Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Snoep verstandig, neem een beschuitje

Snoep verstandig, neem een beschuitje

2
Snoep verstandig, neem een beschuitje

Ouderwets droge theebiscuitjes nodigen minder uit tot overeten dan nieuwerwetse koekjes met een chocoladelaagje en suikerkorrels. Is dat verrassend?

Nou, nee. Het lijkt me logisch dat het water niet in je mond loopt bij de gedachte aan vier biscuitjes, maar wel bij de gedachte aan vier van die overheerlijke American Chocolate Cookies! Bij mij in ieder geval wel.

De conclusie van Pascalle Weijzen van de Wageningen Universiteit is in die zin dan ook niet verrassend. Je kunt er natuurlijk wel je voordeel mee doen als je moet afvallen! Weijzen onderzocht bij 600 mensen hoe lang het duurt voordat ze genoeg hebben van een bepaalde smaak tijdens het eten. Ze kwam tot de conclusie dat door de droge smaak van een simpel biscuitje mensen ophouden mensen met eten voor ze er vol van zitten.

En dan nog een handige tip voor als je aan de lijn doet, maar je zelf toch af en toe wat lekkers wilt gunnen: dit geldt ook voor de uitgesproken smaak van pure chocolade. Daar hebben we snel genoeg van.

Dus als je toch wilt snoepen, kun je beter een klein stukje pure chocolade nemen.

Vorig artikel Jouw mening over Feeden
Volgend artikel Mag je suiker als je diabetes hebt?
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

2 REACTIES

  1. Ook van mijn kant allemaal prettige paasdagen. Een beschuitje pure hagelslag, dat gaat er inderdaad wel in Miepie!

    Linda

  2. Nou… ik ben gék op een beschuitje met pure hagelslag!!!

    Yes, het is morgen Pasen! Dus lekker uitgebreid ontbijten!

    Zo’n zin aan!!!

    Fijne Paasdagen allemaal!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987