Het Restless Legs Syndrome (RLS), ook wel rusteloze of onrustige benen genoemd, is geen pretje. Sterker nog, aanhoudende RLS klachten kunnen leiden tot ernstig slaapgebrek en vermoeidheid. RLS kenmerkt zich door een vervelend gevoel in de benen. Sommige patiënten omschrijven dit als een kriebelende sensatie in de benen, dat gepaard gaat met een onbedwingbare drang om de benen te bewegen. Deze klachten komen voornamelijk voor in rusttoestand of ’s nachts en kunnen de normale slaap en het algehele welbevinden van de patiënt ernstig verstoren.

Wat is de oorzaak van RLS?

In de medische wereld werd tot nu toe aangenomen dat een probleem met de neurotransmitter dopamine RLS gerelateerde klachten zou veroorzaken. Mede omdat een probleem met dopamine ook de veroorzaker van de ziekte van Parkinson is. Daarom wordt bij zowel de ziekte van Parkinson als bij Restless Legs Syndrome medicatie voorgeschreven die de hoeveelheid dopamine in je hersenen verhoogt.

Deze behandeling van het Restless Legs Syndrome leidt echter niet tot een betere nachtrust. Bovendien bouwt het lichaam resistentie op tegen de medicatie. Dit betekent dat je voor dezelfde verhoging van je dopaminespiegel steeds meer medicatie nodig hebt. Op termijn bereik je een maximum voor wat betreft de hoeveelheid medicijnen die je kunt innemen. Ga je over dat maximum heen dan worden de RLS klachten vaak nog erger dan ze waren voordat je aan de medicatie begon.

Hetzelfde geldt voor de medicatie die mensen met RLS nemen om toch nog een enigszins fatsoenlijke nachtrust te krijgen. Vaak zijn dit sedatieve medicijnen zoals benzodiazepinen, waarvan bekend is dat deze medicatie eigenlijk alleen bedoeld is om kortdurende slaapproblemen te behandelen. Het lichaam raakt binnen de kortste keren gewend aan de medicijnen en voordat je het weet heb je een dubbele dosis nodig om hetzelfde sedatieve effect te bereiken.

Nieuwe inzichten voor de behandeling van RLS

Zoals gezegd is er bij mensen die aan RLS lijden sprake van een tekort aan dopamine. Toch is gebleken dat alleen het tekort aan dopamine verhelpen maar een gedeelte van de klachten oplost. Een lage dopaminespiegel is dus slechts een deel van de oorzaak.

Uit recent onderzoek is gebleken dat insomnia, RLS, epilepsie en de ziekte van Parkinson allemaal een gezamenlijk raakvlak hebben, en dat is dat deze ziekten hun oorsprong vinden in een fout in het doorgeven van signalen tussen zenuwcellen door neurotransmitters

Daarom is er verder onderzoek gedaan naar mogelijke afwijkingen op het gebied van neurotransmitters. En wat blijkt? Op MRI scans van mensen met RLS zijn opvallende hoge hoeveelheden glutamaat te zien, dit is een zeer belangrijke neurotransmitter die je alertheid, de mate van bewustzijn en ook je slaap reguleert.

Medicijnen om de hoeveelheid glutamaat in je lichaam te verlagen, waaronder Gabapentine (Neurontin), worden al langer ingezet bij de behandeling van onder andere epilepsie. Er zijn echter nog onvoldoende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar deze nieuwe behandelmethode. Bovendien geldt ook bij het gebruik van Gabapentine dat deze vaak vervelende bijwerkingen tot gevolg heeft, waaronder dufheid, duizelingen en een gedesoriënteerd gevoel.

Nieuwe behandelmethoden zonder medicatie

In de tussentijd heeft onderzoek op het gebied van natuurlijke behandelingen voor RLS zeker niet stilgestaan. Zo wordt er bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van supplementen zoals calcium en magnesium.

Onderzoek wijst uit dat de trillingsfrequentie te identificeren die bijdraagt aan de normale overdracht van signalen tussen zenuwcellen. De trillingsfrequentie die dit mogelijk maakt is vervolgens verwerkt in sokken met minimaal 80% katoenvezel.

Uitgebreid onderzoek bij RLS patiënten heeft aangetoond dat de sokken de benen op natuurlijke wijze tot rust brengen en de nachtrust daarmee sterk bevorderen. De Stringenergy RLS sokken, die het beste in rusttoestand gedragen kunnen worden, bieden daarmee een simpel en veilig alternatief voor de behandeling van restless legs klachten.

Hoe werkt het?

