Slanke kerstdagen

Kerst is een moeilijke periode om echt goed op de lijn te letten. Het hoeft ook niet echt, maar wil je toch niet helemaal uit de bocht vliegen, misschien heb je dan iets aan deze menu-suggesties. Ze zijn namelijk ook dat ze verschrikkelijk lekker zijn ook slank. Je zult niet afvallen, maar in ieder geval ook geen kilo’s aankomen.

De truc ligt hem vaak in de hoeveelheden, we zijn gewend aan bepaalde hoeveelheden bij gerechten en nemen net zoveel als we met een normale avondmaaltijd zullen doen. Echter als je meerdere gangen eet, moet je de grote van deze gangen ook aanpassen en dus kleiner maken! Dan ben je compleet verzadigd, maar niet ramvol!

december-kerst

Twee heerlijke kerstmenu’s, die je ook gezamelijk kunt klaarmaken, als je vegetarische eters hebt!

Carpaccio van rauwe tonijn met sesam
******
Kip uit de oven met knoflook en citroen
******
Gewokt fruit met honing

670 kcal per persoon

Geitenkaas met appel
******
Portobello met rosevalaardappels en groentes
******
Gewokt fruit met honing

557 kcal per persoon

Alle recepten zijn geschreven voor 4 personen

Recepten

Carpaccio van tonijn

300 gram rauwe tonijn in dunne plakjes
2 el sojasaus
2 el sesam
Ingelegde gember
75 gram rucola

Verdeel op ieder bord ongeveer 50 gram tonijn. Meng de sojasaus en sesam door elkaar heen. Verdeel deze over de tonijn en laat lekker intrekken in de koelkast. Verdeel de rucola over de tonijn heen samen met de sliertjes gember.

Kip met citroen

300 gram kipfilets in 4 stuks
1 citroen
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
rozemarijn
400 gram aardappels (roseval)
1 courgette
1 aubergine
Peper en zout

Zet twee ovenschotels klaar. Verdeel in 1 de kipfilets en in de ander de in stukjes gesneden aardappels. Verdeel de citroenschijfjes, knoflook, rozemarijn, peper en zout en olijfolie over de twee schalen. Zet ze in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden. Snijd de groentes in blokjes en voeg deze na 20 minuten toe aan de aardappels. Serveer tegelijkertijd.

Voor de vegaversie: Serveer de groentes samen met een grote portobello, die je ongeveer 10 minuten in de oven gratineert met 50 gram parmezaanse kaas.

Gewokt fruit met slagroom

1 mango
2 appel
2 bananen
2 el honing
1 glas appelsap
Slagroomspuit (1 toef per persoon)

Snijd al het fruit in stukjes. Zet een pan op met een klein laagje appelsap en laat hierin het fruit zachtjes bakken. Voeg de rest van het sap en de twee lepels honing toe. Serveer het fruit warm met een toef slagroom.

Geitenkaas met appel

100 gram geitenkaas
2 kleine appels
1 glas appelsap
1 el balsamico
75 gram rucola

Snijd de appel in plakjes en verwarm deze in de appelsap. Haal de appel eruit. Leg deze op een ovenschaaltje en verwarm voor ongeveer 5 minuten in de oven. Voeg de balsamico toe aan de appelsap en laat deze een beetje inkoken. Verdeel de rucola over de borden en serveer hierop de geitenkaas. Bedruip met de saus.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in