Slaap je slank!

In BEP staan de 10 Gouden regels van BEP. Een daarvan is BEP is naar bed. Hoezo dat? Dat klinkt wel erg gemakkelijk ‘Slaap je slank’! Maar toch is het waar!

Wanneer je moe ben voelt alles wat de dag brengt, erg zwaar aan. Je loopt te zuchten en te steunen en weet vaak ook niet zo goed wat je planning is voor die dag. Bijvoorbeeld: ‘Wat eten we vandaag’ of liever gezegd wat gaan we niet eten=snoepen! Je loopt achter de feiten aan, achter jezelf aan te sjokken. Je maakt keuzes waar je later spijt van hebt. Herkenbaar?

Daarom zegt BEP kort maar krachtig: ‘Bep is naar bed’ – wanneer je slaapt kun je niet eten, wanneer je moe bent ga je snoepen en van seks word je slank. Op tijd naar bed gaan is een goed advies!

‘Slapen maakt slank’ is wetenschappelijk onderbouwd. In diepe rust stijgen de niveaus van een aantal hormonen in de hersenen die de stofwisseling sturen. Onderzoekers in Chicago ontdekten vorig jaar dat mensen die per nacht achtenhalf uur slapen, overdag ruim twee keer zoveel vet kwijtraken als mensen die kort en slecht slapen. Die laatste groep verloor meer spierweefsel en raakte van de regen in de drup: want spieren zijn nodig om calorieën kwijt te raken.
Ik hoop dat Bep je genoeg redenen heeft gegeven om op tijd onder de wol te duiken!

Carisia
Afslankcoach Bep

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in