Sonja Bakker Boeken Bestellen

Sonja Bakker Dieet Methode

Sonja Bakker is geen diëtiste en wordt door veel diëtisten bekritiseerd. Desondanks is haar methode erg populair en gebruiken veel lijners de term sonjabakkeren, voor het lijnen volgens haar methode. Op gewicht blijven is bij dit dieet zes dagen in de week dieet volgen en één dag een SAS-dag (Schijt Aan Sonja), zeggen de aanhangers van deze afslank-hype.

Bestel de boeken van Sonja Bakker bij bol.com

Bereik je ideale gewicht !

Bereik je ideale gewicht

Bereik je ideale gewicht voor kinderen én tieners !

Bereik je ideale gewicht
voor kinderen en tieners

Bereik en behoud je ideale gewicht!

Bereik en behoud
je ideale gewicht!

Zomerslank met Sonja

Zomerslank met Sonja

Gezond genieten met Sonja

Gezond genieten met Sonja

Verleg je grenzen met Sonja en Rik

Verleg je grenzen met Sonja en Rik

Biografie van Sonja Bakker

Sonja Bakker groeide op in een ondernemersfamilie: haar vader is bollenboer. Ze haalde in 1990 het diploma van de huishoudschool en rondde in 1993 de meao-opleiding (economisch en administratieve richting) af. Na de meao werkte Sonja als P&O-medewerker. Ze had zelf al diverse diëten geprobeerd voordat ze in 1995 met de schriftelijke LOI-cursus gewichtsconsulent begon waarvan ze in 1997 het diploma behaalde. Daarna volgde ze een cursus orthomoleculaire voeding, op basis waarvan ze haar eigen dieetmethode ontwikkelde. In 1997 startte ze haar eigen gewichtsconsulentenpraktijk.

Sonja Bakker is schrijfster van het boek Bereik je ideale gewicht, waarvan 400.000 exemplaren zijn verkocht in 2005 en 2006. In het boek staan strikte weekmenu’s die de sleutel tot gewichtsvermindering moeten zijn.

Na het schrijven van haar eerste boek, zette Sonja Bakker een online-afslankprogramma op. Deze methode is door een zorgverzekeraar opgenomen in het aanvullende verzekeringspakket van Univee.

Nadat ze in diverse televisieprogramma’s te gast was geweest presenteerde Sonja Bakker vanaf oktober 2006 het vijfde seizoen van het televisieprogramma “Je echte leeftijd” . De commerciële zender SBS 6 huurde de afslankgoeroe in als potentieel kijkcijferkanon, om het programma een nieuwe impuls te geven. In het programma begeleidde zij kandidaten op weg naar een gezond gewicht.

Bakker schreef columns voor het Noordhollands Dagblad, het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant, het Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Daarnaast verzorgt zij lezingen voor artsen, ziekenhuispersoneel en het bedrijfsleven. Tijdens deze lezingen focust zij op gezonde voeding en op het probleem van ontbrekende motivatie, een probleem dat zij aanpakt door afslankers vooral tussendoortjes te laten nemen, om te voorkomen dat de grotere verleiders, zoals vette snacks, niet kunnen worden weerstaan. Verder heeft ze eenmalig het hoofdredacteurschap van het blad Flair verzorgd. Vanaf januari 2007 verschijnt haar maandelijkse column in Santé. Haar eerste boek Bereik je ideale gewicht! is in 2007 op de Duitse markt uitgekomen onder de titel, Erreichen Sie Ihr Traumgewicht!. Sonja Bakker deed hiervoor uitvoerig onderzoek in Duitse supermarkten waar zij in de winkelwagentjes keek wat er zoal aan producten werd gekocht die niet zouden misstaan in haar methode, waarin veel producten met name worden genoemd.

