Slimmy Afslankpil

Eerder kon je op deze website al een artikel lezen over Slimmies XL Afslank Chocolade. Net toen we dachten dat de afslankende wonderchocolade van voorbijgaande aard was werd er bij onze redactie een pakketje Slimmy afslankpillen bezorgd.

Uiteraard laten wij ons als onafhankelijke website niet verleiden om een positieve verhaal te publiceren over een product, zelf niet voor een pakje chocolaatjes. Wel hadden we nu de kans om de proef op de som te nemen. Na enig aandringen hebben we onze spontane redactie medewerkster Sanne bereid gevonden om tien dagen lang dagelijks de afslank chocolaatjes te eten. In de tussentijd hadden wij mooi de tijd om Slimmies XL Afslank Chocolade nader onder de loep te nemen.

Bewezen door Studies

Volgens het Amerikaanse Rite Aid staan Slimmies garant voor gewichtsverlies, dit zou bewezen zijn door 60 afzonderlijke klinische studies. We hebben echter geen enkel resultaat van deze studies kunnen vinden. ‘Slimmies Weight Loss Chocolates’, zoals de XL snoepjes officiële heten bevorderen gewichtsverlies en zijn daarnaast gericht op de algehele gezondheid en welzijn. Het onderdrukt de eetlust en zou tegelijkertijd de stofwisseling verhogen. Slimmies XL klinkt als de ideale manier om gewicht te verliezen.

Glucomannaan

Als we de lijst met ingrediënten bekijken zien we stoffen als Konjac Wortel en LauraLean voorbij komen. Toch bevat Slimmies XL slechts één klinisch bewezen ingrediënt dat gewichtsverlies bevordert. Op de lange lijst ingrediënten is bij ons alleen glucomannaan bekend als afslankende stof. Glucomannaan is een natuurlijke vezel die helpt om de eetlust te onderdrukken. Daarnaast helpt deze stof om je stoelgang te verbeteren. Van chocolade is bekend dat het anti-oxidanten bevat, hiervan is bekend het een gunstige uitwerking kan hebben op je gezondheid. Een afslankende werking is van anti-oxidanten echter nooit bewezen.

Zo gebruik je Slimmies XL

Over het gebruik kunnen we makkelijk zijn. Het enige wat je hoeft te doen is 3 keer per dag, een uur voor de maaltijd een Slimmies XL te eten. Je krijgt een verzadigd gevoel waardoor je minder honger hebt, en dus minder eet. Bijwerkingen zijn bij ons niet bekend. Sanne gaf alleen winderigheid als een ongemak, maar ze geeft aan hier geen probleem mee te hebben, zolang ze maar afvalt. Naast Sanne hebben we weinig ervaringen kunnen vinden met Slimmies XL. Het is hierom moeilijk om met zekerheid te zeggen of het in de praktijk werkt. Heb jij ervaring met Slimmies XL, laat dan hier een reactie achter voor en help andere bezoekers met jouw ervaring.

Voordelen en Nadelen

We zetten de voor en nadelen voor je op een rij, allereerst de voordelen

 • Afvallen in een relatief korte periode
 • Lekker afvallen met chocolade
 • Slechts 15 calorieën per chocolaatje

Nadelen

 • Misselijkheid
 • Opgeblazen gevoel
 • Winderigheid

Conclusie

Slimmies XL lijkt op het eerste gezicht weinig te verschillen van de afslank pillen en poeders die we kennen. Dit heeft onder andere te maken met de Europese wetgeving die bepaald welke ingrediënten wel en niet zijn toegestaan in medicatie en afslank middelen. Afgezien van het feit of je ervan afvalt of niet is er sowieso positief nieuws over Slimmies. Een chocolaatje bevat namelijk slechts 15 calorieën, dus aankomen zal in ieder geval niet gebeuren. En onze Sanne? Die is in 10 dagen 3 kilo afgevallen, maar of dat door de Slimmies is gekomen….

Jouw Ervaring met Slimmies XL

Heb je vragen over Slimmies? Of heb je juist ervaring met Slimmies XL Afslank Chocolade? Stel hier je vraag of laat een reactie achter. Reacties van andere bezoekers kun je hier lezen.

65 Reacties

 1. Hoi hoi
  Ik heb slimmies 2 Ja tof geleden gebruikt
  En ben bijna 10 kilo kwijt geraakt. Of het voor iedereen werkt durf ik niet te zeggen maar als ik straks bevallin ben ga ik hier zeker weer op terug vallen om mezelf een handje te helpen richting mijn oude figuur.

