Sla in zakje na twee dagen bedorven

Koop je wel eens sla in een zakje? Let er dan goed op hoe de sla eruit ziet want volgens een onderzoek van de consumentenbond is de sla maar 2 dagen houdbaar! Op de uiterste houdbaarheidsdatum is de sla zelfs in zeer slechte staat.

De consumentenbond heeft de sla in diverse supermarkten gecontroleerd op versheid en kwaliteit. Op de dag van aankoop is de sla in 86 procent van de gevallen van prima kwaliteit. Na een dag neemt dit echter al sterk af.

Uit het onderzoek naar 29 zakjes sla bleek op de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum maar vier in goede staat waren.  De sla was verlept en niet goed meer van smaak. De Consumentenbond adviseert mensen om de sla niet langer dan twee dagen na aankoop te bewaren. Ook is het slim om zakjes te kopen met de langste houdbaarheidsdatum.

4 Reacties

 1. Hallo,

  Dit bericht is me uit het hart gegrepen.
  Mij is dat ook regelmatig overkomen. Ik begin te denken dat het gewoon ook belachelijk is dat je bijna geen groente of fruit meer kan vinden dat niet in een zakje zit. Veeeeel duurder en je verliest nog eens vitamimes ook.
  Ik heb gisteren besloten om geen gesneden groenten/fruit meer te kopen en niks meer in een plastic verpakking. Krijgen we misschien wel gezonder eten weer terug. Gemaks voedsel is niet altijd het beste.
  Als iedereen dit gaat doen, worden de groenten weer goedkoper en gezonder. Ik ga weer lekker meditatief mijn groenten snijden. Gemak is leuk.Maar ik heb zo vaak die dure zakejs voorgesneden groentes die binnen no time bol staan weg kunnen gooien. ik kies dus voor goekoper en voor gezonder.
  Beter voor mijn gezin en voor mijn centjes.
  Moira

 2. En hier heb ik nou een hyves voor opgericht! Ik ben het zat, dat bedorven eten in supermarkten. Sla in een zakje staat bij mij op ergernis nr. 1!

 3. ja dat is mij ook al een paar keer over komen..staat er een datum op..van och dat kan nog wel…maak je het zakje open….en dan komt me er een stank uit…dus huppa in de clikko er mee..maar ja zijn zo gemakkelijk..gelijk de dag opeten…

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in