Bakker is getrouwd geweest met Koen Lenting waar ze in 2009 van gescheiden is. Samen hebben ze twee zoons. Ze woont in het dorp De Goorn (Noord-Holland). Coen is de uitgever van haar boeken, waarvoor hij uitgeverij De Zonnestraal oprichtte. In 2010 is Sonja gescheiden van haar man Coen.

Kritiek

Het Voedingscentrum leverde kritiek op het dieet van Sonja Bakker. Het voedingscentrum bevestigt dat het volgen van de methode van Sonja Bakker leidt tot gewichtsafname. Volgens het Voedingscentrum biedt de methode echter onvoldoende handvatten om op termijn een gezond eetpatroon te ontwikkelen waardoor de afvaller ook daadwerkelijk slank kan blijven. De tips in haar boeken zijn vrij summier en beperken zich toe “drie hoofdmaaltijden per dag” en “voldoende bewegen”, waardoor het volgens het Voedingscentrum twijfelachtig is of die beperkte informatie voldoende is om het voedingspatroon structureel aan te passen en zo het risico op terugval te verminderen.

Het Voedingscentrum wijst er verder op dat de boeken “weetjes” bevatten die niet overeenstemmen met wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld dat koffie vocht onttrekt, witte wijn cellulitis veroorzaakt en fruit het lichaam reinigt.

Tevens vindt het Voedingscentrum dat brood en zuivel een te ondergeschikte rol spelen in de menu’s van Bakker en niet in overeenstemming is met de Schijf van vijf.

De Nijmeegse psycholoog Tatjana van Strien heeft ook kritiek op het dieet van Sonja Bakker. In haar boek over afvallen met en zonder resultaat noemt ze het een “crashdieet”, dat blijvend problemen met de stofwisseling en het eetgedrag kan veroorzaken. Het dieet veroorzaakt volgens van Strien een zelfopgelegde hongersnood, omdat het lichaam over gaat op noodrantsoen en daardoor extra zuinig is met de aangeleverde energie.

Beschuldigd van plagiaat

Op 19 september 2006 werd Bakker van plagiaat beschuldigd door haar collega Bea Pols, gewichtsconsulente in Heerhugowaard. In haar boek Bereik je ideale gewicht zou Bakker minstens 20 zinnen exact over hebben genomen uit het in 2003 geschreven boek Afslanken en persoonlijke groei van Bea Pols. Pols volgde dezelfde LOI-cursus als Bakker. Bakker heeft deze beschuldigingen weersproken en zei te vermoeden dat Pols gebruik heeft gemaakt van bijlagen die Bakker in het verleden aan haar cliënten had verstrekt. Sindsdien heeft Bea Pols Sonja Bakker ook beschuldigd van het plagiëren van diverse andere boeken.

Boeken van Sonja Bakker

Sonja Bakker is schrijfster van de bestseller ‘Bereik je ideale gewicht!’, waarvan al vele exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Het is een unieke methode waarbij je van alles mag eten, geen calorieën of punten hoeft te tellen en toch afvalt. De kracht zit vooral in de variatie en de hoeveelheden. Het resultaat is verbluffend, blijvend en daardoor bijzonder motiverend! Na “bereik je ideale gewicht is “Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners” verschenen. In December 2006 gevolgd door haar boek “Bereik en behoud je ideale gewicht“. In de zomer van 2007 is “Zomerslank met Sonja” op de markt gekomen. December 2007 is volgens vele de meest complete uitgave van Sonja Bakker verschenen met als titel “Gezond genieten met Sonja“. De boeken worden uitgegeven door door de uitgeverij van de echtgenoot van Sonja, Koen Lenting (Uitgeverij Zonnestraal) Sinds enige tijd heeft Koen zijn baan opgezegd om fulltime voor zijn vrouw te kunnen werken.

Bestel de boeken van Sonja Bakker bij bol.com

Bereik je ideale gewicht !

Bereik je ideale gewicht

Bereik je ideale gewicht voor kinderen én tieners !

Bereik je ideale gewicht
voor kinderen en tieners

Bereik en behoud je ideale gewicht!

