SLD Shangri la Dieet

Het Shangri la dieet is enorm bekend in Amerika en Canada. Ook in Nederland en Belgie maken steeds meer mensen kennis met het Shangri-la-dieet van Seth Roberts. Het zoete Shangri la dieet is wetenschappelijk getest en kost niets extra. Veel beroemde sterren hebben het geprobeerd, met enorm succes.

Shangri-La suggesties

Ondanks het feit dat er (nog) geen Nederlandstalig boek is verschenen van Seth Roberts zijn er ruim voldoende artikelen verschenen over de Shangri-La methode. We hebben een samenvatting voor je gemaakt.

Jouw mening over het Shanri la Dieet

 • Ervaring met het Shangri la Dieet? positief of negatief, geef hier jouw mening.
 • Lees hier de ervaringen en vragen iedereen die op dit moment het Shangri la Dieet volgt.

Seth Roberts

Seth Roberts, schrijver van het Shagri la dieetboek, gelooft dat er een “set point” is in het gewicht: op een bepaald moment, wil het lichaam een bepaald gewicht hebben. Het zal het gevoel van honger erop aanpassen om af te vallen of toe te nemen tot dat gewicht is bereikt. Minder wegen dan dat set point gewicht is dus onmogelijk lang vol te houden. Dit set point idee is niet nieuw, maar Roberts beweert dat het set point kan worden aangepast met behulp van dit dieet. Hij gelooft namelijk dat de smaak van het voedsel je set point controleert. Smakelijker voedsel verhoogt je set point (zorgt dat je lichaam vetter wil worden)

Het is vandaag de dag het zoetste geheim van Hollywood. Iedereen zweert bij het nieuwe Shangri-La dieet. Het is een sensationeel afvalprogramma, waarbij men zonder honger en zonder calorieën tellen zijn gewenste gewicht bereikt. Het dieet is bij meer dan 10.000 deelnemers getest.

Bestel het Shangri-La boek bij bol·com

The Shangri-La Diet
The Shangri-La Diet
Seth Roberts

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Eigenlijk is Shangri-La een plek in de Himalaya, waar de mensen het geluk vinden. Professor Seth Roberts heeft daarom zijn dieet naar dit paradijs vernoemt, omdat daarmee iedereen heel eenvoudig slank kan worden. Bij onderzoekingen heeft Roberts ontdekt dat elk lichaam een zogenaamde waarde heeft. Daarbij gaat het om een soort signaal, dat ons vertelt hoeveel voeding wij werkelijk nodig hebben. Hoe hoger deze waarde ligt, hoe meer wij eten en hoe zwaarder het is om af te vallen.

Onderzoekers in Amerika stelden vast dat voedingsmiddelen met veel aroma de ingestelde waarde in ons lichaam laat stijgen. Hamburgers en chocolade maken niet dik omdat zij veel vet of suiker bevatten, maar omdat onze hersens de smaak ervan verbindt met veel calorieën. Gevolg: Onze trek naar deze voedingsmiddelen wordt steeds groter. Uit resultaten van diverse onderzoeken bleek dat smaakloze voedingsmiddelen (voedingsmiddelen zonder bijzondere aroma) deze vicieuze cirkel doorbreken kunnen. En tot grote verrassing blijkt dat suiker en neutrale oliën de optimale levensmiddelen zijn. Zij zijn alleen zoet.

Wie regelmatig olie en suiker eet, laat zijn persoonlijke waarde dalen. Daardoor verandert de gedachten van de calorieën en valt men af. De trek vermindert automatisch en men eet minder.

De testpersonen vielen tot 30 kilo af

Deze vier grafieken tonen de voortgang van de vier personen die het Shangri-la Dieet hebben gevolgd.

Het Shangri-La principe

Er zijn maar 2 regels:

 • 1. Neem dagelijks 100 tot 400 calorieën in vorm van suikerwater en/of neutrale olijfolie.
 • 2. Neem het suikerwater of de olijfolie minimaal 1 uur vóór de maaltijd in.

