SLIM in 12 weken met Leonard Hofstra

Cardioloog Dr. Leonard Hofstra heeft een nieuwe manier van afvallen ontwikkeld. In zijn boek ‘SLIM in 12 weken’ toont Dr. Leonard Hofstra wetenschappelijk aan dat niet alleen gezonder eten, maar ook het beperken van stress, voldoende slaap en beweging het concept is naar een gezondere levensstijl waarin je je fitter en gelukkiger voelt.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen of ervaring met het 12 weken SLIM programma van Dr. Leonard Hofstra? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

Wetenschappelijk onderbouwd SLIM-eBookCover-3D-1-300x225

Dr. Hofstra kan uit zijn wetenschappelijk onderzoek concluderen dat als je onder andere fit aan een nieuwe dag wil beginnen het helpt als je met 2 glazen ijskoud water en een ijskoude douche begint. Hierdoor wordt je stofwisseling in werking gezet en je lichaam opgewarmd. Ook is uit het onderzoek gebleken dat je stress kan verminderen door dagelijks een half uur naar klassieke muziek te luisteren.

Minder Koolhydraten

Het dieet bestaat uit een combinatie van gezond eten (minder koolhydraten), goed slapen, voldoende beweging en minder stress. Je voelt niet alleen dat je gewicht hebt verloren maar je voelt je fitter. Het dieet kan zorgen voor een verlaging van de bloeddruk- en cholesterolwaarden.

Boek en E-Book

Het praktische boek en is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel vertelt D. Hofstra je in het kort de essentie van SLIM. In het tweede deel kun je onmiddellijk aan de slag met een planning voor de komende twaalf weken. In dit deel krijg je voor elke dag een lifestyle plan voor voeding, bewegen, slapen en vermijden van stress. Daarnaast leer je hoe je je leefomgeving gezonder kunt maken. In het laatste deel krijg je uitgebreide achtergrondinformatie over gezonde lifestyle. Denk aan praktische vragen zoals: Is chocolade goed bij het voorkomen van hart- en vaatziekten? Waarom is een goede slaap zo belangrijk? Hoe bestrijd je een jetlag? De boeken zijn zowel digitaal (e-book) als als een papieren exemplaar verkrijgbaar.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen of ervaring met dit dieet? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

12 Reacties

 1. Vandaag heb ik het advies gekregen om de slimlifestyle te volgen. Niet om af te vallen maar mijn cholesterol omlaag te brengen. In de lijst staan spek, kaas, pinda’s, cashewnoten en nog een aantal dingen waarover ik mij verbaas. Kan ik dit ongestraft eten?

  Hartelijke groet,
  Marloes

  • Als je cholesterol naar beneden wilt hebben moet je Optima Lecithin Granules 100% Pure gaan gebruiken. Dat is echt bijzonder. Mijn moeder 80+ zat boven de 8 en is naar 3.6 gegaan hiermee. En heeft de statines gelijk niet meer ingenomen. Inmiddels zelf ook mijn cholesterol omlaag gekregen hiermee.

 2. ik wil beginnen met snel slim
  Ik ben gewend om m’n dag met vers fruit te beginnen
  Mag dit?
  Hoe zit het verder met fruit
  Mag je alle fruit eten?

 3. Week geleden begonnen en koude douches laat ik achterwegen maar toch al 3.3 kg kwijt in 1 week. Alleen lust ik echt geen vis en dat maakt het er niet makkelijker op, maar we gaan natuurlijk gewoon door. Heb wel last van veel koude zweet en duizelig, denk dat het komt door suiker en hoop dat het de tweede week beter wordt, heb een druivensuiker genomen, zal wel niet helemaal goed zijn maar het hielp wel. Moet echt wel wat kilo’s dus wil er proberen om de eerste periode 4 weken van te maken.
  Voor degene die dit ook volgen heel veel succes en ik heb echt geen honger.

 4. Vanochtend stiekum gewogen ipv a.s. zondag pas. Maandag jl. begonnen nu al 2,5 kg kwijt!!! Joehoe! En toch heerlijk gegeten!

 5. Ik heb van alles geprobeerd. Maar dit is goed vol te houden. Ik val niet zo veel af. 2kg nog maar in 7 weken. In begin week lang barstende hoodpijn. Denk je gezond te doen. Slik je tig paracetamollen. Week 2 overgeslagen i.o.m een dietiste. Ga gestaag door.

 6. En waarom zou deze methode een ” blijvend” resultaat geven tov andere methodes???
  Wat maakt de Slim- methode” anders? Komt dat om dat “Hofstra” als ” cardioloog” zijn naam eraan verbonden heeft… Dus ook hij wil een ” Sonja bakker- Graantje” meepikken?!?!
  Of heeft hij ECHT zelf iets te bieden???!!

 7. Hallo onbekende ik heb vorige week het boek besteld en betaald :slim in 12 weken maar ik geloof dat ik het adres vergeten ben

  Mevr.van Cruchten
  dr.Beckersstraat 80
  6191 dd Beek Limburg
  tel: 046 4372925

  Ik hoop dat ik het boek tegemoed kan zien
  groetend o.v.Cruchten

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in