Reken af met vakantiekilo’s

Je levensstijl bepaalt je gewicht, ook tijdens de zomervakantie!

De zomer is weer in volle gang. Iedereen is heerlijk aan het genieten van het mooie weer. Vital24 heeft de vakantie er alweer opzetten. Dit jaar niet een heerlijk zonnige bestemming, maar IJsland was waar wij (Merel en Yuri) 3 weken lang hebben rondgetrokken. Wandelschoenen, rugtas en het broodnodige en daar gingen we.

Heerlijk op pad. Eén ding was zeker, dit jaar gingen we voor een actieve vakantie. Dat bleek ook niet moeilijk te zijn in een land met alleen maar gletsjers, geisers en de mooiste vergezichten. Het was een vakantie met alleen maar hoogtepunten, dat is zeker.

logo_vital24

Strandbedje in de zon

Begrijp me niet verkeerd hoor. Niets mis met 2 heerlijke weken op een strandbedje in de zon. Relaxen en uitrusten van alle hectiek in het dagelijkse leven hoort er gewoon bij en hebben we ook nodig. Wat vitamine D opdoen is tenslotte ook niet onbelangrijk.

Bij Vital24 begon het ongeveer begin juni. De eerste cliënten die zich toch zorgen gingen maken over de vakantie. De angst voor de vakantiekilo’s was van de gezichten af te lezen. Genieten en toch op een verantwoorde manier eten en bewegen blijkt opeens best moeilijk te zijn in een andere omgeving. De Vital24 lijstjes met lekkere gezondere alternatieven lagen natuurlijk al klaar. Ook ik ken die en deze zijn soms best praktisch. Een ijsje op z’n tijd blijkt met dit vakantielijstje toch best te mogen. Wat een opluchting!

Beweging tijdens de vakantie

Beweging tijdens de vakantie is ook een hele goede optie. Dat is toch niet zo’n rare gedachte? Waarom zetten we deze goede gewoonte tijdens de vakantie meestal direct aan de kant? Een van de eerste stappen die Vital24 zet, is de zoektocht naar een vorm van beweging die wél leuk is voor de klant. Het kan even zoeken zijn, maar mijn ervaring leert dat iedereen wel iets vindt. Alleen, in groepsverband of met Vital24.
Sporten tijdens de vakantie zit er niet altijd in en is ook helemaal niet noodzakelijk. Verken de omgeving gewoon eens te voet of op de fiets!? Tijd genoeg tijdens de vakantie, zou ik zeggen. Een gezonde levensstijl met volwaardige voeding en beweging kent geen landgrenzen. Met een goed ontbijt, lunch en diner en af en toe een ijsje tijdens een mooie wandeling komt het ook tijdens de vakantie vaak helemaal goed.

Na de zomervakantie

Mijn vakantie zit er helaas alweer op, zoals gezegd. De zomer is voor mij (als ondernemer) toch de meest rustige periode. Veel van mijn cliënten zijn lekker aan het genieten van de vakantie en mijn vitaliteitsprojecten binnen organisaties staan ook even stil. Daarentegen biedt wat meer vrije tijd ook weer hele leuke mogelijkheden. Zo was ik deze ochtend in ons zwembad om gezondheidsadvies te geven aan geïnteresseerden. Niet iedereen heeft in deze tijd het voorrecht om op vakantie te gaan. Het buitenzwembad is bij zulk weer een ultieme plaats om je vrije dag te bivakkeren. Het blijft toch altijd een bijzondere ervaring om mee te kijken wat er op zo’n ochtend wordt gegeten en gedronken. IJsjes, alle soorten zoete dranken, patat, snoep en chips was wat er ongeveer tussen 09:00 en 13:00 uur werd gegeten. Waar is een gewoon glas water en een bruine boterham uit onze dagelijkse voedingspatroon gebleven op dit soort dagen?

Het leverde een ochtend op met veel interessante gesprekken.
Voor veel mensen was dit weer een ochtend van de eye-opener. Toch was het voor mij ook heerlijk om alle actieve mensen in het zwembad lekker te zien genieten van de zon en wat beweging in het water.

Beste mensen: “Geniet van de zomer en vergeet de gezonde levensstijl niet in te pakken als je op vakantie gaat. Met wat beweging is er zeker nog ruimte in de koffer voor een wijntje en een ijsje op z’n tijd”.

Wil je meer weten over VItal24 kijk dan op www.vital24.nl.
Natuurlijk kunnen jullie mij, Merel Uiterwaal, ook gewoon even bellen (zie website).
Persoonlijk contact is namelijk waar het om draait bij Vital24.

Merel Uiterwaal

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in