Slaapmiddel zonder Bijwerkingen

Je bent op zoek naar een slaapmiddel zonder bijwerkingen. of wil zelf afkicken van zware en verslavende slaapmiddelen zoals Temazepam en Oxazepam. Helaas ben je niet de enige. Enkele miljoenen mensen in Nederland hebben van tijd tot tijd problemen met slapen. Soms zijn deze problemen kortdurend van aard en slapen mensen een paar dagen of paar weken achtereen slecht. Andere mensen hebben eigenlijk continu slaapproblemen.

mardanti sweet dreams kopen

De Zwaarste Slaappillen

In hun zoektocht naar een manier om in slaap te komen, vragen veel mensen ons om de zwaarste slaappillen. Ze zijn zo zat van hun slaapproblemen dat zij geen enkel middel meer schuwen. De zwaarste slaappillen zijn echter alleen op recept te verkrijgen. Daarnaast hebben zware slaappillen vaak allerlei negatieve bijwerkingen.

Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Sweetdreams logo

Sommige slaappillen hebben zelfs zulke gevaarlijke bijwerkingen dat ze verboden zijn. Zo is het in Nederland niet mogelijk om doxylamine te krijgen. Dit slaapmiddel is inderdaad erg zwaar, maar kan leiden tot allerlei gevaarlijke bijwerkingen. Zo vallen ouderen vaak ’s nachts als zij doxylamine hebben gebruikt, omdat ze suf zijn en een verminderd coördinatievermogen hebben.

Slaapmiddelen op recept

Er zijn ook nog tal van andere slaapmiddelen verkrijgbaar alleen op recept. Je krijgt deze middelen meestal alleen voorgeschreven als je al veel andere oplossingen hebt geprobeerd. Een huisarts zal eerst voorstellen om veranderingen in je levensstijl aan te brengen. Denk hierbij aan veranderingen als een vast dag- en nachtritme aanhouden of het niet meer gebruiken van je smartphone of tablet voor het slapen gaan. Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Dieetpro nachtrust

Wellicht zal een arts ook nog een zelfzorgmiddel aanraden. Waarschijnlijk raadt hij of zij dan een middel aan dat in ieder geval melatonine bevat. In het geval dat je slapeloosheid het gevolg is van een andere aandoening, bijvoorbeeld pijnklachten, zal een arts iets eerder geneigd zijn om een slaapmiddel voor te schrijven.

Bij slaapmiddelen op recept moet je er rekening mee houden dat er meestal bijwerkingen optreden. Vaak zijn deze bijwerkingen slaperigheid en sufheid tijdens de nacht en soms ook de volgende dag. In sommige gevallen kunnen deze bijwerkingen heel vervelend zijn, bijvoorbeeld als je moet rijden. Lorazepam zorgt voor een toename aan angstgevoelens (bron).

Slaapmedicatie lijst

Er is een grote lijst met verschillende slaapmiddelen voor handen. De bekendste namen tref je in onderstaande lijst aan.

Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Sweet dreams review

 • Brotizolam
 • Diazepam
 • Flunitrazepam
 • Flurazepam
 • Loprazolam
 • Lorazepam
 • Lormetazepam
 • Midazolam
 • Nitrazepam
 • Oxazepam
 • Temazepam
 • Zolpidem
 • Zopiclon

Daarnaast zijn er nog een aantal slaapmiddelen die verboden zijn, bijvoorbeeld omdat ze ernstige bijwerkingen hebben. Een voorbeeld hiervan is het eerder genoemde doxylamine.

Slaappillen zonder recept

Gelukkig zijn er ook tal van slaappillen zonder recept voor handen. Dit zijn middelen die gewoon vrij verkrijgbaar zijn op het internet of via de drogist.

In principe kun je ervan uit gaan dat slaappillen zonder recept helemaal veilig te gebruiken zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over gevaarlijke bijwerkingen. Hierbij is het wel van belang dat je de aanwijzingen op de verpakking strikt volgt.

sleepzz-slaapmiddel-test

Een van de stoffen die veel gebruikt wordt in slaapmiddelen zonder recept is melatonine. Dit is een stof die direct inwerkt op je dag- en nachtritme. Het kan tot ongewenste gevolgen leiden als je deze stof te vroeg of te laat inneemt. Je kunt daarmee je dag- en nachtritme nog verder om zeep helpen. Gebruik je melatonine op de juiste manier, dan kun je hier je dag- en nachtritme juist mee reguleren (bron).

