Snel en Gezond Afvallen zonder Honger

Wil je gezond en verantwoord eten maar heb je een druk leven? Dan kan ik je aanraden om het onderstaande artikel te lezen.

Drukte, drukte en nogmaals drukte horen we elkaar vaker zeggen. Iedereen heeft weleens behoefte aan meer dan 24 uur per dag, omdat we binnen een dag zoveel willen doen, maar toch tijd tekort komen. Dit is vaak de reden waarom we veel te weinig tijd aan gezonde voeding schenken. Hoe vaak heb je jezelf niet beloofd om ondanks de drukte een gezonde levensstijl op na te gaan houden?! Gezond eten en voldoende beweging zijn de twee onderdelen van een gezonde levensstijl. Onvoldoende aandacht besteden aan gezonde voeding is het slechtste wat je zou kunnen doen als je een druk leven heb, omdat je juist energie van het lichaam nodig heb om tijdens die drukte goed te kunnen functioneren. Omdat we geen machines zijn, moeten we altijd rekening houden met een gezonde levensstijl. Gezond eten is het halve werk voor een gezond lichaam en beweging is om het geheel compleet te maken, een goede aanvulling op gezonde voeding.

Nuttigen van voorgesneden groenten

Voor degene die weinig tijd hebben om uitgebreide maaltijden voor te bereiden, zijn voorgesneden groenten een ideale oplossing. Hoe gezond zijn voorgesneden groenten is wel een belangrijke vraag die we moeten stellen, omdat ze veel kwetsbaarder zijn dan verse groenten. Voorgesneden of bewerkte groenten bevatten ook nog veel minder voedingsstoffen, omdat er belangrijke vitaminen verloren gaan bij het bewaren en snijden van de groenten. Dat wil niet zeggen dat de voorgesneden groenten helemaal geen vitaminen meer bevatten, omdat niet alle vitaminen even kwetsbaar zijn.

Hoe komt het dat vitaminen verloren gaan bij het snijden en bewaren van groenten?

Groenten zijn natuurlijke producten die op zich al vitamine rijk zijn, maar deze vitamines zijn enorm gevoelig voor de factoren lucht, hitte, vocht en licht. Bij het snijden en bewaren van de voorgesneden groenten komen al deze factoren bij kijken, waardoor de voorgesneden groenten als eind product veel minder voedingsstoffen bevat.

Vitamine C is één van de vitaminen die verloren gaat, omdat het zeer gevoelig is voor licht en lucht invloeden. Bij het snijden van groenten of fruit gaan er al vitaminen en zuurstof verloren en kan de groenten door openstelling aan de lucht bij de snijvlakken geoxideerd raken. Water of vocht lijkt een heel onschuldig factor in het rijtje, maar in water gaan er heel veel vitamines en mineralen verloren.

Een belangrijk weetje om mee te nemen is dat hoe kleiner je de groenten snijd, hoe meer vitamines verloren gaan. Gelukkig gebeurd het oxideren niet meteen, maar pas na enkele uren.

Bewerkte Groenten

We hebben het net gehad over de voorgesneden groenten die we snel uit de supermarkt halen, om een “gezonde en snelle” maaltijd voor te bereiden. Hoe komt het dat de voorgesneden groenten die we halen er vaak nog zo goed uit ziet? Het is gebleken dat bij het fabriceren van het product er een heel proces aan vooraf gaat. Nu weten we dat er bij het snijden van de groenten al  heel wat voedingsstoffen verloren gaan. Lucht en licht invloeden maken de voorgesneden groenten ook veel kwetsbaarder, dus moet de voorgesneden groenten goed verpakt worden natuurlijk. Dit geschied kunstmatig door de fabrikant. Bij het verpakken van de groenten worden de zakjes met gassen zoals stikstof en koolstofdioxide gevuld. Dit heeft als gevolg dat de zuurstof gevoelige vitamines verloren gaan. De kunstmatige gassen die bij het verpakken gebruikt worden gaan het bederf van de groenten tegen. Wanneer de consument zo een pakje voorgesneden groenten opent, is dit al minder lang houdbaar en gaan er nog meer van de weinige vitamines die erin zitten verloren. Het verpakkingsmateriaal is van plastic. Dit heeft zoals uitgewezen negatieve invloeden op de gezondheid van de mens. De voorgesneden groenten blijven uren, dagen, weken en zelfs maanden in de plastic verpakking zitten, waardoor de stof van het plastic automatisch in de voeding trekt.

Is voorgesneden groenten nog gezond en snel?

Als zuurstof en vitamine al zo snel verloren gaan, hoe effectief en gezond is dan het eten van voorgesneden groenten? Oxidatie bij de snijvlakken gebeurd al na 6 tot 8 uren, maar hoe weet je hoelang de voorgesneden groenten bij de supermarkt in de freezer gestaan heeft? Dit zijn allemaal vragen die we goed moeten evalueren alvorens we pretenderen dat we dagelijks, ondanks de drukte toch “gezonde en snelle maaltijden” met de voorgesneden groenten bereiden. Een goede aanvulling om op een eenvoudige manier voldoende groente en fruit te eten zijn de populaire slowjuices.

Het is in ieder geval al gebleken dat voorgesneden groenten niet gezond zijn en heel weinig vitaminen bevatten. De reden waarom men kiest voor voorgesneden groenten is voornamelijk om de snelheid. Dit is een beetje voor-de-gek-houderij, omdat de tijd voor het zelf snijden van verse groenten niet zo veel verschilt. De voorgesneden groenten moet je eerst goed wassen om het zoveel als mogelijk van alle bacteriën en negatief werkende stoffen te ontdoen.

Kies je zelf voor gezond eten of voor zogenaamd snel eten?

Als mens ben je zelf verantwoordelijk voor de gezondheid van je lichaam en dit begint bij je voedingskeuze. Kies daarom voor de vijf tot tien extra minuutjes van je tijd om zelf je verse en liefst biologisch geteelde groenten te snijden en te bereiden. Het smaakt veel beter en je weet wat je eet!

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!

Gebruik de kortingscode vetvrij en profiteer van 10% korting op het complete assortiment. (verloopt binnenkort)

Gezonde Groeten,

Snel Afvallen zonder Honger Snel Afvallen zonder Honger Sanne

[thrive_leads id=’54708′]

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in