  • Medicatie, afgezien van de voorgeschreven medicijnen van je arts of gynaecoloog zou ik niet aanraden Kasim.

   Geniet van je zwangerschap, afvallen komt later wel.

   Sanne

 2. ik gebruik de slimmies nu 3,5 week, en ben 8,5 kilo afgevallen. Moet er wel bij zeggen dat ik er wel bij lijn, ik eet meestal magere yoghurt als ontbijt, een knackebroodje sesam met magere kaas als lunch en ‘s-avonds een salade met zo’n 100 gr mager vlees. Een uur voor het avondeten neem ik 1 slimmie met een glas water zodat ik later geen honger krijg. Tussendoortjes die ik heel soms neem zijn iets van fruit, een gekookt ei, of een paar croutonnetjes of gebakken uitjes, even voor de smaak.
  Minpuntje: helaas smaken de ‘chocolaatjes’ nauwelijks naar chocola en is het ook meer een soort kleffe nougat met een vaag choco-sinasappelsmaakje. Verwacht dus geen chocolaatjes!
  Maar ik moet bekennen dat het afvallen sneller gaat mét slimmies dan zonder slimmies, en met veel minder honger :)

 3. Mijn vraag is. Kan je het ook s’ middags en s’ eten in plaats van een koekje bij de koffie. Want eten doet ik toch al niet zoveel.

  Gr. Giny

 4. geachte

  het was om te vragen of je zeker dat je afvalt met slimmies.
  want er zyn veel mensen die dat ze ook hebben gebruikt .
  en die zyn er niet die killokes af gevallen zyn.

  groeytjes peggy

 5. Beste Seba, fijn dat het voor jou zo werkt, maar realiseer je alsjeblieft wel dat dit voor JOU zo werkt, niet voor iedereen. jij bekijkt de wereld vanuit jouw eigen perspectief; sporten is niet voor iedereen gezond.Daarbij is dit geen topic over dieetadvies, het is een topic over Slimmies, en of die al dan niet werken.

 6. Ik zou ook graag slimmies uitproberen omdat ik een grote snoeper ben. Ik eet geen grote porties en heb snel genoeg met eten (ik eet nooit mijn bord leeg) maar na een uur heb ik weer zin in iets, zeker ’s avonds. Afslanken gaat m niet alleen om gezonde voeding en sporten. Ik eet gezond maar dat neemt niet weg dat ik daarbovenop geen zin heb in ongezondere dingen. Ik zou het dus enkel gebruiken voor die ongezonde momenten. Vooral ’s avonds dan. Want vooral als ik stilval ’s avonds heb ik een ongelooflijke drang naar zoet. Soms als ik ga slapen zonder iets te snoepen word ik wakker ’s nachts en kan ik de slaap niet meer vatten zolang ik geen koekje gegeten heb. Echt lastig.

 7. dames en heren,
  het enige wat echt helpt om af te slanken en op gewicht te blijven is op julie voeding letten, genoeg groenten en fruit eten. Als julie dan een goeie stofwisseling willen moeten julie de juiste groenten maar eten zoals boonsoorten en om vet te absorberen rauwe of zonder vet gebakken champignons. drink als tussendoortje een zelfgemaakte smoothie(zonder bananen die namelijk vol vet zitten). Eet vetarm vlees/vis en doe elke dag aan SPORT! een uurtje wandelen of lichtjes joggen doet je al snel 800-900kcal verbruiken, dus kan je al wat meer caloriën binnen nemen en liefst in de vorm van fruit. Vermeid ook vettige kazen en teveel witte rijst en pasta, eet dan volkoren(sneller vol gevoel en meer vezels), eet minder brood(tenzij meer granenbrood). En om alles te kunnen volhouden laat ik me 2x per week gaan, vrijdag middag is het frietuur bij ons op het werk en de zaterdag avond.

  Met al dat ben ik in 10 weken 15kg afgevallen terwijl er ook wat spieren bij zijn gekomen door het fitnessen elke 2 dagen
  Karakter is de weg naar een slanker en gespierder leven

  groetjes

  • Op die manier ben ik van 115kg naar 85 kg afgevallen op toch 12 maanden. Sport bestond door mijn luie gewoontedoor met de hond te gaan joggen/wandelen. Gewicht is al een jaar stabiel aan het dalen, kost een pak minder geld dan je zou denken en ik heb een gezonde levenswijze ontwikkeld met alle positieve gevolgen op mijn humeur dat je gewoon niet krijgt door deze chocolaatjes. Ze werken redelijk maar strontduur, geen postieve gevolgen op mijn gemoed en je ‘moet’ te lang, teveel ‘opgeven’. Centimeters verlies je niet zo snel als het gewicht en daar draait het toch om?

