Saxenda Liraglutide Pennen Review, Ervaringen, Kosten

Goed nieuws voor iedereen met overgewicht. Saxenda liraglutide pennen worden vergoed door de zorgverzekering. De pennen met liraglutide zijn verkrijgbaar onder de merknamen Victoza, Xultophy en Saxenda, In dit artikel nemen we het product van Saxenda onder de loep. Hoe werkt het eigenlijk, en wat doet de stof liraglutide in de pennen?

Dit leer je in dit artikel over Saxenda Liraglutide Pennen

 • Wat zijn de ervaringen met saxenda?
 • Is saxenda gevaarlijk?
 • Wat is de vergoeding van saxenda?
 • Kan ik saxenda kopen duitsland?
 • Wat zijn de bijwerkingen van saxenda?
 • Wat is de prijs van saxenda?
 • Kun je saxenda kopen in belgië?
 • Waar kan ik saxenda kopen?
 • Waar kan ik liraglutide pennen kopen?
 • Wat zijn de ervaringen met liraglutide pennen?
 • Wat is de vergoeding van liraglutide pennen?
 • Hoeveel kun je afvallen met liraglutide pennen?
 • Werkt liraglutide pennen tegen obesitas?
 • Kun je liraglutide pennen kopen in belgië?
 • Hoeveel val je af met Saxenda?
 • Hoe snel werkt Saxenda?
 • Belangrijk om te weten over liraglutide
 • Hoe lang doe je met 1 pen Saxenda?
 • Wat kost Saxenda per maand?
 • Kosten van Liraglutide pennen

En nog veel meer…

Liraglutide Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Saxenda Liraglutide pennen zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Saxenda Liraglutide pennen graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 21 plaatsen beschikbaar

Aanmelden kan door het formulier rechts onderaan op deze pagina in te vullen. Je krijgt de pennen en de review instructies automatisch gratis thuisgestuurd.

voor je start krijg je een screening door een arts, tevens krijg je begeleiding. 

Wat zijn Sadexa Pennen met liraglutide

Saxenda pennen met liraglutide helpen tegen overgewicht en worden vergoed door de zorgverzekering. Het medicijn is vooralsnog niet voor iedereen gratis beschikbaar. Er zijn namelijk wel een aantal voorwaarden aan.

Saxenda is een goedgekeurd afslank supplement dat door middel van pennen wordt ingespoten. Het wordt in sommige gevallen gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en meer vorderingen, sommige volwassenen met overgewicht die gewichtsgerelateerde medische problemen hebben, helpen om gewicht te behouden. Hoewel Saxenda gepatenteerd is, zal het deze bescherming in 2023 laten vallen. hierdoor komen andere merken ook in aanmerking om dezelfde formule te gebruiken.

Wie is Novo Nordisk?

Novo Nordisk is de fabrikant van Saxenda en een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Denemarken, met verschillende kantoren in de Verenigde Staten in NJ, NC, WA, NH, MA en IN. Hoewel Novo Nordisk niet BBB-geaccrediteerd is, hebben ze een A+ rating. Er zijn geen klantbeoordelingen of klachten ingediend tegen het bedrijf bij de BBB.

Je kunt ze volgen op Twitter om meer te weten te komen over het bedrijf en de medicijnen die ze maken of om meer te weten te komen over hulp bij het dekken van de kosten van je voorgeschreven medicijnen. Je kunt het bedrijf ook rechtstreeks bellen op 1-609-987-5800 . Hun adres is 530 Fairview Ave N Ste 5000 Seattle, WA 98109-7501.

Ingrediënten Saxenda

Het actieve ingrediënt in het medicijn is liraglutide pennen. Dit is hetzelfde actieve ingrediënt in het medicijn Victoza. Er is ook een soortgelijk medicijn op de markt onder de naam Trulicity, dat wordt gebruikt om gewichtsverlies te versnellen.

Hoe werkt Saxenda?

Een onderzoekscollectie beweert dat Saxenda-injecties een gewichtsverlies van ten minste 5% hebben veroorzaakt gedurende 52 weken, zoals gepubliceerd in de BMJ. Aanvullend onderzoek, dit keer gepubliceerd in het tijdschrift Revue Medicale de Liege , toont aan dat 3 mg Saxenda zowel effectief als veilig was voor de behandeling van obesitas.

