Rambam Dieet Review en Ervaringen

Laat die overtollige kilo’s de rambam krijgen. Zo simpel werkt het rambam dieet niet, maar wat het wel is, lees je in deze review. Je leest ook rambam dieet ervaringen en kunt dan een keuze maken of je het dieet wilt volgen.

Rambam betekenis

Rambam Dieet boek
Rambam Dieet boek

Het Rambam dieet is een stokoud dieet dat gebaseerd is op de geschriften van Mozes Maimonides (of Mosje ben Maimon), die ook wel bekend stond onder de naam Rambam. Hij werd geboren in 1138 in Spanje en was arts en rabbijn. Een van de belangrijkste citaten van Rambam is ‘laat uw voedsel uw medicijn zijn’.

Het moderne rambam dieet werkt iets anders. Je scheidt nog wel bepaalde voedselgroepen en fruitsoorten, maar je neem tevens wat supplementen in om bepaalde tekorten te voorkomen.

Dit leer je onder andere in deze review

 • rambam dieet recepten
 • rambam leefstijl
 • rambam detox
 • rambam diet food list
 • rambam dieet ervaringen
 • rambam betekenis
 • gezond eten met rambam
 • eet jezelf slank

Testpersonen Gezocht

Nog 12 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Rambam leefstijl

Het Rambam dieet is gebaseerd op een combinatie van echt gezond eten, het scheiden van voedsel en het inlassen van fruitdagen. Onder het scheiden van voedsel verstaan we bijvoorbeeld het niet met elkaar combineren van melk en vlees (bron). Kortom, je houdt je bij het rambam dieet voor een groot deel aan de regels van het koosjer eten, maar doet daarnaast meer.

Eet jezelf slank

Een van de belangrijkste principes van het rambamdieet is ‘eet jezelf slank’. Dit klinkt wat tegenstrijdig, maar het idee is dat je door het scheiden van bepaalde voedselgroepen vanzelf minder gaat eten. Dit komt dan tot stand zonder dat je calorieën hoeft te tellen of andere kunstgrepen hoeft uit te voeren.

rambam dieet recepten

Er zijn op dit moment geen kookboeken met rambam dieet recepten. Dat gezegd hebbende kun je de principes van het dieet wel toepassen op recepten die al koosjer zijn. Op deze manier maak je eenvoudig je eigen recepten die rambam dieet proof zijn.

rambam detox

Een belangrijk onderdeel van de rambam methode is een detox. Hiervoor gebruik je bladeren van de zuurzak. Dit is een plant die van oorsprong in de tropen groeit, onder andere in Suriname. Het is bewezen dat deze plant een ontgiftende werking heeft (bron).

Uit verschillende ervaringen met de rambam detox blijkt dat je veel baat kunt hebben bij een detox met deze planten.

rambam diet food list

Rambam Dieet ervaringen
Rambam Dieet ervaringen

Het Rambam dieet heeft vrij uitgebreide voorschriften over wat je wel en niet mag eten. Aan de ene kant heb je combinaties van producten die je wel en niet mag gebruiken, maar er zijn ook eisen aan specifieke voedingsproducten. Zo mag je wel courgette eten, maar niet tijdens de hoofdmaaltijd (bron).

Het is wel belangrijk om te weten dat de voorschriften uit de middeleeuwen stammen. Aardappels waren op dat moment nog niet bekend in Europa en het Midden Oosten en we zullen dus niet weten wat Mozes Maimonides hiervan gedacht heeft.

rambam dieet ervaringen

De ervaringen met het Rambam Dieet lopen erg uiteen. Er zijn hele positieve rambam dieet ervaringen te vinden, van mensen die er veel baat bij hebben gehad. Deze mensen vielen flink af. Ook geven sommige mensen aan dat zij grote gezondheidsvoordelen behaalden met het rambam dieet. Dit was vooral het geval bij mensen die last hebben van (chronische ontstekingen).
Aan de andere kant is het dieet wel erg lastig om vol te houden, door de verschillende combinaties van producten die je wel en niet samen mag eten. Vooral als je samen met anderen eet, is het heel moeilijk om je aan de voorschriften te houden.

Nieuwe dieet

Hoewel het rambam dieet allesbehalve nieuw is (het stamt uit de twaalfde eeuw), is het dieet wel in opkomst. Het is een voor Nederland relatief nieuw dieet en je ziet dat er steeds meer mensen zijn die het dieet promoten. Echt modern wetenschappelijk bewijs dat het rambam dieet werkt is er evenwel niet.
RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelBeauty Science Shake reviews en ervaringen
Volgend artikelLifeplus supplementen review
rambam-dieetHoewel het rambam dieet allesbehalve nieuw is (het stamt uit de twaalfde eeuw), is het dieet wel in opkomst. Het is een voor Nederland relatief nieuw dieet en je ziet dat er steeds meer mensen zijn die het dieet promoten. Echt modern wetenschappelijk bewijs dat het rambam dieet werkt is er evenwel niet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in