Bereik en behoud
je ideale gewicht!

Zomerslank met Sonja

Zomerslank met Sonja

Gezond genieten met Sonja

Gezond genieten met Sonja

Verleg je grenzen met Sonja en Rik

Verleg je grenzen met Sonja en Rik

De Wereld van Sonja Bakker

Sonja is al langere tijd aan SBS verbonden met programma’s als Je Echte Leeftijd. Vanaf November 2007 heeft Sonja Bakker echter ook een eigen real-life soap. De Wereld van Sonja Bakker, zoals de soap heet, is te zien bij SBS 6. In de soap zien we haar aan het werk in Nederland en Duitsland.

Sonja Bakker in de media

Er is veel over Sonja Bakker in de Media verschenen. klik hier voor een greep uit de vele mediaberichten.

meer informatie kun je krijgen via de website van Sonja Bakker

Sonja Bakker Dieet getest door Vara Kassa *

Het Sonja Bakker Dieet is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken de Sonja Bakker methode geprobeerd. Met zijn drieetjes wogen ze op 24 oktober 283 kilo. Samen zijn ze bijna 21,5 kilo afgevallen. Dat is een percentage van 8%.

* bron: vara kassa

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

bron biografie: wikipedia

31 Reacties

 1. Bij een lengte van 1,78m en 88,5kg val ik onder de categorie ‘overgewicht’. Ik kom van 94,4kg af en ben dus al een aantal kilo’s op eigen initiatief afgevallen. Echter merk ik dat ik nu al maanden op hetzelfde gewicht zit tot grote frustratie. Om mezelf toch weer gemotiveerd te krijgen, begin ik morgen met het SB dieet. Ik wil totaal tussen de 10-12 kilo kwijt raken dus ik hoop dat ik met het SB dieet de goede kant op ga.

 2. Ik heb aan de hand van een Sonja Bakker-boek zelf eens soort van dieet opgesteld in weken met voor mij normaal eten.
  Mag ik eens zón week naar je toesturen en wil je die eens bekijken en mag ik dan jouw oordeel hierover horen. Eet ik te weinig, doe ik het goed???
  Ik hoor graag van je, groetjes Wanda

 3. hallo,
  na weer een week met vallen en opstaan is er toch weer een halve kilo af…..nu 74!!!!
  voelt goed, beter. ga misschien weer wat afwisselen met weighy care om toch weer even een paar kilo wat vlotter af te vallen.

  groetjes

 4. hoihoi ben ik weer, min een kilo dus zit nu op 74,5 kilo. ik ben supertrots op mezelf.
  hou me er goed aan, behalve in het weekend eet ik gewoon friet en snack, en s avonds iets lekkers. zo is het goed vol te houden moet ik zeggen. als er nu weer niets was af gegaan dan weet ik niet wat ik gedaan had…maar nu ben ik meer dan tevreden.

 5. na nog een week sonja dit is mijn tweede week, nog op 75.5. ik blijf doorgaan geef de moed niet op ……die kilo s zullen verdwijnen.

 6. het gaat erg goed, het is goed vol te houden, lekker zelfs. wel blijft het moeilijk als je uitjes hebt om dan niet terug te vallen in je oude (vr)eet patroon.
  in ieder geval min 1 kilo, ben er super blij mee. 75.5 kilo nu dus.
  ik hoop dat ik in het weekend ook zo braaf blijf haha.

  groetjes en een gezond weekend allemaal.
  peet

 7. goh, weinig reacties hier!!! zeker nadat sonja toch zo n hype is geweest!!

  goed ik ga het toch weer eens doen, ik kom van weight care af en ben daar al 4.5 kilo mee afgevallen. maar je wil wel eens iets anders. het fijne van sonja is dat het hele gezin met het avondeten kan meedoen. ze merken er niets van, en ik hoef niet te bedenken wat we steeds zullen eten.
  ik ga naar de 65 kilo! jipieieie!!!! ik weeg nu 76.5 kilo, dus het boek moet ik misschien wel 2 x doen.

