Het SANA-dieet: puur, evenwichtig, gezond en lekker

Diëten wordt vaak geassocieerd met honger lijden, ingewikkelde voedselcombinaties, calorieën tellen en vooral met niet meer genieten. Dat het ook anders kan, bewijst voedingsdeskundige Sandra Bekkari, tevens zaakvoerder van SANA – Passion for Health. Vanuit haar studies, praktijkervaring en passie voor gezondheid ontwikkelde zij het SANA-dieet: een puur, evenwichtig, gezond én lekker dieet.

Samen met een team van voedingsdeskundigen/diëtisten en via een netwerk van SANA Member Restaurants wil SANA – Passion for Health zo veel mogelijk mensen bereiken en objectief informeren over de voordelen van gezond eten.

Gezond & Slank

Meer informatie over de 7 SANA-principes kun je lezen in het informatieve boek Gezond & Slank van Sandra Bekkari.

Evenwichtig Eetpatroon

Bij het SANA-dieet – een evenwichtig eetpatroon geïnspireerd op het oorspronkelijke mediterrane dieet – staat een optimale gezondheidspreventie voorop, in combinatie met maximaal genieten van (h)eerlijke voeding. Het SANA-dieet gaat terug naar de basis van gezond eten door gebruik te maken van natuurlijke voedingsmiddelen boordevol waardevolle vitamines, mineralen en beschermstoffen. Variëren met deze superfoods vormt een belangrijk onderdeel van het SANA-eetpatroon.

Het SANA-dieet volgen betekent niet dat er nooit meer mag worden toegegeven aan een dessertje of een portie frietjes. Als je levensstijl voor 80% aansluit bij de SANA-principes, is er 20% marge die je naar wens mag invullen.

Voordelen

Het SANA-dieet levert een lange lijst aan voordelen op. Dankzij de SANA-levensstijl verhoogt je immuniteit en ben je beter beschermd tegen allerlei ziektes en kwalen, je krijgt meer energie en je gaat letterlijk gezondheid uitstralen. Bovendien blijf je er langer jong en vitaal uitzien en bereik je als vanzelf je natuurlijke gewicht, zonder honger te lijden of aan smaak in te boeten!

Het SANA-dieet wordt volledig onderbouwd door de meest recente onafhankelijke wetenschappelijke studies, die steeds worden gescreend door een ingenieur in de biochemie.

Offline en online begeleiding

Om zo veel mogelijk mensen succesvol te kunnen begeleiden, zijn wij het afgelopen jaar gestart met een netwerk van consulenten: allen gediplomeerde voedingsdeskundigen/diëtisten die intern worden opgeleid over de SANA-principes en daarna permanent worden geïnformeerd over nieuwe trends, evoluties en studies. Door het uitwisselen van ervaringen en continue feedback zijn zij in staat hun klanten optimaal te begeleiden om hun doelen succesvol te bereiken.

Op verzoek zijn wij ook gestart met het aanbieden van een online coachingprogramma, waarbij de klant gedurende 7 weken individueel wordt begeleid naar de SANA-principes. Tijdens deze online begeleiding sturen wij de klant een vragenlijst toe die hij of zij ingevuld terugstuurt; zo krijgen we inzicht in eet- en leefgewoontes. Op basis van deze anamnese worden vervolgens gepersonaliseerde adviezen verstrekt. Wij geven onze klanten ook correcte en objectieve informatie over actuele voedings- en gezondheidsthema’s.

SANA Membership

Op internet, in boeken en publicaties is ontzettend veel informatie over voeding en gezondheid te vinden. Het is echter niet makkelijk te achterhalen welke informatie correct is: veel bronnen spreken elkaar tegen en soms is de inhoud door sponsoring gekleurd. Ons team van specialisten vat ongekleurd de belangrijkste informatie samen in tweewekelijkse nieuwsbrieven.

Twee soorten nieuwsbrieven wisselen elkaar af: de ene keer beschrijven we een voedingsmiddel, zijn gezondheidseigenschappen en praktische aankoop- en bewaaradviezen, aangevuld met een heerlijk recept; de andere keer worden de meest recente studies en persartikelen over voeding en gezondheid samengevat en becommentarieerd, en aangevuld met tips en informatie die je levenskwaliteit kunnen verbeteren.

SANA Member Restaurants

Om eenieder ook buitenshuis te laten genieten van gezonde voeding, zijn we het afgelopen jaar een samenwerking aangegaan met verschillende topchefs. Hun werkwijze leunde reeds dicht aan bij de SANA-principes. Allen kiezen steeds voor pure en verse kwaliteitsproducten en geven extra aandacht aan groenten en andere superfoods. Op basis van de SANA-principes creëren zij zelf pure, evenwichtige, supergezonde en overheerlijke gerechten, boordevol vitamines, mineralen en beschermstoffen.

Bekijk hier een overzicht van de SANA Member Restaurants. De SANA-gerechten zijn niet alleen supergezond, maar ook overheerlijk!  Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

dit artikel is door Sana exclusief geschreven voor vetvrij.com

2 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in