  • Ehhh…VET in een banaan? Dacht het toch niet, hoor! Een banaan zit vol vitaminen en mineralen en er zit geen grammetje vet in! Trouwens in geen enkel fruit zit vet, WEL natuurlijke suikers!
   Een fabeltje dus!
   Verder: RAUWE CHAMPIGNONS eten? Hartstikke fout! In rauwe chamipgnons komt namelijk van nature de gifstof Agaritine voor! Door het verhitten van champignons wordt de Agaritine afgebroken! En rauwe champignons absorberen al helemaal GEEN vet! Nog een fabeltje dus!

   Goede tips hoor, maar niet heus!

 8. ik zou ook graag de slimmies uit proberen,maar ik vraag me af,ik geef op dit moment borstvoeding,waardoor ik dus ook een enorme eetlust heb en bij kom,zou dit schadelijk kunnen zijn,of gevolgen kunnen hebben voor mijn kindje?dit staat nergens beschreven

 9. David, als je, zoals jij, in de groei bent, doe dan afvallen NOOIT zonder eerst met je huisarts te praten. Je lichaam heeft nu juist de hele tijd echt belangrijke voeding nodig om o.a. je botten en spieren te laten groeien. De huisarts weet heel goed hoe hij je moet adviseren. Misschien vond hij slimmies een goed idee, maar bespreek het in ieder geval eerst. Succes!

 10. ik lees hier veel opmerkingen over dat slimmies de honger niet wegneemt, of je geen voller gevoel geeft. dat kan niet, als het uitzet in je maag moet het je een gevoel van volhied geven. als je dat niet zo ervaart vermoed ik dat je (net als ik, en ik vecht er nu tegen) een volume-eter bent. volume eters zijn gewend aan het negeren van het gevoel dat je genoeg gegeten hebt, je maag vol/vol genoeg is en eten dwars door dat gevoel heen. wij/zij zijn de mensen die aan één portie niet genoeg hebben, die een doos bonbons kunnen wegwerken, een hele zak chips en die kunnen dooreten tot ze misselijk zijn.
  dat is niet eten totdat je vol bent, dat is jezelf over-eten.
  alleen slimmies gebruiken is dan niet voldoende omdat ze dat gevoel van een volle maag niet herkennen of geleerd hebben te negeren.
  een volume-eter zal eerst voor zichzelf moeten durven toegeven dat ze volume eter zijn. pas daarna kan je beslissen om iets kleinere porties te gaan nemen en beter naar het gevoel in je maag te gaan luisteren. het besef dat je je bord dus NIET hoeft leeg te eten is nogal wat, maar heel bevrijdend! en dan, als je geleerd hebt te luisteren naar het gevoel in je maag, dan kunnen slimmies je juist heel goed helpen om minder te eten. zo werkt het in ieder geval bij mij. ik pas dit nu bewust zo’n maandje toe en ben 6 kg lichter geworden. zonder honger en heel relaxed.

 11. Ik persoonlijk vind de Slimmies absoluut niet lekker!Een chocolade smaak heeft het wel ja, maar het is zeker geen echte chocolade. Ook zijn ze op het eind erg ‘poederig’/ ‘zanderig’. Ik heb totaal geen vol gevoel van de Slimmies, het lijkt zelfs wel alsof ik meer honger heb!? Hier niet aan toegegeven, maar alsnog niks afgevallen… Ik blijf gewoon doorgaan misschien werkt het straks nog…?:)

 12. POMPIDOM
  Je klinkt net als die fanatieke rokers die gestopt zijn….het is wilskracht ..aan mijn hoela het eetpatroon waardoor iemand zwaar is geworden te doorbreken is verrekte zwaar, Je helpt er NIEMAND mee door jezelf op te hemelen dat het JOU wel is gelukt. BRAVO dat het je is gelukt maar BOE voor je kortzichtigheid dat anderen dan maar wilskracht moeten tonen. Ik ben gestopt met roken maar ben er nog steeds niet in geslaagd af te vallen en dat is NIET omdat ik het NIET graag genoeg zou willen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in