Sanesse Slanklijners Afslank Methode

Persbericht

Slanklijners, het moederbedrijf van dieetprogramma Sanesse, moet noodgedwongen de boeken sluiten. Wegens een tekort aan leden is het bedrijf niet langer rendabel. Met een kort bericht naar alle leden van Sanesse liet Slanklijners weten dat er vanaf 15 oktober niet langer bijeenkomsten worden georganiseerd vanwege het faillissement van het bedrijf. ‘Ondanks de grote inzet van het volledige team zijn er onvoldoende leden om de bijeenkomsten verder te kunnen laten doorgaan’, luidt het.

Sanesse leverde programma’s en informatie aan mensen die wilden afslanken of gewoon gezonder wilden leven. De maatschappelijke zetel was gevestigd in Oostrozebeke, maar er werden wekelijkse bijeenkomsten georganiseerd in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Sanesse, een samentrekking van gezondheid (santé), jeugd (jeunesse) en verfijning (finesse) leek met zijn wekelijkse vergaderingen, het bijhouden van units en een eigen merk sterk op WeightWatchers, maar dat ontkende manager Marc Van Mulders in een eerder interview. ‘Bij de WeightWatchers ligt de nadruk vooral op afslanken, bij ons is gezonder leven het belangrijkste. Ook mensen die op hun ideale gewicht zitten, kunnen bij ons terecht.’

Sanesse en Slanklijners bvba was niet bereikbaar voor commentaar.

Hieronder informatie over de historie van Sanesse

Sanesse is een afslankclub vergelijkbaar met WeightWatchers. Ze organiseren bijeenkomsten en hebben voeren een kleine productijn (onder andere vleeswaren) Sanesse is op dit moment alleen beschikbaar in Belgie (Oost en West Vlaanderen). Hieronder volgt een uitleg over het Sanesseconcept opgesteld door Sanesse.

Afbeelding

Wat is Sanesse?

Sanesse, vrij vertaald “gezond zijn”, wordt dé norm voor gezonde voeding in combinatie met een gezonde levensstijl. Juiste en evenwichtige voeding in combinatie met wat extra beweging zal niet alleen onze algemene gezondheidstoestand ten goede komen, het wordt ook dé manier om op een gezonde manier onze overtollige kilootjes kwijt te raken.

Het Concept van Sanesse

Sanesse, de organisatie gegroeid uit het voormalige ‘Slanklijners’, wil iedereen die er een gezonde levensvisie op nahoudt, ondersteunen met passend advies, diensten en producten. De nieuwe naam liegt er niet om en verenigt in zich begrippen als gezondheid, jeugd, fitheid en verfijning. Gezonde voeding en gezonde eetgewoontes spelen hierbij een belangrijke rol en vormen de hoofdmoot van onze activiteiten.

Onze leden komen wekelijks bij elkaar en worden door een ervaren teamleider gestuurd, gemotiveerd en geïnformeerd rond alles wat met gezond leven en evenwichtige voeding heeft te maken. Waar vroeger vooral de nadruk lag op afslanken, wordt nu naar de hele levenswijze gekeken.

Gezondheid

‘Fun’ is een belangrijk woord bij Sanesse. Gezond leven en gezond koken of eten moet plezierig zijn, geen trieste verplichting of zelfkastijding waarbij u zich van alles moet ontzeggen. Afslanken mag ook niet ten koste van uw optimisme of uw levensvreugde, want dan bent u voor uw omgeving ook niet meer te genieten.

Bij Sanesse daarom geen smakeloze etenswaren met laag caloriegehalte. We gaan ervan uit dat u nagenoeg alles mag eten, alleen met mate en in de juiste combinatie. Vaak maken familieleden van onze cursisten de opmerking dat ze nu smakelijker eten als vroeger! Gezond eten hoeft dus geen pijniging te zijn, en geen sleur, want elke dag en elke maaltijd staat er variatie op het bord. Sanesse belooft u gezondheid en afslanken zonder hongergevoel, op uw maat en op uw ritme.

