Schoonmaken maakt gelukkig

Wekelijks 20 minuten poetsen of tuinieren heeft een positief effect op je mentale gezondheid, dat blijkt uit resultaten van een recente Britse studie. Mensen die regelmatig sporten, ondervinden nog meer mentale voordelen.

Mentale gezondheid
Onderzoekers ondervroegen 19.842 mannen en vrouwen over hun fysieke activiteiten en hun mentale gezondheid. Onder die fysieke activiteiten verstaan we lichaamsbeweging en sport maar ook het uitvoeren huishoudelijke taken. 16% van de ondervraagden bleek te kampen met stress of angstaanvallen. De studie wees uit dat elke vorm van dagelijkse fysieke activiteit verband houdt met een lager risico op stress en psychische aandoeningen.

De activiteiten die de mentale gezondheid het meest beïnvloeden zijn: huishoudelijk werk, tuinieren, wandelen en sporten. Wekelijks sporten verlaagde het risico op psychische problemen met 33%. Maar zelfs wandelen en poetsen hadden een positief effect van 20%.

20 minuten
De onderzoekers besluiten: “We merkten de voordelen voor de mentale gezondheid al op bij slechts wekelijks 20 minuten van eender welke fysieke activiteit. Hoe actiever de mensen, hoe minder risico ze hadden op mentale problemen. Fysieke activiteit helpt ook bij het beperken van het risico op hartziektes en kanker, depressie en dementie.”

bron: sinfos.nl

3 Reacties

  1. hahaha…daar zat ik ook aan te denken…

    maar ik word er ….blee..van…..alleen als ik echt zin in heb..met knallende harde muziek….maar leuk….neee..

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in