  groetjes peet

 8. In 2007 heb ik SB gevolgd. 15Kg eraf! in 10 weken.
  Nu, november 2012 weeg ik weer net zoveel als toen ik begon.
  Het ligt niet aan SB dat je weer bijkomt na het stoppen met SB maar aan je zelf!
  Elk pondje gaat toch door dat mondje!!!
  Gezond eten en bewegen is toch de sleutel naar een slanke lijn!!!
  Twee weken geleden ben ik weer begonnen met SB en er is 4kg af.

 9. Hele goede ervaring met Sonja bakker!!
  Door een blessure 15 kg aangekomen naar een gewicht van 74kg bij 1.71m.
  Streef gewicht was 65kg en bereikt na 7 maanden.
  Nu 2 jaar verder weeg ik 62 kg en eet nog steeds 5x per dag volgens het boek.
  Na de vakantie was ik iets aangekomen maar naar anderhalve week lijnen weer 0.7kg eraf.
  Wat ik wel doe is 1x persagentschap bijv een dropje of 1 klein stukje chocola (1 blokje) eten zodat ik niet in een keer heel veel ga pakken haha.
  En ik weeg mijn avond eten niet af!!

  Succes allemaal !!!!

 10. Hier is dan snabbeltje die overal her en der rondbanjerd…ja Nico ik heb ook SB gedaan. En ben er ook heel veel mee afgevallen..maar helaas alles zat er weer aan en mijn begingewicht was nu nog hoger aan gekomen. Dus lekker balen en mijn lievelings koeken waren eierkoeken…kan ze nu niet meer zien liggen…bleeh.

  Dus weer aan het rond neuzen naar een gezond dieet…heb een tijdje na sb ,ananasdieet gedaan..erg lekker en afgevallen maar ja dat was het ook niet.

  Totdat Miepie op die donderdag in 2008 met het boek van Mathijs Vrieze kwam….ging er een wereld voor me open.

  Samen met mijn man en dochter hebben we zijn boek doorlopen…en afgevallen, we mochten zoveel eten, dat we dachten ,vallen we wel af…in de eerste week, hadden we allemaal twee kilo kwijt…

  Het gaat wel langzaam , maar het blijft er wel af…en tegen woordig ben ik al blij dat ik een paar onsjes af heb..ik heb ook meer plezier in de keuken gekregen…lekker alles uit proberen ook als ik denk..mm zal ik dat wel lekker vinden…ja mmm tis allemaal even lekker.

  Mathijs heeft onlangs zijn derde boek uitgegeven…en zekers een must om weer in huis te hebben..en dat maar voor 9.95 . mooi sint en piet cadeautje of leuk voor onder de kerstboom..

  In dit boek staan ook menu’s in…en vandaag ben ik begonnen met een menu week! ik was zo zat ….en ga er zekers mee door…tot dat ik 100 ben.

  • nou ik wil graag ff reageren hierop want ik volg ook sonja bakker en dit dieet is erg goed ,ook goed vol te houden ik ben nu 11 kilo kwijtin 12 weken tijd en tja als je er mee stopt en je gaat je zelf weer vol lopen eten ,ja dat is het ook zeker normaal dat je weer veel aan komt,dus zou zeggen niet volproppen,maar je gewoon aan dit dieet houden groetjessss

 11. Hoi Nico!

  Ik wil toch even reageren… Als je mij deze vraag een paar jaar geleden had gesteld dan had ik waarschijnlijk vol enthiousme gereageerd: Wat gaaaaf Nico, dat jij ook gaat SB-en! Nu wil ik je waarschuwen…

  Ben je al begonnen trouwens?

  Ik heb de SB methode ook gevolgd en ja ik ben er enorm door afgevallen maarrrrrrrr als je me nu kon zien…

  Ik zou je adviseren om wat anders te gaan doen.

