Slimfast

Afslankmiddel SlimFast is verdwenen uit de Nederlandse schappen. De verkopen vielen tegen, laat moederbedrijf Unilever weten. In andere landen blijft het product wél in de handel. Unilever kocht SlimFast in 2001. In Nederland wordt het verkocht bij supermarkten, apothekers en drogisterijen. Officieel nog tot 31 december 2007. slimfast

Waarom juist Nederlandse consumenten weinig in de maaltijden en tussendoortjes van SlimFast zien kan Gerbert van Genderen Stort van Unilever niet uitleggen. ,,Het heeft ons niet gebracht wat we hadden gehoopt. Hoe dat komt? Ieder land heeft zijn eigen dynamiek.’’

Maar, zegt de Unilever-woordvoerder, als de naam van dieetgoeroe Sonja Bakker valt: ,,Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat zij in Nederland behoorlijk succesvol is.’’ Wat heet. Landgenoten die van hun vetkwabben afwillen, hollen massaal achter Bakker aan. Zij ‘sonjabakkeren’. De boeken die de vrouw schrijft, verkopen als een tierelier.

Beschuitenbakker Bolletje heeft haar zelfs bedankt, in een advertentie. Bakker propageert broodvervangers zoals de beschuit en dat legt Bolletje geen windeieren. Aan de daling van de nationale beschuitconsumptie kwam na dertig jaar een eind.

SlimFast heeft altijd al de nodige concurrentie gehad op de dieetmarkt. Eerder was er bijvoorbeeld het Atkins-dieet. Maar Van Genderen Stort wil niet zeggen of deze hypes SlimFast in Nederland inderdaad de das om hebben gedaan.

Hieronder de tekst zoals deze op de website van Slimfast staat:

Na 31 december 2007, zal SlimFast helaas NIET meer in Nederland verkrijgbaar zijn omdat de verkoop van SlimFast niet voldoende succesvol is gebleken.

Wij betreuren dat wij onze loyale gebruikers teleur moet stellen. Wij willen hen bedanken voor hun steun en suggesties in de afgelopen jaren. Wij raden iedereen aan om door te gaan met het behalen en behouden van het streefgewicht.

Tot het einde van het jaar kun je de SlimFast producten nog in bijna alle winkels vinden. Het kan echter wel zo zijn dat sommige producten al eerder uit het schap verdwijnen. Hoe je je dieet ook na 31 december kunt voortzetten, kan je het beste bespreken met je huisarts of diëtist.

Meest gestelde vragen


1) Waarom stopt SlimFast?

De verkoop van SlimFast is in Nederland niet succesvol gebleken. Hierdoor kunnen wij de huidige SlimFast producten niet meer aanbieden.

2) Wat nu als ik wil diëten?

Hoe je je dieet ook na 31 december 2007 kunt voortzetten, kan je het beste bespreken met je huisarts of diëtist.

3) Is SlimFast ergens anders nog verkrijgbaar?

Vanaf 31 december 2007 zal SlimFast niet meer verkrijgbaar zijn in Nederland. In Europa zullen de huidige producten na deze datum nog steeds verkocht worden in Engeland, Ierland en Duitsland.

bron: slimfast.nl

Heb je ervaring met Slimfast? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

15 Reacties

 1. Ik was al op zoek naar die blikken met slim fast poeder maar inderdaad nergens in nederland meer te koop.
  Jammer ik ben erdoor wel op een lekkere manier vele kiloos kwijt geraakt.
  Moet nu op zoek naar wat anders.

 2. Ik vraag mij af of het misschien mogelijk is om de producten van slimfast wel nog te bestellen.
  Het is zo’n goed product en ik heb het echt nodig. Kunt u mij als dit niet mogelijk is misschien vertellen in welk land ik het wel kan halen?