Een casestudy gepubliceerd in het Journal of Family Medicine and Primary Care deelde een gewichtsverlies van 13,55% na 5 weken Saxenda te hebben gebruikt met een 1500 calorieëndieet en driemaal per week 45 minuten wandelen.

In tegenstelling tot sommige behandelingen voor gewichtsverlies, werkt Saxenda voor patiënten met BMI’s vanaf 27 jaar, wat volgens Obesity Facts als overgewicht wordt beschouwd en niet als zwaarlijvig.

Bijsluiter Saxenda Liraglutide Pennen Downloaden

Wil je de bijsluiter van Saxenda liraglutide pennen downloaden voordat je het product gaat kopen? Of ben je de bijsluiter kwijt. De Nederlandse bijsluiter van Saxenda liraglutide pennen kun je hier downloaden: Bijsluiter Saxenda liraglutide pennen NL

De Engelstalige bijsluiter kun je hier downloaden: Bijsluiter Saxenda liraglutide pennen EN

Zijn Saxenda Pennen met liraglutide Gevaarlijk? 

Er zijn een aantal regels verbonden aan het gebruik van Saxenda als je in aanmerking wil komen voor een vergoeding van de zorgverzekering.

 • Je moet een BMI boven de 40 hebben
 • Je moet BMI boven de 35 in combinatie met hart- en vaatziekte
 • Je moet BMI boven de 35 in combinatie met slaapapneu

Vragen over Saxenda

De werking van Saxenda liraglutide pennen

Het gebruik van Saxenda is niet verslavend maar wordt wel afgeraden als je ernstig hartfalen hebt. Saxenda is een injectie die eenmaal per dag wordt gebruikt. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken of beschadigd kan de pen niet meer gebruikt worden.

Saxenda  werkt door in te werken op receptoren in de hersenen die uw eetlust onder controle houden, waardoor je jezelf zich voller en minder hongerig voelt. Dit kan je helpen minder te eten en lichaamsgewicht te verminderen. Saxenda is een geneesmiddel voor gewichtsverlies dat de werkzame stof liraglutide bevat.

Saxenda  mag niet worden gebruikt bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Dit komt omdat de effecten van dit geneesmiddel bij deze leeftijdsgroep niet zijn onderzocht.

Voordelen en resultaten van Saxenda

Onderzoek gedeeld in het tijdschrift  Farmacotherapie  zegt dat de door de FDA goedgekeurde medicatie tussen 5% en 10% gewichtsverlies kan veroorzaken.

Over het algemeen beweren sommige Saxenda-recensies dat het product kan leiden tot gewichtsverlies.

Details over Saxenda en gewichtsverlies

Wanneer iemand voor het eerst met het programma begint, krijgen ze een uitnodiging om deel te nemen aan SaxendaCare. Een ondersteuningsprogramma gericht op de kleine stappen die je kunt nemen om je te helpen jouw doelstellingen voor gewichtsbeheersing te bereiken.

Als je jezelf zich inschrijft voor het programma, krijg je toegang om ondersteuning te bieden en vragen te beantwoorden. Je krijgt ook toegang tot verschillende creatieve manieren om je te helpen gezonde gewoonten in je levensstijl op te nemen en de mogelijkheid om alles te synchroniseren met een aantal populaire fitnesstrackers, zodat je kunt zien hoe je eraan werkt om die gezonde gewoonten op te bouwen en meer.

Als u het programma volgt zoals voorgeschreven, zegt onderzoek zoals gepubliceerd in het tijdschrift Drug Design, Development and Therapy : “Het is aangetoond dat de GLP-1-receptoragonist, liraglutide pennen, de voedselinname vermindert, gewichtsverlies bevordert en de indices van metabolische functioneren in zowel dier- als mensstudies.”

