SlimFast verdwijnt uit de schappen

Afslankmiddel SlimFast verdwijnt uit de Nederlandse schappen. De verkopen vielen tegen, laat moederbedrijf Unilever weten. In andere landen blijft het product wél in de handel.

Waarom juist Nederlandse consumenten weinig in de maaltijden en tussendoortjes van SlimFast zien kan Gerbert van Genderen Stort van Unilever niet uitleggen. ,,Het heeft ons niet gebracht wat we hadden gehoopt. Hoe dat komt? Ieder land heeft zijn eigen dynamiek.’’

Maar, zegt de Unilever-woordvoerder, als de naam van dieetgoeroe Sonja Bakker valt: ,,Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat zij in Nederland behoorlijk succesvol is.’’ Wat heet. Landgenoten die van hun vetkwabben afwillen, hollen massaal achter Bakker aan. Zij ‘sonjabakkeren’. De boeken die de vrouw schrijft, verkopen als een tierelier.

Beschuitenbakker Bolletje heeft haar zelfs bedankt, in een advertentie. Bakker propageert broodvervangers zoals de beschuit en dat legt Bolletje geen windeieren. Aan de daling van de nationale beschuitconsumptie kwam na dertig jaar een eind.

SlimFast heeft altijd al de nodige concurrentie gehad op de dieetmarkt. Eerder was er bijvoorbeeld het Atkins-dieet. Maar Van Genderen Stort wil niet zeggen of deze hypes SlimFast in Nederland inderdaad de das om hebben gedaan.

Unilever kocht SlimFast in 2001. In Nederland wordt het verkocht bij supermarkten, apothekers en drogisterijen. Officieel nog tot 31 december 2007.

Hieronder de tekst zoals deze op de website van Slimfast staat:

Na 31 december 2007, zal SlimFast helaas NIET meer in Nederland verkrijgbaar zijn omdat de verkoop van SlimFast niet voldoende succesvol is gebleken.

Wij betreuren dat wij onze loyale gebruikers teleur moet stellen. Wij willen hen bedanken voor hun steun en suggesties in de afgelopen jaren. Wij raden iedereen aan om door te gaan met het behalen en behouden van het streefgewicht.

Tot het einde van het jaar kun je de SlimFast producten nog in bijna alle winkels vinden. Het kan echter wel zo zijn dat sommige producten al eerder uit het schap verdwijnen. Hoe je je dieet ook na 31 december kunt voortzetten, kan je het beste bespreken met je huisarts of diëtist.

Meest gestelde vragen

1) Waarom stopt SlimFast?

De verkoop van SlimFast is in Nederland niet succesvol gebleken. Hierdoor kunnen wij de huidige SlimFast producten niet meer aanbieden.

2) Wat nu als ik wil diëten?

Hoe je je dieet ook na 31 december 2007 kunt voortzetten, kan je het beste bespreken met je huisarts of diëtist.

3) Is SlimFast ergens anders nog verkrijgbaar?

Vanaf 31 december 2007 zal SlimFast niet meer verkrijgbaar zijn in Nederland. In Europa zullen de huidige producten na deze datum nog steeds verkocht worden in Engeland, Ierland en Duitsland.

(bron: slimfast.nl)

7 Reacties

  1. Ik vind het jammer dat het hier niet meer tekoop is
    Het werkt goed , kan iemand mij vertellen waar het nog verkrijgbaar is , tot nog toe nam ik het mee van uit Engeland

  2. Jammer!! Die snacks zijn lekker die soort pepsels;d

    Als je een keer terk hebt.. dan is dat een lekker en goed tussendoortje
    Verder ben ik anti slimfast hoor!!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in