  Snabbeltje, die hier ook rondbanjert volgt de methode van Mathijs Vrieze. http://www.mathijsvrieze.nl

  Ze heeft hier een topic aangemaakt waar je haar ervaringen kunt lezen:

  https://vetvrij.com/phpBB3/viewtopic.php?f=89&t=2437 Inmiddels is er ook hoofdstuk 2 en 3 van haar.

  Of je kan bijv Weight Watchers gaan doen. Wat ik je wil meegeven: met Sonja Bakker krijg je écht veel en véél te weinig eten. Tuurlijk val je als een raket af. Maar begin er niet aan… Ik heb vorig en dit jaar zoveel problemen gehad met m’n stofwisseling. Niet meer leuk…

  Mijn advies is juist: ga gezond en bewust met je lijf om.
  Kijk even op de site van Mathijs of de weight watchers.

  En je moet nog even door met je lijf…

  Ik hoop dat mijn reactie je een beetje kan helpen.

  Wens je veel succes met de strijd.

  Groetjes,

  Miepie

 12. Sonja,
  Ik volg al drie weken het sonja dieet.
  Helaas val ik nauwelijks af.
  Ik ben 69 jaar. Wat kan de oorzaak zijn van het niet afvallen?
  Groetjes
  Joke

 13. doordat je 1800 calorieën afwisselt met 900 calorieën per dag, val je sneller af! Het is idd weinig en ze zegt ook dat als je gaat sporten die dag of zwaar werk moet verrichten, dan mag je die 900 calorieën niet doen. Kijk even bij Bea’s afslankmethode op de dieetlijst. Daar kun je ook haar website vinden! succes!!

 14. Ik heb het gezien maar lijkt me toch niet zo wat… Veel groente bij de lunch. En dat vind ik dus écht niet lekker. Bij het avondeten eet ik ruim 200 gram groente: lekker maar bij de lunch nee…

  Sorry

  maar toch even de link voor degene die wél meer is geinteresseerd

 15. Moet ik dus even googelen?

  Maar 900 calorieën is écht te weinig hoor… Volgens mij kan je beter constanter calorieën innemen anders reageert je lijf er helemaal niet meer op???

  Succes en hou ons op de hoogte!

 16. Miepie ik zit met hetzelfde probleem! Ik doe nou 1,5 week bea pols methode en ben al 3 kilo kwijt! Ok, het is vocht maar ik voel me er goed bij en begin al minder honger te krijgen. Ik volg het 900 calorieën en vul het aan met kleine dingetjes, zoals iets meer vlees met het avondeten. Bea Pols afslankmethode lijkt heel veel op Sonja Bakker (Bea Pols heeft Sonja ook beschuldigt van plagiaat!), alleen bij Sonja Bakker mag je constant weinig eten waardoor het moeilijker is om vol te houden (vind ik). Bij Bea Pols wissel je 1800 met 900cl per dag af en dat zorgt ervoor dat je langer vol houdt. Ik mocht zelfs een boterham met chocopasta! Ik zou zeggen: probeer het gewoon en zie voor jezelf of het werkt of niet.

 17. Ook ik ben een Sonja fan… Loop hier op vet vrij al enige jaartjes rond… heb er in totaal: 24 kilo afgekregen in 1 1/2 jaar tijd, zo ongeveer…

  maar ja… ik heb nét niet m’n streefgewicht bereikt… Ben tot de 92 kilo gekomen… toen kwam 1 1/2 jaar geleden de zomervakantie: naar Limburg: Vlaaienland en Miepie is dus weer behoorlijk aangekomen.

  Ben er van overtuigd dat Sonja wél werkt! Ik volg alleen de menu’s voor de man. Dan krijg je iets meer binnen: want je lichaam heeft wel de nodige bouw- en brandstoffen nodig om te kúnnen werken.

  Heb even een paar uitstapjes gemaakt daar andere diëten maar Sonja voel ik mij goed bij!