Aanvullend onderzoek, dit keer gefinancierd door Novo Nordisk, toonde aan dat bij studiedeelnemers die het zes maanden of langer volhielden, er een gemiddeld gewichtsverlies was van 7,1%. Vierenzestig procent van de groep van zes maanden verloor volgens het tijdschrift Obesity minstens 5% van hun lichaamsgewicht en 34% verloor minstens 10% .

Sommige Saxenda voor en na foto’s laten resultaten zien, en beoordelingen voor Saxenda vs. Victoza geven de voorkeur aan de voormalige injecteerbare pen.

Wat te doen voordat je Saxenda inneemt

Vertel je zorgverlener voordat je Saxenda inneemt over je medische toestand, waaronder problemen met je maag, alvleesklier, nieren en lever. Als je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, borstvoeding geeft of van plan bent borstvoeding te geven, en alle andere relevante informatie. Het zou helpen als je he arts zou vertellen welke medicijnen je gebruikt, inclusief recepten, vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen.

Volgens  de Saxenda-dosering medicatie gids , omdat Saxenda resulteert in een vertraagde maaglediging, kan het invloed hebben op medicijnen die snel door de maag moeten gaan. Het kan invloed hebben op de manier waarop sommige medicijnen werken, terwijl andere medicijnen invloed kunnen hebben op de manier waarop Saxenda werkt. Daarom is het essentieel om een ​​volledige lijst te hebben van alle medicijnen die je neemt en wanneer je ze gebruikt. Sommige moeten mogelijk worden aangepast in termen van dosis, terwijl andere moeten worden verwijderd voordat je Saxenda veilig kunt gebruiken.

Saxenda werkt relatief snel. Wel kan moeheid optreden. Binnen enkele weken ben je minder moe. Je gebruikt liraglutide 1 keer per dag. U moet het injecteren in uw bovenbeen, buik of bovenarm. Je gebruikt liraglutide dagelijks.

Hoe Saxenda te gebruiken

Je gebruikt de liraglutide pen 1 keer per dag. Je moet jezelf met de pen injecteren in je bovenbeen, buik of bovenarm. Gebruik Saxenda precies zoals je huisarts heeft voorgeschreven. Een verhoging van uw dosis kan gebeuren na een week gebruik totdat je de dosis van 3 mg bereikt. Daarna moet je je pas niet veranderen, tenzij je huistarts dat zegt. je injecteert het eenmaal per dag met een pen, op elk moment van de dag. Je zou het met of zonder voedsel kunnen innemen.

je huisarts zou je moeten laten beginnen met een dieet- en trainingsprogramma wanneer je Saxenda begint te gebruiken, en je moet op het programma blijven terwijl je het gebruikt. Omdat het in een voorgevulde pen zit, moet je arts je leren hoe je het moet injecteren voordat je het voor de eerste keer gebruikt.

Als je vragen hebt of de instructies niet begrijpt, neem dan contact op met je arts of apotheker. Gebruik Saxenda met Novo Nordisk wegwerpnaalden. Mogelijk heb je een recept nodig om pennaalden bij je apotheker te krijgen. Vraag je arts welke naaldmaat het beste voor je is.

Injecteer je dosis Saxenda onder de huid als een subcutane injectie in je maag, bovenbeen of bovenarm volgens de instructies van je zorgverlener. Injecteer het medicijn niet in een spier of een ader. Als je te veel heeft ingenomen, bel dan onmiddellijk je huisarts. Te veel Saxenda kan ernstige misselijkheid en braken veroorzaken.

Gebruik Saxenda niet steeds opnieuw op dezelfde injectieplaats. je moet de injectieplaats elke keer verplaatsen. Drink veel niet-cafeïnevrije vloeistoffen, tenzij je arts zegt minder te drinken.

Als je drie dagen medicatie mist, bel dan je huisarts om te weten wat je moet doen.

Mogelijke Saxenda-bijwerkingen

Je moet stoppen met het gebruik van Saxenda en onmiddellijk je huisarts bellen als je hevige pijn in je maag krijgt die niet overgaat, met of zonder braken.

Je kunt de pijn van je buik naar je rug voelen, aangezien Saxenda galblaasproblemen kan veroorzaken. Sommige van deze problemen zullen geopereerd moeten worden. Bel je zorgverlener Als je pijn, koorts, gele verkleuring van de huid of ogen of kleikleurige ontlasting ervaart.