Suikerwater is wel zoet, de hersens registreren het toch als neutraal. Zuiver suikerwater wordt zo gerangschikt, dat zij gerechten zonder smaak eten. De waarde in uw lichaam daalt en u valt af.

Recept suikerwater: 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water

Neutraal olijfolie is bijna smaakvrij. Ook hier worden kleine massa’s van de hersens als neutraal gewaardeerd. De waarde daalt en u valt af.

Wat is jouw streefgewicht?

Minder dan 9 kilo afvallen
Suikerwater: 1 eetlepel per dag. Calorieën in suiker: 45 kcal
Olijfolie: 1 eetlepel per dag. Calorieën in olijfolie: 120 kcal

9 tot 18 kilo afvallen
Suikerwater: 2 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 90 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal

meer dan 18 kilo afvallen
Suikerwater: 3 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 135 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal

Drie manieren om dat te doen is om calorieën te nemen die geen of weinig smaak hebben, calorieën te nemen die een ongewone smaak hebben of voedingsmiddelen consumeren die met een vertraging door het lichaam worden opgemerkt. De huidige basis van het dieet is een klein deel van je dagelijkse calorieën tussen de maaltijden door te nemen op de volgende manier:- een kleine hoeveelheid olie drinken, bijv. lichte olijfolie

– een kleine hoeveelheid suikerwater drinken (fructose of sucrose opgelost in water)

Dit zou gedaan moeten worden niet minder dan een uur voor de consumptie van iets anders (water drinken mag wel) om ervoor te zorgen dat het lichaam het niet in verband brengt met de maaltijd. De hoeveelheid calorieën die op die manier wordt geconsumeerd zou moeten liggen op 150 tot 300 per dag. Bij afvallen eerder 300 en bij op gewicht blijven eerder 150 per dag. Dat komt neer op 1 tot 2 eetlepels olie per dag. Een eetlepel olijfolie bevat ca. 110 calorieën.

Bestel dit boek bij bol·com

The Shangri-La Diet
The Shangri-La Diet
Seth Roberts

Heb je ervaring met het Shangri-la dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Tip: Discussieer mee over het Sangri-la-Dieet op ons forum.

326 Reacties

  • Zou het graag willen weten ja en resultaten
   Volgens mij hielp het niet en is dit dieet soort van weggevaagd.
   Ben er zelf mee begonnen sinds gister maar krijg juist honger. Ik kijk het ff aan en als ik toch hongerig ervan word dan stop ik er mee wou graag 10 kg afvallen.

 1. Hallo mensen,

  Wat xit iedereen hier toch moeilijk te doen over de soort olie, wanneer ze het nemen en wat ze er bij eten of drinken en noem maar op.

  De regels zijn super simpel.
  Wie kan dat nu niet snappen.

  1. eet of drink minimaal een uur niks behalve eventueel water als je dorst hebt.
  2. Neem of suikerwater of olie (maakt geen ruk uit welke olie zolang er maar vrijwel geen smaak aan zit.
  3. Wacht minimaal een uur met eten of drinken behalve water wanneer je dorst hebt.
  4. Ga gewoon door met je leven.

  Meer is het niet.
  Het maakt ook niet uit wanneer op de dag dat je het doet.

  Bedenk er zelf niet allelei regels en voorwaarden bij.Keep it simpel, want zo simpel is het.

 2. hallo luitjes,

  Ben per ongeluk op deze site terechtgekomen, en heb alle berichten gelezen.
  Ben gisteren begonnen met 2Xdaags 1 eetlepel olie.
  weeg op dit moment 87,8 en ben heel erg benieuwd naar de resultaten.

