Sirtfood Dieet Review en Ervaringen

Wat is het Sirtfood of Rauwe Voedsel dieet?

Met het Sirtfood dieet kun je ongeveer drie kilo per week verliezen. Dat doe je door zogenaamde ‘sirtfoods’ te eten, zoals chocolade, of door bijvoorbeeld af en toe een glaasje wijn te drinken.

Een ‘sirtfood’ is een voedingsmiddel met een hoog gehalte aan sirtuins. Sirtuins zijn een familie van eiwitten zoals Dieet Pro die voornamelijk de cellen beschermen tegen ontstekingen. Daarnaast kunnen ze de stofwisseling beïnvloeden, de spieren sterker maken en vetten verbranden. Daarom worden sirtfoods ook wel superfoods genoemd. Het is echter iets heel anders.

Wat dit dieet zo populair maakt zijn de berichten dat je voornamelijk rode wijn en pure chocolade eet. Die bevatten veel sirtuin, maar het Sirtfood dieet omvat veel meer dan het eten van chocola en het drinken van wijn.

Dit voedingsplan richt zich op het vergroten van je inname van gezonde sirtfoods. Denk aan appels, citrusvruchten, peterselie, kappertjes, bosbessen, groene thee, soja, aardbeien, kurkuma, olijfolie, rode ui en boerenkool

Weet je wat ook een top sirtfood is? Koffie! Dat is zeker geweldig nieuws voor de koffieliefhebbers onder ons. In landen waar men veel sirtfoods verbruikt, waaronder Japan en Italië, staan regelmatig aan top van de lijsten met de gezondste landen in de wereld.

Hoe ziet dit dieet eruit?

In de eerste week eet je slechts 1000 calorieën per dag. Je voeding moet dan bestaan uit drie sirtfood sappen en één sirtfood rijke maaltijd per dag. Maar op de lange termijn is er geen vast voedingsplan. Het gaat erom dat je je levensstijl moet aanpassen om zoveel sirtfoods mogelijk te eten. Zo word je gezonder en energieker.

Dat is tenminste het idee achter het Sirtfood dieet. Deze werd bedacht door Aidan Goggins en Glen Matten. Deze twee auteurs en voedingsdeskundigen hebben zich altijd gericht op gezond eten in plaats van gewichtsverlies. In hun boek ‘The Sirtfood Diet’, heeft het paar een maaltijd plan ontworpen wat bestaat uit het drinken van drie sirtfood groene sappen per dag en het eten van evenwichtige sirtfood-rijke maaltijden. Dit is volgens hen het ultieme gezonde dieet.

Voor wie is het Sirtfood dieet geschikt?

In tegenstelling tot andere dieet plannen, die zich richten op dramatische en ongezond gewichtsverlies, is de Sirtfood dieet het perfecte plan als je gewoon je immuunsysteem wilt aansterken.

Is het Sirtfood dieet effectief?

In de meeste gevallen merkt men in het begin een gewichtsverlies van ruim 4 kilo. Helaas is dit maar vocht dat men verliest. Het daadwerkelijk verbranden van vetten kost wat meer tijd. Langzaam en gestaag gewichtsverlies is de sleutel en daarvoor moet je de calorieën die je tot je neemt beperken en meer bewegen.

Wat kost het Sirtfood dieet?

Het boek van Britse voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten ‘The Sirtfood diet’ kun je online bestellen voor €17,50. sirtfood dieet

Voordelen

Dit dieet richt zich minder op gewichtsverlies en meer op het aansterken van je afweersysteem. Het gaat dus om het verbeteren van de gezondheid.

Nadelen

Aan het begin lijkt het alsof je veel gewicht verliest, maar dit is niet het geval. De nummers op de weegschaal liggen lager omdat je veel vocht verliest. Het verbranden van vetten zal niet zo makkelijk gaan. Daarvoor zul je wat harder moeten werken door ook een fitness routine te volgen.

Conclusie

Dit dieet is zeker niet voor iedereen, het kan best duur uitkomen (afgezien van de aankoop van het boek). Daarnaast zal je ook ruimte in je schema moeten maken voor het klaarmaken van de aanbevolen gerechten. Het boek bevat veel recepten, maar een groot deel van de ingrediënten zijn zo uniek dat je die moeilijk in de supermarkt zal tegenkomen. Daarnaast zal het even duren voor je maag gewend is geraakt aan de nieuwe smaken.

Groeten,

8 Reacties

  1. Pukka green matcha is echt niet voldoende. Het gaat hier op de pure gedroogde vorm matcha. 1/2theelepel daarvan. Je kan het vinden in je reform winkel en zelfs bij AH.

  2. Welke groene thee koop ik het best als ik wil afvallen met een aangepast dieet??? Hebben jullie een speciaal merkk of waar moet ik opletten????? Thanxxx

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in