Als je een sulfonylureumderivaat gebruikt, kan het van vitaal belang zijn de dosis te verlagen terwijl u Saxenda ook gebruikt om de kans op een te lage bloedsuikerspiegel te verkleinen.

Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel kunnen zijn:

 • Zweten
 • wankelheid
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Zwakheid
 • Verwardheid
 • Prikkelbaarheid
 • Honger
 • Je zenuwachtig voelen
 • Snelle hartslag

Minder ernstige bijwerkingen, volgens The Current Role of Liraglutide pennen

 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Constipatie
 • Maagklachten of overgeven
 • Geen honger hebben
 • Irritatie op de injectieplaats
 • Buikpijn
 • Irritatie van de neus of keel
 • Zich moe of zwak voelen
WAARSCHUWINGEN

Saxenda Waarschuwingen

 • Saxenda en Victoza hebben dezelfde werkzame stof, dus gebruik ze niet samen.
 • Vermijd het gebruik van Saxenda met andere geneesmiddelen die GLP-1-receptoragonisten gebruiken.
 • Vermijd het gebruik van insuline met Saxenda.
 • Het is niet bekend of Saxenda veilig en effectief is wanneer het wordt ingenomen met andere recept-, vrij verkrijgbare of kruidenproducten voor gewichtsverlies.
 • Het is niet bekend of Saxenda veilig kan worden gebruikt bij mensen die pancreatitis hebben gehad of veilig en effectief kan worden gebruikt bij kinderen onder de 18 jaar.
 • Liraglutide pennen veroorzaakt groei in de schildklier, maar het is niet bekend of Saxenda hetzelfde zal doen.
 • Saxenda is gecontra-indiceerd bij patiënten met een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van MTC of MEN2.

Als je een van de volgende symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met je arts voor heesheid, moeite met slikken, kortademigheid, knobbels of zwelling van de nek.

Daarom is het cruciaal om alle afspraken met je arts en het laboratorium na te komen. Je huisarts kan bepaalde tests bestellen om de reactie van uw lichaam op de medicatie te controleren.

In 2018 had het bijgewerkte Saxenda-label nieuwe cardiovasculaire gezondheidswaarschuwingen. Bovendien bevat de bijgewerkte officiële website waarschuwingen voor gebruikers van ernstige bijwerkingen, waaronder mogelijke problemen met de schildklier.

Saxenda-alternatieven

Saxenda-alternatieven omvatten het gebruik van andere  voorgeschreven medicijnen voor gewichtsverlies  , zoals:

 • Didrex
 • tenuate
 • Lorcaserin
 • Naltrexon en bupropion verlengde afgifte
 • fenditrazin
 • Xenical
 • Wegovy

Sommige medicijnen op deze lijst zijn veilig voor langdurig gebruik, terwijl sommige alleen als veilig worden beschouwd voor kortdurend gebruik. Saxenda staat op de lijst voor langdurig gebruik.

Saxenda Prijsinformatie

De prijs van Saxenda is sterk afhankelijk van de beschikbare zorgverzekering. De prijs is ongeveer 200 euro per kuur

Hoe Saxenda op te bewaren?

Bewaar in de ongeopende pannen in uw koelkast. Niet bevriezen. Bewaar uw geopende pennen bij kamertemperatuur of in de koelkast. Niet bevriezen. Na opening het ongebruikte onderdeel na een maand weggooien. Bewaar het apparaat niet met de naald erop. Beschermen tegen zowel licht als warmte. Houd de dop op de pan wanneer deze niet in gebruik is. Gebruik Saxenda niet als het verouderd is.

Bewaar al uw medicijnen op een veilige plaats. Houd alle medicijnen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Gooi ongebruikte of verlopen medicijnen weg. Spoel niet door het toilet of giet het niet in de afvoer, tenzij u dit uitdrukkelijk hebt gevraagd. Neem contact op met uw plaatselijke apotheker over de beste manier om medicijnen weg te gooien, aangezien er in uw regio mogelijk een terugnameprogramma voor medicijnen is.