  Renate; ben best nieuwsgierig naar Bea Pols… Maarrrrr zoals ik hier al boven aangaf: als ik meer eet: kom ik dus ook behoorlijk meer aan. Dusssss?????

 18. Hoi,

  Niks Sonja Bakkeren voor mij! Volg sinds kort het Bea Pols methode. Je mag veel meer eten en het is makkelijker vol te houden! Ben al drie kilo kwijt en ik weet zeker dat ik dit een langere tijd kan volhouden!

  Groetjes Renate

 19. Hoi Allemaal,

  Ik heb een paarmaanden gebakkerd en ben toen 12 kilo afgevallen.
  Ben sinds de grote vakantie even gestopt , maar dat bevalt me eigenlijk niet helemaal . Ik voel me langzaam weer vermoeider worden.
  Dus in januarie ga ik er weer tegenaan . Wat betrefd het koffie drinken dat je er vocht mee kwijt raakt dat klopt echt is mijn ervaring.
  En als je goed op let en je koopt gewoon eigen merken en je kijkt in de winkel naar de kilo prijs van een produkt dan zul je zien dat niet altijd eigen merk of merkloos goedkoper is. Bijvoorbeeld waza volkoren cracers of eigen merk bij wasa zit er meer in de verpakking dan bij eigenmerk Markant olacy.
  Waneer je een paar keer boodschappen hebt gedaan kun je merken dat je echt niet duurder uit bend want ook aldie rommel die je voorheen kocht kost erg veel .Dit als reactie voor lady xxxl.
  Dit was eerst ook mijn reactie hoor (bezwaar, excuus) want ik heb een groot gezin 7kinderen dus de boodschappen zijn duur, en ik ga niet voor iedereen wat anders koken want sonja bakkeren is tenslotte een levens stijl dus ook gezond voor het gezin .
  Iedereen veel succes toegewenst en eetsmakelijk
  Groetjes Gerda,

 20. Ik ben op 14 juli begonnen en ben nu 11 kg kwijt. Ik begin steed weer van voor af aan met de weekmenu’s. Doordat je in de zomer wat meer buiten bent beweeg je ook meer. Nu is dat minder dus doe ik nu de boodschappen lopend of fietsend. Ik heb vorige maand het boek “gezond genieten met Sonja” gekregen, maar dat heb ik maar twee weken volgehouden. Op een glas jus d’orange als ontbijt kan ik niet leven. Ik heb met dat boek de indruk, dat je overdag honger lijdt en dat je ’s avonds weer veel moet eten. Ik viel nog minder af dan met het boek “bereik en behoud je ideale gewicht”. Ik ben dus weer met het laatstgenoemde boek verder gegaan. Ik wil nog 3 kg kwijt, dan zit ik op een “gezond” gewicht. Ik hoop dat het lukt, want ik sta al 3 weken op hetzelfde gewicht. De laatste weken elk weekend een verjaardag en nu staan ook de feestdagen nog eens voor de deur.
  Ik geniet overigens wel van de heerlijke recepten die in het boek staan.

  groetjes, Ria

 21. Ik doe sinds een tijdje aan sonja bakker.
  En het werkt echt voor mij.
  Ik heb heel ongezond geleefd en daardoor erg aangekomen.
  sinds 2 jaar gezond gaan leven! de kilo’s kwamen er niet meer aan. Maar ze gingen er ook helaas niet af! Alleen als ik 5 a 6 dagen in de week minstens een uur ging sporten! Dit hield ik niet lang vol. (andere sociale contacten buiten sportschool leden er onder, en me huishouden.)
  Met sonja haar dieet gaat er rustig een halve kilo in de week van af. Met elke dag een wandeling of fietstocht naar vrienden of supermarkt. (soms wat minder) Maar ben er nu mee gestopt en de kilo’s blijven ervan af. (je moet natuurlijk niet elke dag een zak chips op eten)

  Wel had ik erge hoofdpijn tijdens het lijnen! Maar heb nu op deze site gelezen wat je daar aan kan doen.
  Dus ik ga weer beginnen. Even pauze gehad en nu nog 5 kilo eraf.