  Haien

 3. ik wil ook met dit dieet beginnen en eigelijk ook het boek lezen moet 30 kilo afvallen..

  is dit boek ook in het nederlands???

  of is het zo simpel als ik het lees 1 keer per dag een uur voor je ontbijt 2 lepels olijfolie??

  graag van iemand een reactie
  dank je wel

  jolanda

 4. Hierbij een kort verslag van mijn eerste (ruim) vijf weken.
  Boek besteld begin januari, ontvangen op 12 januari en begonnen op 13 januari 2012.
  Ik ben man, 48 jaar en heb te weinig tijd om genoeg te bewegen ;-)

  Ik begon op 80,7 kilo, bij mijn lengte van 1,69 echt te zwaar. Nu op 77, 3 dus er zit schot in.
  Ik nam in het begin gemiddeld 240 Kcal per dag, maar dat bleek voor mij niet echt genoeg; op 28 januari zat ik nog op 80 kilo.
  Daarna wat meer gaan nemen (nu gemiddeld 310 per dag) en toen begon het effect :-)
  Ik gebruik milde olijfolie van de Jumbo (nu 2 x 2 eetlepels per dag) en vul dat aan met een eetlepel suiker als dat kan en anders 2 x 4 gram suiker bij een “kopje thee zonder thee” onderweg.

  Effect is zoals beschreven in het boek dat je gewoon minder trek en honger hebt, waarbij ik soms alleen nog last heb van het feit dat ik geleerd heb mijn bord/portie leeg/op te eten. Dan zit ik echt tegen heug en meug te stouwen.
  Maar zolang ik dus minder neem/krijg op mijn bord gaat dat goed.
  Op sommige dagen neem ik twee maaltijden, maar meestal gewoon drie. Geen bijzondere zaken verder.

  Overigens nog een tip n.a.v. eerdere posts: in het boek staat dat als het dieet eenmaal aanslaat, je de “1 uur vooraf en 1 uur na afloop” regel wat kunt versoepelen. Want vooral dat niet kunnen tandenpoetsen zat/zit mij dwars!

  volg de rest van het verslag op het SLD forum

 5. ha juffie, ben je nog bezig? Ik ben vorige week zondag begonnen en vandaag was er 2 kilo af. Ik startte met 87 en wil naar onder de 70.
  Succes!

 6. Ik ben vandaag gestart met SLD. Ik heb het boek gelezen en ben er klaar voor. Merk dat ik nu al AS heb. Ik start nu met 83 en wil naar 64 kg.

 7. Het dieet viel mij erg mee, de olie laat resten achter in je keel waardoor je zin in iets lekkers wegblijft, op zich positief, maar ook een beetje hinderlijk…Toen ik mijn streefgewicht had bereikt (gelukkig net op tijd voor de vakantie) dacht ik, ik neem ff een pauze, dat is niet meegevallen, je komt meteen weer een beetje bij, ook al lette ik erg op mijn eten, maar krampen en diarree dat ik had, vreselijk, en niks hielp om het te laten op houden, de dokter zei alleen, die olie moet uit je darmen en dan pas stopt het…dat was werkelijk geen lachertje, ik twijfel nu serieus of ik nog wel ga verder doen, want zo gezond is het dan blijkbaar weer niet voor je darmen… :-(

 8. Hoi Trea! Sorry voor mijn late reactie, ik heb de vorige waarschijnlijk over het hoofd gezien. Ik ben tijdelijk even gestopt met de olie. Ik nam het altijd ’s ochtends voor het ontbijt, wat op zich prima beviel, maar als ik me verslaap kan het al niet meer in het schema omdat je je moet houden aan 1 uur tussen de olie en andere smaken. Maar ik ben eind maart begonnen met hardlopen, ik vind het super leuk, en ga volgende week donderdag voor het eerst 5km (30minuten) hardlopen! En dat in totaal maar 6 weken! M’n gewicht is redelijk stabiel, dat is meestal als je gaat sporten. Maar ik ga beter letten op hoe laat ik ga slapen, zodat ik me niet meer verslaap, zodat ik weer de olie kan nemen ;) Trea, ook langzaam afvallen is afvallen! Juist als het snel gaat, kom je ook snel weer aan. Je kan het! :) groetjes Linda

