Rimpels onder Ogen Verwijderen

Rimpels onder ogen verwijderen op natuurlijke wijze

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om rimpels onder de ogen te bestrijden. Denk hierbij aan ingrepen als threadlifting, botox of fillers. Maar voor veel mensen zijn dit soort ingrepen veel te ingrijpend of veel te kostbaar. Helpt ook gewoon een creme tegen rimpels onder de ogen of ben je veroordeeld tot een cosmetische ingreep als de rimpels toestaan? En wat voor soort creme kun je dan het beste gebruiken?

Rimpels onder Ogen Rimpels onder Ogen Verwijderen Viscollageen banner

Wat voor soort cremes zijn er?

Er zijn diverse cremes voorhanden die je kunt gebruiken om rimpels tegen te gaan. Allereerst zijn er dag- en nachtcremes met verschillende werkingen. Dagcremes bieden over het algemeen betere bescherming tegen zonlicht. Ook kun je makkelijker make-up aanbrengen op een met dagcreme ingesmeerde huid. Nachtcremes trekken langzaam in en verzorgen de huid vaak meer.

undercover-skincare-3
skincare creme

Daarnaast is het type creme dat je gebruikt afhankelijk van je huidtype. Een normale huid is vaak het best gebaat bij een goede bescherming tegen UV-straling. Een droge huid heeft wat meer vet nodig en uiteraard hydratatie. Als je een vette huid hebt, dan is het juist van belang dat je voor een vetarme creme kiest.

Als je een gevoelige huid hebt, is wat extra aandacht vereist. Het is dan ook heel belangrijk dat je je huid goed beschermt. Je kunt er het beste voor zorgen dat er geen stoffen in de creme zitten die de barrièrewerking van de huid aantasten. Veel geuroliën staan er bijvoorbeeld om bekend dat zij de huid aantasten.

Werkt een creme tegen rimpels onder de ogen?

Zelfs binnen de cremes die geschikt zijn voor jouw huidtype is er ontzettend veel keuze als het gaat om anti-rimpelcremes. Uit het aanbod in drogisterijen, op internet en op beurzen kun je nog steeds wel tientallen cremes vinden die een anti-rimpelwerking beloven. Wil je een goede keuze maken uit dit gigantische aanbod? Kijk dan dus niet alleen of een

huid
huid doorsnede

huidcreme geschikt is voor jouw huidtype, maar ook naar de ingrediënten in een creme.

Een goede huidcreme heeft namelijk een drievoudige werking. De huidcreme moet voeden, hydrateren en de huid beschermen.

Aangezien een droge huid een belangrijke oorzaak is van rimpels (bron), is het sowieso van belang dat er een hydraterend element in een huidcreme zit. Glucosamine is een ingrediënt dat hydraterend werkt (bron), maar er zijn tal van andere producten die ook hydraterend werken. Denk hierbij aan komkommer, glycerine of vetzuren zoals linolzuur.

Daarnaast heeft het lichaam behoefte aan voedingsstoffen die de natuurlijke werking van de huid steunen. Het enzym Q10 is hier een goed voorbeeld van (bron). Andere stoffen die kunnen helpen zijn collageenpeptiden en hyaluronzuur. Deze laatste stof zit ook in veel fillers en heeft niet alleen hydraterende werking, maar zorgt er ook voor dat de huid

mardanti-antiaging
mardanti-antiaging

elastischer wordt (bron). Hierbij is het van belang om aan te tekenen dat kleinere hyaluronzuurmoleculen veel effectiever zijn dan grote. Een van de grootste Europese collageen merken is Mardanti Skincare Collageen.

Een derde type ingrediënt dat niet mag ontbreken in je huidcrème zijn beschermende ingrediënten. Dit zijn bijvoorbeeld antioxidanten die ervoor zorgen dat zogeheten vrije radicalen, moleculen die nuttige stoffen ‘vervormen’, afgestopt worden. Daarnaast zijn er veel producten met een ontstekingsremmende werking. Retinoïden werken ontstekingsremmend en zijn in veel verschillende huidcremes te vinden (bron).

Creme tegen rimpels onder de ogen

Er zijn veel verschillende soorten cremes die helpen tegen rimpels onder de ogen. Welke het beste werkt is vooral afhankelijk van je huidtype, maar ook van de andere ingrediënten in de creme. Staat het ingrediënt uit jouw huidcreme niet vernoemd in dit artikel, zoek dan naar objectieve informatie om te kijken of het ingredient een goede uitwerking kan hebben op jouw huid.

Rimpels onder Ogen Rimpels onder Ogen Verwijderen Drs miriam amstel

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in