Quintis Ristie 50 Kilo Afgevallen

Quintis Ristie is in een jaar tijd ruim 50 kilo afgevallen. Quintis is in Nederland onder andere bekend door de Lassie reclame, maar heeft ook een vaste rubriek in het amusementsprogramma Raymann is Laat van Jörgen Raymann. Ook was Quintis te zien in verschillende TV programma’s waaronder de politieserie Van Speijk en SpangaS. Bij RTL heeft Quintis het programma ‘Echte Meisjes In De Jungle’ gepresenteerd en hij is het gezicht van het kansspel Lucky Day van De Lotto. Op de linker foto kun je zien hoe Quintis er exact een jaar geleden uitzag. Nu, 12 maanden later, zien we een trotse en slanke man in een rood shirt aan de rechterkant staan.

quintis

Niet dik maar dubbel gespierd

Vanmorgen hoorde ik op FunX een gesprek met Quintis ‘Je kunt niet dag in dag uit met 180 kilo rondlopen’, vertelde Quintis aan de luisteraars. Quintis is naar eigen zegge nooit dik geweest, maar dubbel gespierd. Ruim 30 jaar heb ik ‘lekker dik’ geleefd maar sinds twee jaar is de knop om. ‘Als je iets wil, dan moet je ervoor gaan’ legt Quintis uit. Hij heeft twee jaar onder begeleiding hard gewerkt om de mentale switch te maken. De reden van overgewicht is eenvoudig, ‘ieder pondje komt door het mondje’.

Erkennen

Afvallen begint volgens Quintis bij erkennen dat je te dik bent. Met behulp van een psycholoog is hij met een Mentaal Dieet Programma gestart. Door op te schrijven wat je iedere dag eet krijg je een ‘mindswitch’ en leer je verkeerde gewoontes af. ‘Alleen als je je tekortkomingen erkent kun je iets bereiken’ Is een motto dat hoog in het vaandel staat bij Quintis.

Facebook

Op de facebook van Quintis Ristie staat een  foto waarop te zien is dat hij enorm is afgevallen. Na dertig jaar was hij het zat om met overgewicht rond te lopen. “’k kwam zelfverzekerd over maar als ik voor de spiegel stond, had ik soms echt moeite met mezelf.’ Nu durft hij weer in de spiegel te kijken. ‘Elke dag word ik trotser op mezelf.’

bron foto: facebook

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in