 9. hallo linda,

  dat is een tijdje geleden he.
  hoegaat het met je? nog steeds aan de shangri-la?
  met mij gaat het comme ci comme ca. in totaal bijna 4 kilo kwijt in bijna 4 weken, ik heb 1 week rust gehad ivm carnaval. nu er weer flink tegen aan. ik ben nog steeds op mijn eigen manier aan het lijnen, dus veel sla fruit youghurt en tartaartjes en brood of knackers.
  voor mij is het zo goed vol te houden al heb ik het idee dat de kilo s er heel langzaam afgaan, misschien sta ik wel een weekje stil. maar goed probeer het nu echt voltehouden.

  jij het allerbeste en ik hoop natuurlijk weer wat van je te horen
  groetjes trea

 10. Hoi Trea! Leuk dat je weer post! Soms vergeet ik hier te updaten, terwijl het eigenlijk hartstikke goed gaat.. dus dan is het goed dat je naar me vraagt eigelijk! :)

  Iedereen heeft z’n eigen afval ‘ritme’ en bij mij is ’t vaak zo dat ik een kilo afval, en dan weer iets aankom. En dan val ik weer aardig wat af, en daar weer een klein beetje erbij. Maar wel op zo’n manier dat ik uiteindelijk afval ;) in ieder geval, ik was eerst een kilo afgevallen, maar zaterdag was ik 0.3 kg bijgekomen in vergelijking tot de zaterdag daarvoor. Maar maandagmorgen vond ik mezelf opeens heel slank lijken in de spiegel.. dus ik heb me vanochtend gewogen en ik ben alweer een halve kilo kwijt! Ben benieuwd wat de rest van de week brengt. Ik heb ook het tijdstip v/d olie weer aangepast, ik neem het sinds deze week ’s ochtends voor het ontbijt. Dit ritme lijkt het beste bij mij te passen en te werken.

  Wel erg goed van je zeg! Ook op jouw eigen manier gaat het je vast lukken! Je hoeft niet per se een vast plan te volgen om af te vallen. Als dit voor jou werkt én vol te houden is, is het toch hartstikke mooi? En die kilo’s hoeven er niet af te vliegen, als ze er uiteindelijk maar echt af gaan en af blijven. Zet ‘m op, je kan het! En ik zou ’t zo leuk voor je vinden! :)

  Hou me op de hoogte, ik hoor altijd graag van je :)
  groetjes, Linda

 11. hey linda,

  hoe gaat het met jou en al die kilo s die je al verloren bent???hihi

  vanmorgen was ik erg gelukkig in totaal 2 en halve kilo kwijt en ik hoop ze nooit meer te vinden, ja het gaat dus echt wat langzamer maar beter voltehouden zo.

  vandaag natuurlijk wel zondag gehad en hier en daar wat gezondigt , denk dat ik morgen niet op de weegschaal ga staan.

  ik ben nu veel op de site van het vvdieet, terwijl ik het niet echt meer volg maar een beetje m n eigen ding doe, veel salades, yoghurtjes, fruit, knackers en vlees vervangende producten of een visje of tartaartje.

  ik hoop het zo natuurlijk voltehouden en het zou mooi zijn als ik zo ongeveer elke week 1 kilo minder zou wegen. en ja dat gaat echt niet vanzelf, maar goed ik ben nu gemotiveerd en dat is al heel wat.

  succes linda , je verhalen blijven mij boeien
  groetjes trea

 12. Een kleine update: ik ben afgelopen zaterdag weer een hele kilo afgevallen! Ik heb de dosis iets verlaagd (ik zat per ongeluk op 60-70ml per dag terwijl 30ml voldoende voor mij is), en blijkbaar vliegen de kilo’s er nu af! Ik hou jullie op de hoogte :)

 13. Hey Trea!
  Ja ’t blijft moeilijk he, om af te vallen. Ik be ner ook altijd mentaal zo mee bezig, terwijl ’t misschien beter zou zijn om wel te diëten maar dan zonder die ‘stress’. Ik was laatst dus wat aangekomen, maar daar is alweer het grootste deel van weg. Ik ben benieuwd hoe het zaterdag is! Ik heb de tijd van het innemen van de olie wat aangepast omdat ik denk dat het dan voor mij meer effect heeft. M’n zus was afgelopen week zaterdag…precies hetzelfde als de week daarvoor. Maar ook zij is de olie op een ander tijdstip gaan nemen (het is ook makkelijker om ’t samen te doen), dus we zullen zien.