Conclusie Saxenda

Saxenda is een recept voor gewichtsverlies medicatie met een grote lijst bijwerkingen. Desondanks is het goedgekeurd voor verkoop in Europa en wordt het zelfs vergoed door de zorgverzekering. We zijn benieuwd naar jouw ervaring met Saxenda.

bronnen: voor dit artikel is gebruik gemaakt van een wetenschappelijk onderbouwde bron.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelHet Beste Collageen Poeder, Hier moet je op letten
Volgend artikelCryolipolyse Review en Ervaringen
Saxenda is een recept voor gewichtsverlies medicatie met een grote lijst bijwerkingen. Desondanks is het goedgekeurd voor verkoop in Europa en wordt het zelfs vergoed door de zorgverzekering. We zijn benieuwd naar jouw ervaring met Saxenda.saxenda-liraglutide

280 Reacties

 1. Ik zou graag Saxenda willen proberen omdat mijn BMI 39.5 is. Het is te weinig om het vergoed te krijgen. Ik ben al begonnen met een leefstijlcoach programma. Ik ervaar lichamelijk veel ongemak van mijn overgewicht.

 2. Ik zou het heel graag willen uitproberen. Ik volg een GLI programma en loop bij een diëtist. Zij raden mij dit ook aan.

 3. Met de huisarts heb ik het middel Saxenda besproken, ik kan via hem aanspraak maken op het middel.

  Ik wil in combinatie met een dietist het middel gaan proberen om mijn overgewicht de kiem in te smorren.

  Mijn BMI is ongeveer 33.

 4. Ik wil graag saxenda proberen/ testen.
  Ik heb artrose en slaap apneu. Schildklier is verwijderd na kanker. Alle diëten al gedaan maar kom niet op streefgewicht. Moet nog minstens15 kilo afvallen. Ik hoop dat ik deze kans krijg.

 5. Mijn vorige reactie is verdwenen, dus ik probeer het nog eens. Ik zou graag de Saxenda proberen. Ik ben nu bijna 1,5 jaar bezig met Noom en al ruim 15 kilo kwijt, maar nog lang niet op gezond gewicht. Ik heb geen gezondheidsproblemen, rook niet, drink nauwelijks, maar ben ook 47 jaar en kan wel een duwtje in de rug gebruiken. Mijn BMI is 32 en ik heb geen galblaas meer (die bijwerking kan dus niet!).

 6. Mocht er nog de mogelijkheid zijn om Saxenda Liraglutide te kunnen testen, dan meld ik me graag aan. Ik ben nu ruim een jaar bezig met GLI en daarin al veel vooruitgang geboekt, maar zit nu al bijna 6 maanden op een plateau waar ik maar niet doorheen lijk te breken. In totaal ben ik nu al 15 kilo kwijt, maar dat is nog lang niet voldoende voor gezond gewicht. BMI zit nog boven de 30. Ik ben 47 jaar en goed gezond, gebruik geen andere medicatie, rook niet en drink nauwelijks. Graag hoor ik of ik mag mee doen.

 7. Ik zou graag het willen gebruiken om mij beter te gaan voelen. Al jaren aan t vechten tegen overgewicht. Maar helaas..

 8. Graag zou ik dit product willen proberen, met een bmi van 29 val ik overal net buiten de boot.
  ik zou toch graag minimaal 10kg willen afvallen wat mij niet helemaal zelf lukt.

 9. Ik zou heel graag deze medicijn willen testen ik kan allerlei redenen opnoemen maar ik denk dat iedereen hier dit wil testen/proberen omdat we onzeker zijn met ons lichaam ik hoop dat iedereen ook de kans krijgt om het te testen en dat niemand overgeslagen word want we willen allemaal graag afvallen en ik denk ook dat we het elkaar allemaal gunnen

 10. Wil dit graag proberen. Heb al heel veel diëten geprobeerd en niets lukt. Een operatie gaat me te ver. BMI is 32!

 11. Wil dit graag proberen. Heb al heel veel diëten geprobeerd en niets lukt. Een operatie gaat me te ver. BMI is 32!

 12. Ik zou erg graag met jullie onderzoek mee willen doen omdat afvallen al jaren lang een groot probleem voor mij is. Ik merk dat mijn gezondheid als 27 jarige er erg onder te leiden heeft. Ik zou deze kans graag aan willen pakken om weer grip op mijn leven te kunnen krijgen en een grote omslag te kunnen maken in mijn huidige levens stijl. Ik geloof zodanig in dit product dat ik het vertouwen heb om mijn streefgewicht te kunnen bereiken. Namelijk: 30 kilo afvallen.

