last hebt van snaaihonger. Ze zijn bovendien rijk aan natuurlijke smaak, die per seizoen weer anders is. Dat is wel wat anders dan eten uit pakjes en zakjes. Maak bijvoorbeeld eens de Marokkaanse visschotel of Chachouka. Als je wat meer wilt weten over de principes van Puur Gezond eten, bekijk dan eens de handige piramide.

Een leven lang slank

De redactie van Puurgezond.nu heeft ook een methode ontwikkeld om op een gezonde en lekkere manier af te slanken. Je vindt het in het boek Slank & Puur Gezond in 8 stappen‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’. Het boek bevat een 8-wekenplan, waarin je stap voor stap je eet- en leefgewoonten aanpast. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder. Terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. Je winst: minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten. Deze methode is ook heel geschikt als je al bent afgevallen, maar je nieuwe gewicht graag wilt behouden! In januari van dit jaar gaf Puur Gezond de twittercursus ‘(tw)eet jezelf slank’. Bijna 1000 volgers kregen dagelijks een slanke tip binnen. Je vindt de tweets uit de cursus hier. Als je abonnee wordt van de nieuwsbrief krijg je elke week slanke tips, lekkere recepten en een column in je mailbox!

Puur Gezond! Slank in 8 stappen

Het boek ‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’ van Karine Hoenderdos laat zien dat je soepel kunt omschakelen naar een gezond eetpatroon. Wil je ook wel zo’n inspirerend boek? Beantwoord dan de volgende vraag en maak kans op 1 van de 5 gratis exemplaren.

Vraag ‘Puur Gezond Prijsvraag’

Deelnemen aan deze prijsvraag was mogelijk tot en met maandag 7 maart 2011. In totaal zijn er 5 exemplaren van het boek ‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’ van Karine Hoenderdos verloot onder de correcte inzendingen.

Het antwoord moest zijn: De vierde laag levert je gezonde vetten. Vet is namelijk niet ongezond, integendeel, het is een essentieel onderdeel van je voeding. Kies wel voor gezonde vetten en die zitten in vette vis, noten en olie.

De onderstaande winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

5 Reacties

 1. de beste methode om af te vallen is om puur en onbewerkt te eten
  ons lichaam is verzuurd van binnen door alle afvalstoffen
  Je zult zonder dieet,zonder moeite afvallen,en je zult je eindelijk FIT EN ENERGIEK voelen..
  ik heb letterlijk alles geprobeerd,van crashdieet tot eiwitdieet
  maar het ligt toch echt aan een hormonale disbalans in je lichaam
  een echte aanrader is Jesse van der Velde bijvoorbeeld

 2. Ik wil grag 5kg afvallen en heb daarvoor een plan bedacht met een gezond eetpatroon, maar wel caloriebeperkend. (gem 1400-1500 per dag) Ik zal alle nodige voedingsstofeen binnenkrijgen, voornamelijk uit eten, en wat ik mis vul ik aan met supplementen. Daarnaast ga ik regelmatig sporten. Ik sport al vrij veel, maar onregelmatig. Wel loop ik gemiddeld 4u per dag ivm werk bij de post. Maar hiermee ga ik stoppen. Mijn vraag is hoe is het jojo-effect kan voorkomen als ik mijn streefgewicht behaald heb. Ik zal toch weer gewoon willen en moeten eten (2100 kcl per dag) en meer sporten is geen optie.

  Met vriendelijke groet,

  Hanneke

 3. Yes! Ik heb het boek gewonnen!

  Èn wat een mooi boek, het heeft veel weg van de methode van Mathijs Vrieze ( die ik nu volg) , ik lees anders nooit , maar afgelopen dinsdag toen het boek op mijn deur mat lag. Ben ik gaan lezen en lezen en voor ik het wist zat ik op pagina 70. Ideetjes en tips en menuutjes met zo te zien lekkere recepten. Elke week word er iets aangepakt, drinken, bewegen enzv.

  Èn wie ben ik, omdat a.s maandag eens acht weken te gaan volgen…even iets anders dan Mathijzen ( wat ook lekker is en super gezond) gewoon om te proberen en wie weet na die acht weken wel een combi maak. omdat het allemaal gezond is.

  Dus vanaf maandag komt er een topic over dit boek! Lees mee zou ik zeggen.

  Ik wil natuurlijk Karine Hoenderdos en vetvrij bedanken voor dit mooi en vooral gezonde boek!

  Groetjes,
  Alice

 4. De prijswinnaars zijn:

  Esther Elsinger uit Haarlem
  A. van de Riet uit Almelo
  Nienke Roelink uit Doetinchem
  Marian Durin uit Best
  Gretha Jager uit Nieuwediep

  Het boek ‘Puur Gezond Slank in 8 Stappen’ komt jullie kant op!

  Gefeliciteerd!

  • Een heel prettig geschreven boek, met veel praktische tips en vooral ook heerlijke gerechten! Ik heb al een flink aantal van de recepten uitgeprobeerd en inmiddels aan mijn favorieten toegevoegd. Ik kan het iedereen aanraden om dat ook te doen!

   Karine en Vetvrij bedankt voor dit boek!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in