Bijeenkomsten

Elke weekbijeenkomst omvat een voedingsgedeelte en een motivationeel gedeelte. Bij het voedingsgedeelte hoort de wekelijkse gewichtsregistratie en bespreking van de evolutie. De menuplanner geeft voor elke dag van de week en voor elke maaltijd een reeks suggesties, aangepast aan uw persoonlijke doelstelling.

Naar motivatie toe worden wekelijks boeiende thema’s aangesneden, met vele herkenbare praktijksituaties. Er komen onderwerpen aan bod zoals: hoe reageren tegen omgeving en kritiek, hoe een ‘gezond’ boodschappenlijstje opstellen, wat met restaurantbezoek en hoe vol moet de proviandkast zijn…Cursisten vertellen over eigen ervaringen en steken heel wat van elkaar op.

Tarieven

LIDGELD
nieuwe inschrijving (lidmaatschap = € 5 + pakket = € 10 ) € 15
inschrijving 2de, 3de, … lid van hetzelfde gezin (zelfde adres) € 5

CURSUSBIJDRAGE
basis weektarief € 9
voordeeltarief lid op streefgewicht (+/- 1kg) € 3
voordeeltarief lid op streefgewicht (+/- 2kg) € 6
voordeeltarief zwanger lid € 6
voordeeltarief 2de, 3de, … lid van hetzelfde gezin (zelfde adres) € 6
3-beurtenkaart (5 weken geldig) € 26
5-beurtenkaart (7 weken geldig) € 40

EXTRA
handleiding Sanesse € 9
extra menuplanner € 9
opbergmap menuplanners € 7
balpen Sanesse € 1

Het Regelement van Sanesse

Als nieuw lid verplicht je je er toe minimum 10 keer te betalen, zelfs wanneer het streefgewicht in minder dan 10 weken bereikt wordt.

Je bepaalt zelf jouw streefgewicht en je kan het naar eigen keuze aanpassen met minimum 3 kg zolang je je streefgewicht niet hebt bereikt. Het gekozen streefgewicht mag evenwel niet lager zijn dan een gewicht dat overeenkomt met een BMI lager dan 20

Vanaf de dag waarop je je streefgewicht bereikt, betaal je het voordeeltarief van € 3. Dit geldt zolang je 1 kg boven of 1 kg onder je streefgewicht bent. Ben je minimum 1 kg en maximum 2 kg boven of onder je streefgewicht, dan betaal je het voordeeltarief van € 6. Eens op streefgewicht kan je je eigen streefgewicht met minimum 3 kg veranderen en dit nadat je minimum 4 keer aanwezig bent geweest.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan dien je het akkoord te hebben van ouder(s) of voogd om lid te worden; wie jonger is dan 12 jaar dient, naast een akkoord van ouder(s) of voogd bovendien vergezeld te zijn van een ouder of voogd en een akkoord van de behandelende geneesheer te hebben om het programma te mogen volgen.

Ben je zwanger, dan kan je, in samenspraak met je team leader, het Sanesseprogramma (verder) volgen mits goedkeuring van de behandelende geneesheer. Tijdens die periode betaal je het voordeeltarief van € 6.

Onthou zeer goed jouw persoonlijk lidnummer. Indien je jouw lidkaart kwijt bent, dan kan je je, met jouw persoonlijk lidnummer, aanbieden op de locatie waar je het laatst de cursus hebt bijgewoond.

Het bestuur van Sanesse kan ten allen tijde uurregelingen en adressen van locaties wijzigen, alsook, om welke reden ook, een cursus tijdelijk of definitief sluiten.

Dit reglement kan steeds aangepast of gewijzigd worden indien het bestuur van Sanesse dit noodzakelijk acht.

