Rijk worden door het waterdieet

Het klinkt misschien aanlokkelijk, maar of een vrouw uit Engeland echt blij moet zijn met een schadevergoeding van 1 miljoen euro die een Britse rechtbank heeft toegekend is nog maar de vraag. De vrouw heeft door zogenaamede  Amazing Hydration Diet, ook wel bekend als het waterdieet een ernstige hersenbeschadiging opgelopen.

De 52-jarige Dawn Page werd geadviseerd 1 liter water per dag extra te drinken en haar zoutinname verder te beperken om zo gewicht te verliezen en gifstoffen uit haar lichaam te verdrijven. Enkele dagen na de start van het ‘Amazing Hydration Diet’ begon de vrouw oncontroleerbaar over te geven.  Korte tijd later kreeg ze een epileptische aanval en werd ze met spoed opgenomen.

Door het vele water waren haar hersenen opgezwollen. Ze hield permenente schade over aan haar geheugen en haar spraak. De vrouw, nu 52,kan niet meer werken.

Dawn Page besloot daarop de dietiste aan te klagen. En na een rechterlijk gevecht van zes en een half jaar werd ze deze week dan eindelijk in het gelijk gesteld: de verzekeraar van de dietiste moet zijn portomonee trekken en 810000 pond betalen. Dat komt neer op ruim 1 miljoen euro.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in