Het Afslanksucces van Sandra

Sandra van 170 naar 70 kilo, mijn verhaal….

Eerst zal ik me even voorstellen, Ik ben Sandra van Wel,  48 jaar, single en 2 dochters van 26 en 24 en sinds 7 wk heb ik een mooie kleinzoon.

Tot mijn puberteit had  ik een normaal figuur, niet te dun , niet de dik.

Daarna werd ik dikker en dikker, op mijn 17e ging ik samenwonen, en toen was helemaal het hek van de dam, mijn inmiddels ex man hield enkel van eten wat niet gezond was. De frituur draaide overuren, en bij alle fastfood restaurantjes in de buurt kwamen we vaak.

Op m’n 21e kreeg ik m’n eerste dochter, en was de weegschaal inmiddels de 100 gepasseerd, en 3 jaar later bij dochter 2 zat er zeker weer 30 kilo bij. En zo is t jaren doorgegaan tot 170 kilo.

En ook al die jaren ging ik zeker op dieet, alles wat je kan bedenken heb ik wel uitgeprobeerd, van Weight watches tot puntendieet bij een clubje shakes, kh arm,  en heus viel ik wel af, maar na een paar weken was t weer klaar en was ik t zat en begon ik weer in mijn oude patroon en zo kwam het er weer aan, plus nog extra. Het bekende jojo effect.

Zo heb ik jarenlang gewalgd van m’n lichaam, maar niet de moed om ook maar er iets eraan te doen, ging er alleen maar meer van snoepen en snacken. In de hoop het gevoel weg te eten, en me lekkerder te voelen, wat even duurde, maar daarna altijd weer spijt.

Het Begin…

Tot ik in 2002 in gesprek kwam met mijn buurman die zei te gaan afvallen, en vroeg of ik mee deed, want zo zei hij…… vorig jaar ben je gestopt met nagels bijten, dus doorzettingsvermogen heb je, dan moet dit toch ook een lukken….. En achteraf was dat nou net het zinnetje wat ik nodig had.

En zo ben ik op 1 Mei de dag van de arbeid begonnen.

De week ervoor heb ik alles wat verkeerd was aan eten de deur uitgegooid, inclusief de frituurpan zodat ik niet in de verleiding zou komen.

Ik ben boodschappen gaan doen, en er kwamen enkel gezonde dingen in de kast.

En zo zijn we begonnen, en het was heus niet altijd makkelijk, maar ik ben doorgegaan. En zo viel ik in t begin veel af, stond ik soms weer tijden stil. Ben ik gaan sporten 3x in de week toen ik ongeveer 120 kilo woog. En zo veranderde mijn hele leefstijl, en leven…… inmiddels was ik ook gescheiden omdat mijn ex het allemaal maar niets vond.

Veranderde mijn lijf enorm, kon ik eindelijk eens kleding in de winkel kopen, natuurlijk nog wel grote maten, maar ik hoefde niet meer in mijn eigen gemaakte kleding te lopen. Want dat had ik jaren gedaan omdat er werkelijk niets meer te koop was waar ik in paste.

Zo ben ik 3 jaar bezig geweest, toen woog ik inmiddels 90 kilo en m’n vel op mijn buik hing op mijn benen ondanks het sporten. Dus gelukkig was ik nog steeds niet met mijn lijf……ja als ik m’n kleding aanhad want daar kon ik t wel onder verstoppen. Maar er waren veel ongemakken zoals veel smet plekken tussen de loshangende stukken vel.

Eindelijk in een bikini

Uiteindelijk is het vel van m’n buik verwijderd, de zakken vel tussen m’n bovenbenen en zijn mijn borsten weer op z’n plek gehangen. Dit in een tijdsbestek van ongeveer 2 jaar. En toen waren we 6 jaar verder woog ik 70 kilo, was ik blij met m’n lijf en zo kon ik eindelijk in een bikini in de zomer. En ook op vakantie naar de zon. Dat was natuurlijk raar na al die jaren. Want ik was die kilo’s dan wel kwijt, maar tussen m’n oren zaten ze nog steeds.

Ik kon schrikken als ik bij iemand een foto zag waar ik opstond, dan zag ik t pas echt.

Inmiddels is t eigenlijk alweer zo gewoon geworden, en ligt het dikke verleden ver achter me.

Enkel bleef en blijft er nog steeds 1 ding aan mijn lijf wat ik niet en nooit zal accepteren, dat zijn mijn benen. Dikke kuiten had ik al voor de pubertijd, maar ook na t afvallen bleven die buiten proporties in vergelijking met de rest van mijn lijf. Inmiddels weet ik sinds 3 jaar dat ik lipoedeem heb. Dit is een chronische afwijking van het vetweefsel. Wat voornamelijk bij vrouwen voorkomt aan armen en/of benen. Helaas zal ik er mee moeten leven. Dus broeken kopen blijft altijd moeilijk met maat 40, dus is het goed speuren naar broeken met wijde pijpen….. en laarzen zijn of kort of speciaal via internet uit Engeland waar ze ze in alle wijdtematen verkopen.

Maar ondanks alles ben ik blij dat ik de beslissing genomen heb om toen de knoop door te hakken, en ervoor te gaan. Ben ik nog steeds netjes op gewicht, sport ik nog steeds. En geniet ik van het leven.

Gezonde Groetjes,

Sandra van Wel

 

tip: bezoek voor meer informatie mijn facebook pagina

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in