  Zozo, het vetvrijdieet, ik hoop dat ’t goed gaat voor je! :) je kan het! En maak je geen zorgen, ik ga ook gewoon door, net zolang tot ik er ben.

  Groetjes! Linda

 14. hoi linda

  hoegaat het met je, vliegen de kilo s eral af? bij mij in ieder geval niet. ik ben wel weer gemotiveerd maar wat moeten we erveel voor doen of laten. maarja een gezond lichaam is wel belangrijk

  ben nu met mijn derde dag bezig van het vetvrijdieet, dat gaat tot nog toe heel goed maar ja waar praten we over DE DERDE DAG!!!

  nou ik hoop voor je dat jij het nog volhoudt dat is voor velen toch een stimulans.[hoegaat het met je zus, die begon toch ook?]

  groetjes trea

 15. Hoi Trea,
  Ik denk dat dat een prima idee is, om de extraatjes weg te laten. Het kost wel wat moeite in het begin, maar op een gegeven moment (heb ik bij mezelf gemerkt) heb je er minder behoefte aan en kan je het gewoon laten staan. Het gaat je vast lukken!
  Probeer je niet te vaak te wegen, maar probeer vooral naar je lichaam te luisteren of je je lekker voelt of wat minder.

  Ik heb me vandaag weer gewogen maar helaas bijna een kilo aangekomen! Maar ik denk dat ik wel weet hoe dat komt. Eergister aten we ’s avonds patat, en naast dat het behoorlijk vet is, gaat je lichaam van al dat zout ook veel water vasthouden. Toch denk ik dat ik het moment van het nemen van de olie ga veranderen, want ik denk dat ik er meer profijt van zou kunnen hebben overdag. Dus ga ik het voortaan nemen meteen als ik thuiskom uit werk, rond half 6. We eten toch meestal pas wat later, dus dat komt vast goed.

 16. hoi linda,

  ja ik hoorde bij half nederland die ziek was. ik ben gelukkig weer opgeknapt maar moet even niet aan dieten denken.

  natuurlijk wil ik minder wegen maar het is gewoon even goedzo.
  ik probeer natuurlijk wel een beetje op te letten maar echt lijnen….nee

  in principe eten wij gewoon zeg maar volgens de schijf van 5, dus als ik die extra s van snacks, chips en chocola probeer weg te laten en geen 2 x op te scheppen dan hoop ik ook aftevallen. alleen zal het wel wat langer duren maar ik denk dat ik me daar maar bij neer moet leggen, nu ben ik zowat al mijn hele leven [nou nee de afgelopen 10 jaar] aan het lijnen of er in mijn hoofd mee bezig, ik denk dat het nu tijd word dat ik is gewoon een normaal eetpatroon moet gaan handhaven.[iets wat m n moeder al heel lang roept]

  maarja …misschien ben ik het over een tijd weer beu en begin ik toch weer vol goede moed aan een dieet en wieweet is dat shangri-la.

  jij in ieder geval heel veel succes en ik hoop dat je af en toe een stukje hier zal blijven schrijven dan kom ik zeker ook nog eens langs.

  groetjes trea

 17. Hoi Trea,
  Leuk dat je informeert! Het gaat prima, ik doe het rustig aan want ik heb er vertrouwen in :) maar het hoeft niet heel veel per week. Morgen ga ik weer wegen dus we zullen het zien! Wat vervelend dat je je niet zo lekker voelt.. ging het 10 dagen dieet moeilijk dat je je niet lekker voelt, of ‘gewoon’ niet zo lekker? Ik bedoel, heel Nederland is half-ziek dus.. maar doe maar lekker rustig aan! En je bent natuurlijk altijd welkom om weer verder te gaan met Shangri-La! Je weet dat ’t ook naast een ander dieet goed te doen is.. en je zei ook toen je nog olie nam, dat je wel merkte dat je minder honger had.. ik ben benieuwd wat je gaat doen.

  Groetjes, Linda

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in