Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Regelmaat en ritme belangrijk bij afslanken

Regelmaat en ritme belangrijk bij afslanken

2
Regelmaat en ritme belangrijk bij afslanken

De wekker gaat de dag is weer begonnen. Snel een ontbijt of iets onderweg of helemaal niets. Rond koffie tijd begint de trek te komen, en je neemt een lekkere snack. De lunch komt ook later en voor dat je het weet zit je ’s avonds laat pas aan de warme maaltijd.

Helaas geldt dit voor veel mensen, ze houden geen ritme of regelmaat in hun eetpatroon. Maar als je wil afvallen is dit wel belangrijk!Van belang is om 3 maaltijden per dag te nemen op vaste tijden. Deze maaltijden kun je het beste gebruiken in alle rust aan tafel en niet onder het ‘loopje’ door.

Als je gezond blijft ontbijten, lunchen en de warme maaltijd gebruikt, voorkom je een honger gevoel, en heb je voldoende aan twee tot drie tussendoortjes. Neem dan wel voor de gezondere tussendoortjes (een stuk fruit, ontbijtkoek, een volkoren cracker, liga of een schaaltje halfvolle yoghurt). Ook is het van belang om rustig te eten, want hoe sneller je eet, hoe meer je eet. Door een rustig tempo aan te houden voel je eerder dat je verzadigd bent. De maag geeft een seintje af aan de hersenen dat hij vol is.

Vorig artikel Groen afvallen doe je bij Staatsbosbeheer
Volgend artikel Wii fit niet voor dikke mensen?
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

2 REACTIES

  1. ja de drie Rtjes he regelmaat rust en relaxen en dat help hoor en je moet minsts 20 min over je bordje eten doen hoor,en heel veel water erbij drinken,dus dat zijn dan de slokjes van snabbel hahahah

  2. mm regelmaat..dat probeer ik ook zo vaak..ontbijt gaat wel goed..maar tussen de middag gaat het nog wel eens mis….

    MISSCHIEN TOCH MAAR GEWOON MET STOKJES ETEN, WANT DAN DOE JE HET IN EEN RUSTIG TEMPO..(als je dan al met stokjes kunt eten) een tip van mij..ahhaa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987