Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen

Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen

De meeste mensen denken er niet bij na. Je kookt een lekkere maaltijd of gaat een hapje eten in een restaurant en geniet automatisch van de geuren en smaken van de gerechten die op je bord liggen. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. ruim een half miljoen Nederlanders hebben geen reuk en smaakvermogen, dit wil gelukkig niet zeggen dat je niet kunt genieten van eten.

Zinnenprikkelend koken

Zinnenprikkelend koken, ook wanneer je moeite met ruiken en proeven hebt. Nauwelijks kunnen proeven en/of ruiken en toch smakelijk eten, kan dat? Ja! Joke Boon kampt haar hele leven al met dit probleem, is gek op koken en heeft recepten ontwikkeld die hierop inspelen. Ze werkt veel met kiemgroenten, legt de focus op tongsmaken en zorgt voor smaakbevorderende kleuren.

Joke Boon *

Joke Boon (1961) is, na amandelen knippen en een zware verkoudheid, sinds haar vierde haar reukvermogen kwijt. Ze werkte als verpleegkundige, werd freelance journalist en schreef onder andere voor Nursing, Arts & Auto, Kidsweek, J/M en regionale kranten.

De visie van Joke

‘Verlies je het plezier in eten, dan verlies je soms ook de lol in het leven. Joke heeft all heel wat echt depressieve mensen gesproken.’ Joke heeft een kookboek geschreven speciaal voor mensen.

Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen

Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Joke Boon

Meer boeken van Joke Boon **

Plotseling je reukvermogen kwijtraken? Dat is een ramp en het heeft verstrekkende gevolgen. Naar schatting 600.000 Nederlanders lopen met dit probleem rond.

Geuren waarschuwen voor gevaar, hebben invloed op onze stemming en spelen een rol bij de geslachtsdrift. Hoe is het om nooit meer te kunnen genieten van de zilte zeelucht tijdens een strandwandeling? Niet te kunnen ruiken of voedsel bedorven is? Joke Boon weet daar alles van. Op vierjarige leeftijd raakte ze na het knippen van haar amandelen en een zware verkoudheid haar reukvermogen kwijt.

Het Misterie van Reuk

Het mysterie van de reuk
Het mysterie van de reuk
Joke Boon

* bron: uitgeverij kosmos ** bron: bol.com

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987