RE(d)T je gewicht – Yvonne van den Hout

RE(d)T je gewicht. Een realistische kijk op en aanpak van overgewicht.

Ik heb het boek Re(d)T je gewicht geschreven voor alle vrouwen die terecht gekomen zijn in de vicieuze cirkel van lijnen, afvallen, eten, aankomen en weer lijnen, en die open staan voor een totaal andere kijk op en aanpak van overgewicht. Een boek dat nu eens niet over wéér een nieuw dieet gaat, maar over wat al die diëten uiteindelijk met je doen. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Je vindt er ook meer en andere informatie over afvallen, dan dat er over het algemeen in dieetboeken gegeven wordt. Met dit boek wil ik ook de suggestie ontkrachten dat jij niet op eigen kracht af zou kunnen vallen tot een voor jouw lichaam ideaal gewicht en dat ook te behouden. Ik wil graag het opgedrongen idee tenietdoen, dat afvallen alleen dan lukt, wanneer je aan de hand meegenomen wordt en je precies datgene doet, slikt of eet, wat een ander jou heeft voorgeschreven. Daarnaast wil ik je laten zien, welke vervelende en schadelijke gevolgen populaire diëten op de lange termijn voor je lichaam en geest kunnen hebben. Afvallen en langdurig gewichtsbehoud bereik je niet door ‘op dieet te gaan’ om er na het bereikte streefgewicht weer ‘af te gaan’. Dit lukt alleen door het aanleren van gedragsvaardigheden die je eetgedrag daadwerkelijk levenslang veranderen. Dat begint bij het (h)erkennen van de oorzaak van je eetgedrag en overgewicht. Dit doe je door op zoek te gaan naar de lichamelijke, mentale en emotionele factoren die je afvalpogingen voortdurend belemmeren. Factoren die m.i. nog te vaak onderschat worden, maar wel een heel belangrijke rol spelen bij het afvalproces. Deze staan uitgebreid beschreven in mijn boek.

Blijvend Afvallen

Daarnaast wil ik je in dit boek kennis laten maken met een methode waarbij jijzelf en niet de ander aan het roer staat. Het is een totaal andere benadering, die gericht is op het verkrijgen van inzicht in en het teweegbrengen van een daadwerkelijk blijvende verandering van jouw eetgedrag en daarmee van je gewicht. En wel met behulp van RE(d)T je gewichto.a. de Rationele Effectiviteits Training, afgekort RET. Deze methode is ontwikkeld door Dr. Albert Ellis en gaat over het verband tussen onze vaak onbewuste gedachten, gevoelens en (eet)gedrag. Het is een werkwijze die begint bij de oorzaak van je eetgedrag en zich niet tot nauwelijks bezighoudt met het voedsel dat jij wel of niet zou mogen eten. Je zult leren dat het niet zozeer het voedsel zelf is, dat maakt dat je aankomt, maar vooral ook de manier waarop je hebt leren denken over jezelf in relatie tot voedsel, afvallen en je gewicht. Alleen door het leren veranderen van deze vaak zelfondermijnende, meestal onbewuste manier van denken, leer je uiteindelijk om, zoals ik al schreef, zelf een blijvende verandering in je (emotionele) eetgedrag en daarmee in je gewicht te bereiken. Pas als je inzicht hebt in je eigen denk-en eetpatroon wordt het mogelijk om op een voor jouw lichaam gezond gewicht te komen en te blijven, want:

Alleen met inzicht en beleid raak je de kilo’s blijvend kwijt!

Verder leer je o.a. duidelijke doelen te stellen en die stap voor stap ook te bereiken. Ook het belang van dagelijkse beweging komt aan bod en staan er tips en (eet)oefeningen in om je nieuwe denkpatroon en het daaraan gekoppelde eetgedrag te ondersteunen.

Resultaat: meer inzicht, meer onafhankelijkheid en meer zelfvertrouwen!

Meer informatie: redtjegewicht.nl

Yvonne van den Hout

dit artikel is door de auteur Yvonne van den Hout exclusief geschreven voor vetvrij.com en mag zonder toestemming niet worden overgenomen

1 reactie

  1. Haha, leuk dat ik het boek hier tegenkom. Heb het toevallig gisteren bij de Bruna boekwinkel in het dorp besteld. Het was niet op voorraad en ze gaan het bestellen, achteraf misschien beter online kunnen doen, maar ach, die paar dagen re(d)t ;) ik ook nog wel.

    Samira

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in