Home Dieet en Afvallen Slechte adem door shakes – dit doe je eraan

Slechte adem door shakes – dit doe je eraan

Je herkent het probleem wellicht wel. Je hebt een eiwitrijke maaltijd gegeten of een shake gedronken en daarna heb je een slechte adem. Het is een vervelend probleem. In dit artikel lees je hoe het komt dat je shake je een slechte adem bezorgt en ook wat je er aan kunt doen.

Hoe ontstaat een slechte adem door shake?

Maaltijdvervangers zitten tjokvol met eiwitten. Op het moment dat jij een eiwitshake drinkt, gaat je lichaam aan de slag met het verwerken van de eiwitten. Tijdens het afbreken van deze eiwitten ontstaat ammoniak.

Het klopt dat ammoniak in grote hoeveelheden wat giftig is en dat het een slechte uitwerking kan hebben op de hersenen (bron). De hoeveelheden ammoniak die vrij komen na het nuttigen van een eiwitshake kunnen echter geen kwaad.

Het is natuurlijk wel zo dat ammoniak niet prettig ruikt. Het is dezelfde geur die je wel eens ruikt als je bij een varkensstal in de buurt bent (bron). Het is dus niet zo gek dat de geur uit je mond niet zo prettig is.

Wat kun je doen tegen een slechte adem door een maaltijdshake?

Gelukkig is het niet zo dat je voor altijd veroordeeld bent tot een slechte adem als je eiwitshakes gebruikt. Er zijn gelukkig een aantal methoden die je kunt toepassen om je slechte adem de baas te zijn.

1. Drink meer water

Het drinken van water helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren. Het is sowieso geen slecht idee om meer water te drinken. Het is wetenschappelijk bewezen dat je sneller afvalt als je meer water drinkt (bron). Je hoeft je dus ook echt niet in te houden. Je mag best een halve liter water drinken rondom iedere maaltijd.

2. Eet minder eiwitten

De belangrijkste oorzaak van de slechte geur is dus de ammoniak die vrijkomt als je veel eiwitten eet. Je kunt de slechte geur door een shake opvatten als een signaal van je lichaam dat je iets teveel eiwitten eet.

Je kunt wat eiwitten uit je dieet halen, maar je moet dan wel goed opletten wat je daarvoor in de plaats eet. Het beste kies je voor gezonde vetten, zoals je die vindt in olijfolie of avocado. In plaats van dat je een gekookt ei in je salade doet, kies je voor een avocado.

3. Eet (iets) meer koolhydraten

Als je een slechte adem hebt, kan het soms geen kwaad om de hoeveelheid koolhydraten iets op te voeren. Zeker als je een keto dieet volgt, steekt het heel nauw. Gelukkig merk je vaak al effect als je maar een paar gram koolhydraten toevoegt. Je kunt dan keto teststrips gebruiken om te kijken of je nog steeds in ketose bent.

4. Tandenpoetsen

Heb je last van een slechte adem en moet je toch even een belangrijk gesprek voeren met iemand. Als je je tanden poetst, dan maskeer je in ieder geval tijdelijk de slechte geur. Bovendien bestrijdt je bacteriën die het probleem misschien verergeren.

5. Gebruik kauwgom of mintjes

slechte adem shakes
slechte adem shakes

Een iets snellere oplossing voor het probleem is het eten van een pepermuntje of een kauwgompje. Houdt er wel rekening mee dat er vaak koolhydraten én zoetstoffen in deze producten zitten. Dit kan een reden zijn om deze producten niet te vaak te gebruiken.

Sommige zoetstoffen hebben een slechte invloed op je darmflora (bron).

Slechte adem door shakes voorkomen

Kun je de slechte adem door shakes voorkomen? Niet altijd. Je kunt wel veel kleine aanpassingen doen om het probleem te verhelpen. Soms heeft je lichaam gewoon even tijd nodig om de omschakeling te maken naar een nieuw dieet. Helaas hebben sommige pech en die blijven last houden van een slechte geur.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleUltra Slim 2020 Review en Ervaringen
Next articleVitafi Fat Burner Review en Ervaringen
slechte-adem-door-shakes-dit-doe-je-eraanKun je de slechte adem door shakes voorkomen? Niet altijd. Je kunt wel veel kleine aanpassingen doen om het probleem te verhelpen. Soms heeft je lichaam gewoon even tijd nodig om de omschakeling te maken naar een nieuw dieet. Helaas hebben sommige pech en die blijven last houden van een slechte geur. Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

4 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in