Tros Radar Q10 Pillen onder de loep

Als je het bericht krijgt dat je een prijs hebt gewonnen en vervolgens bij Dr. Schuster en Zns. Busreizen in de bus stapt om je prijs op te halen is de kans groot dat je in plaats van een prijst een agressief verkoopverhaal krijgt voorgeschoteld. Tros Radar laat zien dat een verkoper in een achterafzaaltje probeert om je een peperdure kuur van maar liefst 1500 euro met Q10-pillen aan te smeren. Maar wat is Q10 eigenlijk?

Wat is Q10 eigenlijk?

Op Wikipedia is het volgende te lezen over Q10: “Hoewel Q10 mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van hoge bloeddruk, moeten gezondheidsclaims van fabrikanten en leveranciers kritisch worden bekeken. Op, waarschijnlijk, hoge bloeddruk na, is er geen aandoening waarvoor eenduidig bewijs bestaat dat Q10 een positief effect zou hebben. Een gebrek aan Q10 kan alleen in een laboratorium worden vastgesteld. Gezondheidsklachten waaraan een gebrek aan Q10 ten grondslag ligt zijn – zeker tot het 40ste levensjaar- uiterst zeldzaam. Q10 is niet in staat de negatieve effecten van een ongezonde levensstijl te compenseren of ‘neutraliseren’. Het is daarom niet zinvol Q10 in de voeding aan te vullen.”

Tros Radar

Tijdens de uitzending van Tros Radar op maandag 15 November worden zowel de verkoopmethode als de Q10 pillen onder de loep genomen. Heb je de uitzending gemist, of wil je Tros Radar terug kijken, klik dan op deze link.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in