Schildpad op dieet?

Op woensdag 24 oktober werd “Gizmo” één van de drie groene zeeschildpadden uit de Kaaimaneilanden, gewogen en gemeten in het Sea Life Center te Blankenberge. De dieren worden onderzocht om te kijken hoe ze zich aan hun nieuw leven in Europa aanpassen.

De groene zeeschildpadden, afkomstig van een broedplaats in de Kaaimaneilanden, ondergingen een volledige verandering van levensstijl sinds hun aankomst anderhalf jaar geleden.

Hun leef- en eetgewoontes ondergingen drastische veranderingen en het wegen is een belangrijke methode om hun gezondheid en vooruitgang te controleren.

In de Kaaimaneilanden werden de zeeschildpadden gevoed met veel proteinen met als resultaat dat ze ondanks hun jonge leeftijd groot van omvang zijn. De aquaristen van Sea Life willen dat ze op een natuurlijke wijze groeien en geleidelijk wordt het proteinerijke voedsel afgebouwd. Momenteel krijgen ze een fris, gezond dieet van sla, witte kool, inktvis en broccoli voorgeschoteld. Vis bezorgt hen een natuurlijk dosis proteinen.

Het personeel werd speciaal voor de schildpaddenkeuring getraind. Aangezien de zeeschildpadden zo jong zijn, moeten ze heel voorzichtig uit de voedingszone gehaald worden om gemeten en gewogen te worden. De resultaten zijn belangrijk om te kijken welk effect het nieuwe dieet en de omgeving heeft op de gezondheid van de zeeschildpadden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in