 3. Ja hoor, in de UK is het nog volop te verkrijgen :)
  Ik neem volgende week 4 poeder bussen (5,35 GBP per bus) en 10 pre-shaked drankjes (1.00 GBP per shake) mee. (was in de aanbieding ;)
  Voor de geintresseerde, ik heb ze van supermarkt ASDA’s.
  Dus, heb je kenissen in de UK, laat ze het oversturen

 4. Hoi Marleen, In Nederland zijn helaas ook geen slim-fast producten meer te krijgen. Ik heb het jaren gebruikt maar vanaf 2008 is het hier niet meer te krijgen. Ik ben eerst overgestapt op Modifast en momenteel gebruik ik Prodimed. Dit bevalt me uitstekend en het heeft het gewenste resultaat voor mij. Er is ook een actief forum op deze site over Prodimed.

  https://vetvrij.com/prodimed.html/comment-page-74/#comments

  Misschien kun je Slimfast nog wel op internet bestellen in het buitenland.

 5. bedankt voor de uitleg;
  ik woon in Belgie en daar zijn ook geen slim-fast produkten meer te verkrijgen,
  daarom was mijn vraag of het in Nederland nog te verkrijgen is en waar?
  Op e-mail adres van slim-fast zelf kun je niet meer terecht!
  Het loopt ergens spaak,………

 6. Vanmorgen las ik dit artikel:

  Unilever laat in de Verenigde Staten afslankdrankjes van het merk Slim Fast uit de schappen halen. De drankjes zouden besmet kunnen zijn met een bacterie, meldt RTL Z.

  De voedingsmiddelfabrikant roept alle Slim Fastdrankjes in blikjes terug, ongeacht de smaak of productiedatum. De bewuste bacterie kan onder meer diarree veroorzaken.

  Unilever roept alle consumenten op gekochte producten niet te consumeren. Maaltijdrepen en maaltijdpoeders van Slim Fast worden niet teruggeroepen. Het probleem speelt zich volgens Unilever alleen af in de VS. Nederlandse consumenten hoeven zich geen zorgen te maken.

  bron: rtl-z

 7. Slimfast is the only diet that ever worked for me. I lost 35kg and loved the tase of the bars and drinks. Really sad that you can not buy it here anymore! Ellen

 8. Hoi Jolanda,

  Ik zie dat je opzoek bent gegaan om toch weer aan Slimfast te kunnen komen…is je dat inmiddels gelukt?

  Ik ben namelijk ook aan het zoeken en hoop ergens een site tegen te komen die ze van buitenland kan versturen naar NL…

  Groetjes Simone

 9. Hallo Jolanda! Wat lees ik daar Slim fast liet je aan komen? En is het niet meer te koop in Nederland??? Ik had altijd geprobeerd om ermee afteslanken maar het hielp niet echt. Ik bleef wel op dezelfde gewicht ermee. Maar ik ben op den antillen en hier wordt het nog steeds verkocht. Er zijn zelfs kant en klaar. En ook een die je zelf moet maken en zo’n blik kost je 20 gulden. ( Iets van 9 euro ) Maar om het per post te verzenden kost het 95 gulden. Dus dan wordt het wel te duur. Maar als je het graag wil en kennissen heb op de antillen die naar nederland komen kan je altijd vragen om voor je mee te nemen.

 10. Jammer dat slim-fast niet meer te koop is, het was hetenige wat me hielp.
  Ik ben nu echt op zoek om er weer aan te komen.
  Is het geen idee om een web-winkel te starten met Slim-fast?

 11. Graag zou ik willen vragen waar ik de poeder voor een milkshake(slim.fast) kan kopen in belgie de streek van Antwerpen.
  Hopelijk kan je me een adres doorgeven?

 12. ik wilde toch even laten weten dat ik door jullie product toch z’n 25 kg ben afgevallen en nu jullie dit uit de schappen hebben gehaald toch weer z’n 5 kg ben aangekomen want je hebt waitcars en die vind ik eigenlijk te duur zouden jullie dan toch niet voor al jullie trouwe klanten niet eens gaan nadenken om dan toch het product weer op de markt te brengen ik denk dat jullie hier een hoop mensen een plezier mee zouden doen inclucief mij
  groetjes wilma

 13. Jammer, nu kan ik ook geen recepten meer ophalen.
  Gisteren Provencaalse salade met tonijnsteak gegeten, vandaag word het Indiase kalkoencurry, maar om die gerechten nu elke dag te eten……

  Groetjes,

  Joke

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987