  Ik ben al jaar in en jaar uit bezig met veel verschillende diëten en geen van allen heeft ooit geleid tot langdurig resultaat. Dit doel kunnen bereiken met jullie product zou veel positieve impact op mijn gezondheid en privé leven hebben.

  Met deze informatie hoop ik dat jullie voldoende geïnformeerd zijn. Ik hoor graag spoedig van jullie!

  Groetjes,

  Emma

 13. Ik wil heel graag dit geneesmiddel testen omdat er eindelijk iets is wat kan helpen bij het afvallen. Lijnen of anders eten is niet het probleem, volhouden en je “kop” uitzetten is de uitdaging. Als je wilt stoppen met roken zijn er nicotine pleisters als je wilt stoppen met drinken zijn er pillen waardoor je dit niet doet. Saxenda is de extra push om anders te eten en niet de hele dag met eten bezig te zijn in je hoofd. Ben nu al jaren aan het jojo’en en er zo klaar mee. 10 kg eraf is wat er nodig is. Het is geen wonder middel maar hoop dat de werking ervan de constante strijd in mijn hoofd weg neemt.

 14. Ik wil ook wel meedoen. Heb veel buikvet waar ik vanaf wil. Dat is ook beter voor mijn rug die al 2 versleten wervels heeft. BMI is 33 en heb hoge bloeddruk. Veel diëten geprobeerd, maar niks helpt blijvend.

 15. Ik wil heel gaag Saxenda uitproberen omdat ik al jaren iedere dag vecht tegen mijn overgewicht. Het lukt mij gewoon niet om een dieet vol te houden. Ik kan mijn zoetverslaving niet in bedwang houden en 1 koekje bestaat dan niet, moeten er minstens 4 of 5 zijn. Mijn BMI is op dit moment 32,8. Veel te hoog dus. Met 10 kilo er af zou ik al zoveel gelukkiger zijn en heb ik de motivatie om op eigen houtje door te gaan.

 16. Ik wil graag Saxenda proberen omdat ik, door af te vallen, een betere gezondheid ga krijgen. Ik heb veel problemen met mijn longen waardoor ik prednison heb moeten slikken. Daarnaast heb ik een longembolie gehad in 2019. Ik heb al vele pogingen ondernomen om af te vallen maar helaas weinig resultaat. Dat is zo frustrerend. Ik probeer een recept te krijgen voor Saxenda maar helaas is er nog niet veel over bekend bij de huisarts waardoor dit nu nog niet lukt. Ik hoop echt op deze manier het middel te mogen proberen

 17. ik gebruik het nu iets meer dan 1 jaar. en geen honger gevoel dat is heel fijn door je leefstijl om te gooien en dit middel te gebruiken ben ik 15 kilo afgevallen. bmi van 33 naar bmi van 27. ik zou het zeker aanraden.

 18. Heel graag wil ik Saxenda proberen.
  Na een gastric sleeve in 2018 heb ik altijd honger gehouden, heel de dag door. Door discipline en het omgooien van mijn levenstijl ben ik van een BMI van 45 naar een BMI van 25 gegaan, van 128 kg naar 70 kg. Helaas ben ik weer aangekomen, 18 kg.
  Ik heb nog steeds altijd honger. De arts wil mijn sleeve omzetten naar een bypass.
  Ik zou heel graag willen weten hoe het me afgaat zonder dat hongergevoel, wie weet hoef ik dan niet nogmaals geopereerd te worden. Dat is minder invasief en brengt minder kosten met zich mee.
  Mijn BMI is nu bijna 32.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in