Heel veel slaappillen zonder recept werken uitsluitend of deels op basis van plantaardige middelen. Ook hierbij dient aangetekend te worden dat niet al deze plantaardige ingrediënten even effectief zijn. Veel plantaardige supplementen bevatten hop, maar vaak in een te hoge dosering, waardoor ze minder effectief worden (bron). Ook sommige plantaardige stoffen werken niet goed genoeg of zorgen voor afhankelijkheid.

Homeopathische slaapmiddelen

Homeopathische slaapmiddelen bevatten louter plantenextracten. Een bekend voorbeeld van een homeopathisch slaapmiddel is Dormeasan van A. Vogel. Omdat homeopathische slaapmiddelen geen stof bevatten als melatonine, is de kans groot dat deze middelen uiteindelijk niet effectief genoeg zijn.

De belangrijkste werking bij homeopathische slaapmiddelen is een ontspannend of kalmerend effect. Soms is dit ontspannende effect genoeg om in slaap te vallen, maar vaak is dit niet het geval. Als het dag- en nachtritme verstoord is als gevolg van een lange reis of nachtdiensten, dan is melatonine noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je je slaapritme herstelt.

Soorten slaapmiddelen

metasleep slaapmiddel review

Uiteindelijk kunnen we dus de volgende soorten slaapmiddelen onderscheiden.

Verboden slaapmiddelen: Dit zijn slaapmiddelen die voorheen op recept verkrijgbaar waren, maar die zulke zware bijwerkingen hebben dat ze niet meer gebruikt mogen worden.

Slaapmiddelen op recept: Dit zijn slaapmiddelen die alleen door een arts mogen worden voorgeschreven. Deze zal dit doorgaans alleen maar doen als hij geen andere oplossing ziet dan een slaapmedicijn.

Melatonine: Er zijn middelen op de markt die alleen melatonine bevatten. Dit herstelt het dag- en nachtritme.

Homeopathische slaapmiddelen: Deze slaapmiddelen bevatten alleen plantaardige ingrediënten. Deze hebben een ontspannende werking.

Hybride slaapmiddelen: Deze bevatten een combinatie van melatonine met plantenextracten. Soms zitten er ook nog andere stoffen bij, zoals mineralen (niet nodig, zou je uit voeding binnen moeten krijgen) of neurotransmitters.

Wat zijn nu de meest effectieve slaapmiddelen

De kans is groot dat je op dit moment door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt gewoon een slaapmiddel dat werkt. Gelukkig zijn er genoeg slaapmiddelen op de markt die goed werken.

Een van de betere slaapmiddelen is Mardanti Sweet Dreams. Het bevat melatonine om je dagritme te reguleren en twee plantaardige extracten zonder vervelende bijwerkingen om je te laten ontspannen. Tot slot zit er een voorloper in van serotonine, ons gelukshormoon. Dit zorgt voor een kalm en uitgerust gevoel. De meeste mensen die Sweet Dreams gebruiken worden de volgende dag uitgerust wakker. A. Vogel Dormeasan Nachtrust

Als je de werking van een slaapmiddel als Mardanti Sweet Dreams combineert met kleine aanpassingen in je levensstijl, zoals het niet meer eten van een late-night snack, dan is de kans heel groot dat je je slapeloosheidsklachten een flink eind kunt verminderen. Zijn je klachten het gevolg van een andere aandoening, waardoor je bijvoorbeeld veel pijn hebt, dan kun je beter wel contact opnemen met een arts.

Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Slaapmiddel zonder Bijwerkingen Drs miriam amstel

1 reactie

 1. Ik gebruik Mardanti Sweet Dreams sinds enige tijd en heb het telkens het voordeel van de twijfel gegeven, het werkt goed, zelf tijdens warme nachten.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in