Menusuggesties, de menuplanner en ervaringen met Sanesse van gebruikers kun je hier lezen

Heb je ervaring met het bovenstaande dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

28 Reacties

 1. Hallo,
  Ik ben Guido en was lid van de Slanklijners Veurne waar ik 32 kg kwijtspeelde dank zij de goede begeleiding van Maria en haar team. Ondertussen zijn er weer ettelijke kilootjes bij en ben ik terug beginnen te bladeren in mijn boekjes van 2003-2004-2005 enz. Ik ben op zoek naar het recept van lasagne zonder lasagne vellen. Kan iemand me daaraan helpen
  Dank je
  Guido

 2. Beste

  Heeft er iemand nog de papieren van slanklijners met hoeveel bouwstenen per dag en de lijst van hoeveel je mag van een voedingsmiddel? Indien ja , kan iemand mij deze doormailen

 3. Ik ben ook lid geweest van slanklijners sanesse, en was er 79 kilo afgevallen die er ondertussen weer bij zijn, ga nu naar ww maar het lukt me niet meer. Ik weet wel hoe het moet maar mis de die sok achter de deur en de echte wekelijkse motivatie

 4. 15 jaar geleden verloor ik met Slanklijners zo’n 20kg.Het boek “10 jaar gezond koken met Slanklijners” leende ik uit aan een collega die het kwijtraakte.Het gele ringmapje met week menu’s heb ik nog maar de pagina’s met het aantal bouwstenen per voedingsitem ben ik kwijt.Is er iemand die deze bladzijdes nog heeft en ze wil doormailen?

  • Ben heel lang geleden ook geweest. Ben jij ondertussen al in het bezit van meer info en wil je mij die ook doormailen? In ieder geval bedankt voor alle mogelijke info over de slanklijners.

 5. hallo jaren geleden ging ik naar slanklijners maar ben mijn geel boekje kwijt kan er mij iemand helpen om copie door te mailen of weet er iemand of er nog ergens rond jabbeke brugge nog avonden doorgaat of onder andere naam maar zelfde systeem dank op voorbaat

 6. Heeeeel erg is dat sla,klijners ( sanesse ) niet meer bestaat, dit was mijn enige redmiddel op een gezonde manier waar zijn arlette en maria en ons toffe bea begin toch opnieuw aub meiden.
  Toen het sanesse werd ging het bergaf .
  Sl

 7. Anky, ik kwam bij Provita terecht door de eerdere reacties die ik las op deze site. Als ik op google provita intik en op de 2de pagina ga komt daar inderdaad een site van provita en met de cursiste. Ze heeft nog cursisten maar ik ben van west-vlaanderen en de lokatie is voor mij te ver. dus, zit ik weer blok. Intussen bekwam ik vroegere blaadjes met weekmenu’s toen er nog slanklijners bestond, dus ben ik terug wat gered. Zonde dat deze organisatie ermee stopte. Groetjes van Kathy

 8. @Kathy, Sanesse en moedermaatschappij slanklijners bestaan helaas niet meer. Provita zegt me niet zoveel. Ik heb gezocht maar het enige wat ik over Provita kan vinden is een winkelketen voor beauty producten en een vereniging die tegen abortus is. Niets met afvallen of dieet dus. Hoe kom je aan de naam Provita? Graag je reactie. Anky

 9. Beste,

  Ik lees hier dat er een variant bestaat voor Slanklijners.
  Jaren geleden ben ik daar lange tijd lid van geweest. Nu, ben ik er echt wel weer aan toe. Ik vond slanklijners top, weight watchers kon me niet bekoren. Wie kan me helpen met meer uitleg over de soortgelijke, kan het zijn dat dit Provita heet en hoe gaat dit in zijn werk ? Heel graag vlug reactie. Kathy

 10. Hallo, dit is de mail die ik ontvangen heb van Nancy, onze begeleidster in Waregem:

  “ik ben altijd in Wst-Vlaanderen op donderdag, ik kom met de weegschaal aan huis of spreken af in de Bio-Vita in Ieper….

