De zomer komt er weer aan en daarmee ook de vakantieperiode . Lekker op het terras, dagjes uit en lekker op vakantie. Maar ook de nodige verleidingen zoals wijntjes, bittergarnituur, ijsjes, tapas en alle andere lekkere dingen.

Velen onder ons gaan weer massaal aan de lijn want die overtollige kilootjes moeten er toch echt af voordat je op het strand gaat liggen of aan het zwembad. Zoals inmiddels bekend is, heb ik het werkboek “stop met lijnen, begin met gezond leven geschreven. Door gezond te leven en bewust te kiezen zul je niet meer gestresst hoeven te lijnen voor bijvoorbeeld het voorjaar, de vakanties en feestdagen om vervolgens helemaal los te gaan en weer heel snel je kilo’s terug te hebben. Ik help je in het boek te voorkomen dat je na je vakantie al die kilo’s weer terug hebt, maar ook heerlijk kunt genieten van een ijsje, een snack of iets ander lekkers. Een vakantie, dagje uit, feestdag of iets anders hoeft en moet geen excuus meer zijn om je vol te proppen om je vervolgens erna weer uit te hongeren.

Tips voor een Slanke Zomer

Naast gezonde en verantwoorde keuzes en gezonde voeding heb ik nog een aantal praktische tips voor je voor in de vakantieperiode.

Blijf sporten en bewegen ook in je vakantie. Neem elke dag een uurtje de tijd lekker te bewegen dat kan op het strand met een fijne wandeling, beachvolleybal, zwemmen of andere spellen. Let wel op met intensief sporten dat je voldoende drinkt want als het warm is zweet je meer.

Zorg voor regelmaat. Lekker uitslapen is natuurlijk heerlijk maar voor je biologische klok is het verwarrend. Je eet later en anders en bent sneller geneigd ongezonde producten te eten wat weer voor aankomen zorgt. Blijf je toch langer liggen kies dan voor een lichte lunch zoals een salade met brood of zuivel producten zoals yoghurt met noten en fruit of muesli. Let op met de salades , vraag bij voorkeur je dressing en croutons apart zo kun je zelf beslissen hoeveel je ervan neemt, vaak is een klein scheutje als genoeg om door de hele salade dressing te hebben en croutons zijn vaak in vet gebakken dus eet deze ook met mate.

Gezonde Barbeque

Gezonde Barbeque. Dat kan! Het zijn de sausjes en (kant-en-klare)salades en andere extra’s die bbq ongezond maken. Kies bij vlees voor de magere soorten en gril eens groenten mee op de barbeque. Aubergine, paprika, uien en courgette zijn heel geschikte groenten om te grillen. Maak de salades zoveel mogelijk zelf op basis van yoghurt of halvanaise. Beperk ook het stokbrood met kruidenboter bij het eten. Samen eten is gezellig dus we zijn al gauw geneigd veel meer te eten dan we eigenlijk willen. Spreek met jezelf van te voren af waar je echt zin in hebt en geniet er dan ook van.

Wees matig met alcohol en mixdrankjes. Hierin zitten heel veel calorieën vooral in die drankjes met al die mooie kleurtjes. Drink met mate en als je er echt zin in hebt dus niet uit gewoonte. Tip: drink naast je alcohol ook een extra glas water.

Slanke Zomer Recepten

Lekkere en lichte alternatieven in de zomer zijn smoothies waarmee je eindeloos kunt variëren en (zelfgemaakte) waterijsjes. Een raket bevat maar 40 calorieën per stuk terwijl je met een magnum al gauw over de 200 gaat.
Tenslotte nog een recept om alvast in de stemming te komen:

Tropische vakantie Smoothie

Ingrediënten

 • 1 rijpe mango in blokjes
 • 1 kleine banaan
 • 150 ml kokosmelk
 • 100 gram ananasstukjes
 • 100 ml sinasappelsap

Meng alles doorelkaar in de blender, doe in een mooi glas en decoreer met fruit en een gezellig parapluutje.

Fijne vakantie !

nicole

9 Reacties

 1. Ik ga beginnen met de zomer cursus…… ik ben heel benieuwd! ik wil 25 kg afvallen in totaal, ik hoop echt dat dit lukt met de recepten en wat meer beweging!

 2. Hallo,
  Ik zou graag de gratis recepten ontvangen ik weeg nu 62
  en ik kom van 80 kg ik zou 57 kg willen wegen
  Als het helpt zou ik heel blij

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in