Sapvasten

Sapvasten is in de wereld geroepen door dokter Bircher Benner-wijze. Hij ontwikkelde in de laatste jaren van de negentiende eeuw deze methode, het sapvasten.

Voordelen van het sapvasten
Het sapvasten heeft vele voordelen boven andere vormen. De sappen van vruchten en groenten zitten vol met mineralen en vitaminen. De koolhydraten die de vruchten en groenten bevatten zijn lichtverteerbaar, waardoor het afbreken van vet veel geleidelijker gebeurt dan bij andere manieren van vasten.

Bij sapvasten is er ook veel minder spraken van winderigheid en luchtopkomingen. Waardoor de onplezierige geluiden achterwege blijven.

Tijdens het sapvasten kan men zelf verse vruchten en groenten kopen om te persen of gebruik maken van kant en klare sappen (niet gepasteuriseerd en zonder suiker!). Het zelf persen van vruchten en groenten is natuurlijk de beste optie, althans je het gelijk opdrinkt na het persen. Vruchten verliezen na het persen als zeer snel hun waard.

Alle vruchten mogen tijdens het sapvasten genuttigd worden, maar kijk wel uit met de citroenvruchten als je een wat gevoeligere lever hebt. Goede groentesappen die voor deze kuur kunnen worden gebruikt, zijn de sappen van wortelen, andijvie, veldsla, kropsla, aardappels, zuurkool, witte kool, brandnetel, paardebloem, spinazie, tomaten, bieten en knolselderij.

Zorg ervoor dat je de verse en gebottelde sappen niet in grote hoeveelheden naar binnen giet, maar ‘eet’ ze langzaam.

Een dag sapvasten

Per dag drink je ongeveer twee liter vocht, waarvan één liter sap. Doe de sapkuur één tot anderhalve week, afhankelijk van hoe je je voelt.

Let op: Tijdens de eerste drie dagen van de afbouw van de sapkuur moet je sap blijven drinken en daar alleen ingrediënten aan toevoegen. Bij vruchtensap zijn dat biogarde, volle melk, eiwitpoeder, lijnzaadextract, havervlokken of honing. Bij groentesap: gistvlokken, room, lijnzaad, eigeel of melk.

Bestel dit boek bij bol·com

Sapvasten en ontgifting
Sapvasten en ontgifting
S. Meyerowitz

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | 160 Pagina’s | Uitgeverij Panta Rhei | 2006
ISBN: 9076771812

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

4 Reacties

 1. Hi ladies,

  Superleuk om met dames te kletsen over verantwoord afvallen.

  Ik heb laatst een detox kuur gedaan van JuiceXpress voor 3 dagen en was niet superveel kwijt (1 kilo) maar merkte enorm verschil in mijn energie (na een dag hoofdpijn, zucht) en daardoor heb ik meer energie tijdens het sporten!
  Consistent sporten blijft een hassle..

  Gembershotjes drink ik nog steeds elke dag, maar heb moeite met gezond eten gedurende de dag…
  Anybody de gouden tip??? Wil echt nog 5 kilo kwijt..

  Liefs,

  Lina!

 2. Ik ben nu de eerste dag bezig. Eerst drie dagen afgebouwd. Voel me helder en meer energie. Soms hele heftige emoties. Maar is okay. Sap van aardappelen, zuurkool?

 3. zo, jullie zijn lekker gezond bezig. Die groene groentesapjes zien er anders niet altijd even smakelijk

  eruit. Met wortel wordt alles een stuk zoeter en lekkerder.
  voor meer tips zie eventueel groentesap wortelen Succes !

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in