Rijst Vastenkuur

Iedereen weet waarom het gezond is om af en toe te vasten: je maag en darmen worden even ontlast, zodat afvalstoffen afgevoerd worden. Rijst-Vasten is een milde en toch effectieve manier van vasten. Mild omdatRijst Vastenkuur Rijst wince x je wat te kauwen hebt en het lichaam voedingsstoffen binnenkrijgt. En effectief doordat de voeding zuiver is en gemakkelijk te verteren, zodat de darmen weinig belast worden en het lichaam grondig gereinigd wordt . Rijst-vasten is makkelijker vol te houden dan bijvoorbeeld sapvasten. Maar ook voor deze milde rijstkuur heb je natuurlijk wat doorzettingsvermogen nodig. Gezonde mensen kunnen de kuur zelf thuis volgen, maar mensen die ziek zijn mogen er niet zonder deskundige begeleiding aan beginnen.

Het drie-stappen plan.

De rijstvastenkuur bestaat uit drie stappen. U bepaalt zelf hoe lang u elke stap laat duren, maar vijf dagen per stap is het minimum. Bij elke nieuwe stap mag u enkele voedingsmiddelen toevoegen. Met de derde stap is een volwaardig voedingspatroon bereikt.

De voorbereiding.

Op de dag voordat u aan de kuur begint, neemt u ’s ochtends een afgestreken eetlepel magnesiumsulfaat opgelost in een glas lauwwarm water. Door het magnesiumsulfaat wordt u darm geleegd en u kunt dunne ontlasting krijgen, dus zorg dat u inde buurt van een toilet blijft! Magnesiumsulfaat ook wel bekend als bitterzout is zonder recept bij elke apotheek verkrijgbaar.

Stap 1.

U eet uitsluitend rijst. Hoe langer u dit volhoudt, hoe beter. Breng elke dag een kopje droge zilvervliesrijst of bruine rijst aan de kook met twee kopjes water. Laat de rijst in een afgedekte pan op de laagste stand in een uur gaar worden, zodat al het water in de rijst wordt opgenomen. Roer vervolgens een dessertlepel koudgeperste zonnebloem, olijf of notenolie door de rijst. Voeg voor de smaak eventueel sojasaus toe. Verdeel de hoeveelheid over drie porties, die u verspreid over de dag eet. Kauw langdurig. Trek gerust een kwartier uit voor het eten van de rijst. Drink per dag anderhalve tot twee lier mineraalwater of gezuiverd water en daarnaast kruidenthee naar behoefte. Rooibosthee is aan te bevelen.

Stap 2.

U mag uw menu uitbreiden met fruit en groenten. Eet een uur voor het rijstontbijt een zachte vrucht, zoals een perzik, een pruim, een kiwi of een paar druiven. Een uur voor de rijstlunch neemt u een schoteltje rauwkost. Snij de rauwkost heel fijn en voeg wat olijfolie en citroensap toe. Ook dit heel goed kauwen. Blijkt de rauwkost toch te zwaar op de maag te liggen, dan kunt u daarvoor in de plaats fruit nemen. Voor de avondmaaltijd kunt u groenten roerbakken in wat olijfolie, waar u uw derde portie rijst doorheen roert. Drink twee keer per dag een glas verdund groente of vruchtensap in plaats van kruidenthee.

Stap 3.

Het menu van stap 2 mag u nu uitbreiden met yoghurt, kwark of een beetje kaas. Neem deze zuivel tegelijk met het fruit en de rauwkost, dus een uur voor het ontbijt en lucht. Bij de rijstmaaltijd ’s avonds kunt u kleine stukjes lamsvlees, vis of wild eten. Het is goed om vlees en vis af te wisselen met sojaproducten of noten.

Terug naar ”gewoon”

Ga heel geleidelijk aan weer eten zoals u gewend was, zodat u lichaam eraan kan wennen. Blijf veel drinken.

Tips en kuurweetjes

  • Neem voldoende rust en vermijd stress.
  • Eet rustig, dus neem de tijd om te kauwen
  • Drink geen gewone thee, koffie en alcohol. Deze stoffen belemmeren het ontgiftingsproces.
  • Kies voedingsmiddelen met natuurlijke bacterien, zoals yoghurt, kwark of biogarde
  • Draag warme kleding en gebruik ’s nachts een kruik
  • Vermijd chemische middelen en stoffen die allergieen uitlokken, zoals oplosmiddelen verf en schoonmaakmiddelen
  • Beweeg veel, maar rustig

Afvalstoffen die vrijkomen, kunnen allerlei lichamelijke klachten geven, zoals misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Deze klachten zijn van tijdelijke aard. Meer water drinken is dan aan te bevelen.

Ook op emotioneel gebied kan het een en ander loskomen. Laat uw gevoelens zo veel mogelijk gaan.

Schrijf elke dag op hoe u zich voelt, zodat u kunt bijhouden hoe u reageert op diverse producten.

Ervaring met de Rijst Vastenkuur

Heb je ervaring met de rijst vastenkuur? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in