Slimball

op veiligheid, met name ook met betrekking tot hart en vaten, hetgeen wel het geval is gezien problemen met afslankmiddelen in het verleden met betrekking tot hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen”.

Jos Bruin, eigenaar van Warenwetadvies.nl, een bedrijf dat producenten
adviseert over waar een product aan moet voldoen voordat het op de
markt komt, zegt dat het middel niet verkocht mag worden in Nederland.
Ook hij kan niet met zekerheid zeggen dat de ingrediënten in de
Slimball ongevaarlijk zijn en bovendien mag je volgens de wet nooit
claimen dat je bijvoorbeeld 7 kilo afvalt in een week als er geen
bewijs voor is.

De producent
Als Radar de producent van de Slimball, Longlife Consumer, vraagt om wetenschappelijk bewijs, komt er geen reactie. Longlife Consumer is sowieso moeilijk te bereiken. In Nederland is Instituut Biolight, ook van Longlife Consumer, verantwoordelijk voor de verkoop van de Slimball, maar ene ‘Jan’ uit België doet de woordvoering. Hij verwijst ons weer naar de directeur, Vincent Veliz die in Amerika zit en niet terug belt. Via de mail krijgen we uiteindelijk een reactie. Vincent Veliz zegt dat de Slimball veilig is, maar hij gaat nauwelijks in op onze vraag om wetenschappelijk bewijs te leveren.

Door de reacties van de deskundigen vragen Radar zich af waarom dit product eigenlijk in Nederland verkocht mag worden. Als er geen bewijs is dat de Slimball werkt en ook geen onderzoek is gedaan of het product wel veilig is, waarom wordt het dan toch verkocht?

Voedsel en Warenautoriteit (VWA)
Yvonne Huigen is verantwoordelijke voor het handhavingsbeleid bij de Voedsel en Warenautoriteit. Zij zegt dat de Slimball geen medicijn is en daarom ook niet onderzocht wordt van tevoren. En het is niet te doen om alle levensmiddelen die in Nederland te koop zijn te onderzoeken en te registreren. In het geval van de Slimball kan de Voedsel…

voor meer informatie kun je de bovenstaande video bekijken

met dank aan Tros Radar

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in