  Dit is mijn ervaring.

  Groetjes ilse

 22. Ik begein morgen met het sonja bakkeren hopelijk gaat het me lukken. Moet heel veel afvallen!

  Weet iemand hoe ik de duurdere producten die zij gebruikt kan vervangen door goedkopere alternatieven??

  Thanx!

 23. Sonja Bakker heeft de smaak goed te pakken met het schrijven van dieetboeken. Vorig jaar introduceerde ze in Duitsland haar boek “Erreichen Sie Ihr Traumgewicht!”, de vertaling van haar eerste bestseller “Bereik je ideale gewicht”. Hiervoor deed Sonja Bakker uitvoerig onderzoek in Duitse supermarkten, waar zij keek wat er zoal aan producten werd gekocht die niet zouden misstaan in haar methode.
  “Erreichen Sie Ihr Traumgewicht” is eigenlijk geen letterlijke vertaling van Sonja Bakker’s eerste boek, er zijn delen (voornamelijk ontbrekende informatie) uit Sonja Bakker’s derde boek “Bereik en behoud je ideale gewicht” aan toe gevoegd, achterhaalde informatie is weggelaten. Verder is het boek in het een nieuwe design verschenen en telt 130 i.p.v. 90 pagina’s.
  De oorspronkelijke vertaling van “Bereik je ideale gewicht” werd verzorgd door Eurolingua vertalingen (Den Helder). Verder zijn alle teksten door Thomas Schwortschik (tekstschrijver uit Alkmaar) speciaal voor de Duitse markt herschreven, gewijzigd en met informatie uit het derde boek gecompleteerd. De Duitse teksten wijken soms nogal af van de originele Nederlandse teksten.

  Met “Erreichen Sie Ihr Traumgewicht” is Sonja Bakker volgens mij er helemaal klaar voor, om de Duitse markt te veroveren. Het boek ziet er mooi een aansprekend uit. Het blijft wel nog even afwachten of onze worstminnende oosterburen ook zo’n zin hebben om te ‘sonjabakkeren’.

  Jeroen Winterberg, Hamburg

 24. Beste Mrije,

  Ik reageer ook niet goed op zuivel en gebruik op advies van mijn dietiste soja producten. Vooral de melk is tegenwoordig in veel smaken verkrijgbaar. succes.

  Manon

 25. Ben ook begonnen met het SBdieet. Maar wat blijkt nu, heb ik n zuivel allergie terwijl je bij dit dieet heel vaak yoghurt/ optimel/ kwark etc moet eten.
  Tips?

 26. Ik heb ook het sonja bakker dieet gevolgd zo ongeveer 2 maanden geloof ik.
  Weetniet precies meer.
  Maar ben er 7 KG mee afgevallen.
  Ik vond het wel lekker werken en veel variatie.
  En je komt ook bijna niet meer aan nadat je begonnen bent!
  En ja ik ben ermee gestopt omdat je de leefstijl automatisch aanneemt, alleen dan moet je wel oppassen dat je
  niet alles een beetje naar je eigen handje gaat zetten en net iets teveel snoept of dergelijke.
  Gebruik het boek nu alleen nog om af en toe voor lekkere gerechten eventjes te kijken.

 27. hallo allemaal,

  Ook ik ben vandaag begonnen met Sbakkeren. Ik moet zeggen dat het goed bevalt. Hoewel ik het niet het perfecte dieet vind, heb ik wel om me heen gezien dat veel mensen ermee zijn afgevallen.
  Wil graag 10 kilo kwijt en wil niet al te veel gehoor geven aan de negatieve berichten, zou voor mij weer een reden zijn om weer niet te dieeten.
  En is het niet zo dat elk dieet zo zijn voor en nadelen heeft..

  succes allemaal

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in