  Indien je 10 personen samen krijgt voor de kust streek geen probleem. De meeste privé groepjes spreken elk ombeurt af om het bij hen thuis te laten doorgaan, gastvrouw krijg dan gratis advies. NIEUWE weegschaal met print per persoon. een groep heb ik enkel nog in Waregem.

  vriendelijke groeten, nancy”

 11. Geachte,

  Kunt u mij zeggen waar “provita” in de streek van Middelkerke/Oostende plaatsvindt?
  Dan kan ik er eventueel terug naar toe gaan.
  Zoals velen kan ik de recepten van slanklijners/sanesse goed gebruiken.
  mvg

 12. geachte, Toen ik op dit forum las sanesse(of slanklijners) terug bestaat onder de naam “provita” zou ik daar graag wat meer informatie over weten.

  Aan mevr./men. de smet” kunt u mij daar wat meer over vertellen?
  Ik ben woonachtig in Middelkerke en zou inderdaad weer wat recepten willen klaarmaken van sanesse of slanklijners.

  Hopend op een spoedig antwoord,

 13. Geachte
  kunt u mij ook vertellen of er een cursus is in de omgeving van Harelbeke
  ik lees alleen dat er op 7mei een samenkomst is in Waregem in de Postelein
  graag zou ik willen weten of er cursussen zijn in HARELBEKE
  Met dank

  • Hallo, we hebben jaren geleden ook slanklijners gedaan,
   Maar door verhuis boek en weekplanners kwijt, nu zijn we op zoek naar een recept , was met platte kaas dacht ik, appel,eitjes, kaneel ,vanillebloem ,…en werd uiteindelijk zo een luchtig geel soufle achtig moest in de microgolfoven gebakken worden…wie kan helpen?

 14. Slanklijners bestaat niet meer, nu is de nieuwe naam Provita.
  7 mei is er een samenkomst in restaurant De Postelein in Waregem.
  Onder de naam Nancy Lammon om 10u.
  Succes aan allen.

 15. Hallo,
  Ik ben heel oevallig hier terecht gekomen en zie dat er nog een paar personen zijn die nostalgisch terug denken aan die goede oude slanklijners periode. Spijtig dat die niet meer bestaat, ik zou ze momenteel goed kunnen gebruiken. Ik was met slanklijners en sanesse 32 kg kwijtgespeeld, en daar zijn er nu reeds 10 terug bij. Zonder die stok achter de deur van de wekelijkse wegingen gaat het niet meer zo goed. Succes aan allen die nog verder doen met hun programma. Ik heb nog ettelijke recepten maar zie het momenteel niet meer zitten om ze klaar te maken. Misschien komt die klik terug.
  Groetjes
  Guido

 16. jaren geleden ben ik lid geweest van de slanklijners, dan later van sanesse. Ik vroeg me af of er nog mensen zijn die de boeken met recepten van slanklijners of sanesse hebben. Ik herinner me dat er twee boeken verschenen werden met harde kaft.

  kan iemand me helpen? En inderdaad, moest sanesse nog doorgaan ondere naam dan zou ik ook wel eens willen onder welke naam dit is en waar er lokaties zijn.

  Men kan mij altijd bereiken op volgend emailadres : [email protected]

 17. ongeloofwaardig, maar als de goede inzet, het vele geduld en de goede motivatie niet voldoende is voor de direktie dan is dit het resultaat van het bestaan.
  Als ernstig lid graag wat lokaties i.v.m. Sanesse.

 18. beste,
  sinds jaren was ik lid van slanlijners, dan van sanesse tot deze gestopt zijn, graag zou ik terug willen starten, maar weet niet of er in de buurt van waregem een bijeenkomst is.

  Mvg arlette.

 19. Waar dichtbij Wachtebeke is er een Sanesse cursus? Nog steeds in Zelzate? Waar precies,

  Met groeten
  Marianne Rondas

 20. Beste Marianne,

  Sanesse bestaat helaas niet meer. Hieronder meer informatie

  Persbericht:

  vanaf 15 oktober niet langer bijeenkomsten worden georganiseerd vanwege het faillissement van het bedrijf. ‘Ondanks de grote inzet van het volledige team zijn er onvoldoende leden om de bijeenkomsten verder te kunnen laten doorgaan’, luidt het.

  In het artikel hierboven kun je het hele persbericht lezen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in