Stringenergy werd in 1987 opgericht door een team onderzoekers dat zich sinds 2009 volledig heeft gericht op de ontwikkeling van natuurlijke oplossingen voor medische klachten. Het bedrijf dankt haar naam aan de Engelse vertaling van de term trillingstechnologie (String Energy). Alle Stringenergy producten zijn gebaseerd op deze technologie.

Bepaalde trillingsfrequenties hebben een genezende of rustgevende werking op de cellen in ons lichaam doordat deze het zelfhelend vermogen van ons lichaam stimuleren. Na intensief onderzoek is het onderzoeksteam van Stringenergy erin geslaagd om de trillingsfrequenties te identificeren die dit zelfgenezingsproces bevorderen. Deze frequenties worden vervolgens in een natuurlijk materiaal verwerkt (zoals bijvoorbeeld leer, katoen, RVS of aluminium) voor medische toepassingen.

Diverse proef- en kennisinstituten hebben aangetoond dat de technologie effectief is en een oplossing biedt voor klachten, waaronder het restless legs syndrome, waar de reguliere geneeskunde geen uitkomst kan bieden.

Gezonde Groeten,

sanne

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringTips bij brandend maagzuur
Eenvoudig AfvallenTBLC Dieet
restless-legsUitgebreid onderzoek bij RLS patiënten heeft aangetoond dat de sokken de benen op natuurlijke wijze tot rust brengen en de nachtrust daarmee sterk bevorderen. De Stringenergy RLS sokken, die het beste in rusttoestand gedragen kunnen worden, bieden daarmee een simpel en veilig alternatief voor de behandeling van restless legs klachten.

10 Reacties

 1. Heb al jaren last van RLS, heb van alles geprobeerd om hier vanaf te komen. Maar niets hielp.
  Een paar mnd geleden hoorde ik dat hier sokken voor te krijgen zijn.
  Heb toen de producent gebeld, en kreeg te horen dat deze 40 euro kosten en je deze ieder jaar moet vervangen.
  Mijn huis arts kwam op het idee om de reissokken van den anwb eens te proberen.
  Dit gedaan, ze kosten maar 12 of 13 euro, en ze hielpen voor mij echt.
  Op het moment dat ik de sokken aan doe voel ik een fijn gevoel in mijn benen.
  Mijn vrouw merkt ook s,avonds in bed dat ik bijna geen last meer heb van rls.
  Het is het proberen zeker waard, en voor de helft van de prijs van die andere sokken.
  Hoop dat jullie er baat bij hebben.

 2. Ik heb de hele medicijn-santekraam gehad. O.a. Gabapentine, Lyrica, Amitryptiline (tryptizol), etc.. Niets hielp, bijwerkingen zat. Van Gabapentine viel mijn haar uit en mijn tanden gingen los staan, ik kreeg zware uitslag en jeuk. Lyrica en Tryptizol gaven heftige uitslag en jeuk. Ik gebruik nu Rotigotine (24-uurs pleisters), ook geen pretje om te dragen, maar het is te doen en het geeft verlichting. Daarbij slik ik Pramipexol. Slapen doe ik tussen de 2 en 5 uur per nacht. De RLS zorgt ervoor dat je overdag niet suf bent (Dopamine regelt ook je slaap, dus te weinig Dopamine = geen slaap). Helaas voel je je wél heel moe. Sinds een paar jaar rook ik Cannabis. Dat helpt redelijk. Tesamen met de officiele medicatie is het meestal net uit te houden.
  Als de wondersokken van Stringenergy zouden werken, dan zou mijn specialist er wel van weten. Wat mij betreft kun je net zo goed een stuk zeep onder je matras leggen, of een magneet. Dat zijn ook van die fabeltjesmiddelen. Aan de andere kant; als je erin gelóóft …

 3. Ik heb vorige maand deze rls sokken gekocht en ik ben er heel blij mee. ik heb ’s nachts veel minder last van de trekkingen in mijn benen… ik slaap daardoor ook stukken beter.. groetjes Nina

 4. Vorige maand pas dit forum ontdekt en ook de info over RLS sokken. Inderdaad duur, maar ze helpen wel. Voor het eerst in tijden goed geslapen en uitgerust wakker. Ik heb de sokken hier besteld.

 5. Waar koop je die stringenergiesokken? Het lijkt me het proberen waard. Met vriendelijke groeten, . J Vermeulen Hokkeling

 6. Sinds ik gestopt ben met aspartaam (bij mij waren Natrena-zoetjes de grootste boosdoeners) heb ik geen last meer van RLS.
  Natuurlijk is dit niet te bewijzen maar misschien een tip voor mensen die aan dit syndroom lijden om de aspartaam eens een paar weken geheel uit hun voeding en vooral drank te laten. Je kunt het altijd proberen vind ik.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in