Sonja Kimpen Afslank Methode

In Nederland is ze misschien (nog) niet zo bekend maar bij onze zuiderburen is ze net zo bekend als “onze” Sonja Bakker. We hebben boek-een-leven-lang-slank-zonder-dieethet over Sonja Kimpen. De hele filosofie van Sonja is gebaseerd op het feit dat het niet over diëten gaat, de benaming ‘Sonja Kimpen Dieet’ klopt dus eigenlijk niet. Sonja’s principes zijn geen dieetmethode, het is een afslankmethode zonder dieet. Sonja Kimpen is een ‘Way of Life’

Boeken van Sonja Kimpen

Het boek ‘Dé 10 principes voor een leven lang slank‘ van Sonja Kimpen in een bestseller. Ook de titels ‘Sterker dan Stress‘ en ‘Dagelijkse kost… Gezonder‘ zijn erg populair. Lees meer over de Boeken van Sonja Kimpen.

“Om de kunst van het afslanken te begrijpen zodat je slank blijft voor de rest van je leven door een gezonde levensstijl” Sonja van Kimpen

Jouw mening telt!

Wat is jouw mening over Sonja van Kimpen? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Wie is Sonja Kimpen?

Sonja Kimpen is geboren op 10 april 1959. Ze is gehuwd met Marc De Jonck en samen hebben ze twee kinderen: Arne (1991) en Niels (1988)

Opleiding

* Licentiaat lichamelijke opvoeding (Katholieke Universiteit Leuven)
* Opleiding in voedingsleer en meditatietechnieken in het Deepak Chopra centrum te San Diego
* Graduation bedrijfsbeheer, bedrijfsmanagement en bedrijfsleiding
* Graduation for Professional Fitnessclub Management (IRSA USA)

Huidige functies

* Zaakvoerder en dagelijks management multifunctioneel sportcentrum “Synergie Wellness Point”te Wommelgem

* Wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit van Brussel

Auteur van de volgende boeken:

Een leven lang slank zonder dieet
Een leven lang slank zonder dieet
Sonja Kimpen

Gezond eten makkelijker dan je denkt
Gezond eten makkelijker dan je denkt
Sonja Kimpen

Mindfood
Mindfood
Sonja Kimpen

Kook je slank en fit
Kook je slank en fit
Sonja Kimpen

Sterker dan suiker
Sterker dan suiker
Sonja Kimpen

Bestel de boeken van Sonja Kimpen bij bol.com
Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Daarnaast heeft Sonja Kimpen

* Wekelijks een column in Nina, Weblog Vrouwonline NL

* Docent Synergie Wellness Point (aerobics, bodypower, stretching, steps etc.)

* Management docent aan postgraduaat opleiding VUB

No-nonsense

Haar no-nonsense benadering én de wil om de achterliggende inzichten op een duidelijke enthousiaste manier over te brengen zorgen ervoor dat Sonja regelmatig gevraagd wordt om inspirerende presentaties te geven voor bedrijven en organisaties in verband met gezonde levensstijl. Een greep uit deze bedrijven: Syntra, Maasmechelen Shopping Village, Forever Living Products, Actueel Denken, Fortis, Gemeente Ranst, IWT, Technopolis, Carl Van De Velde

Bestel het nieuwe boek van Sonja Kimpen bij bol.com

Coachboek
Dé 10 principes voor een leven lang slank

Sonja Kimpen

Vandaag voor 19.00 besteld, morgen in huis
TV programma’s

gezondheidscoach voor “Star Academy” – 2005
gezondheidscoach voor “Je Bent Wat Je eet” – 2005/2006
gezondheidscoach voor “Splash”- 2006/2007
gezondheidscoach “Terug in je trouwkleren”- 2007

Onderscheidingen

* Iso-norm

Als eerste ISO norm gehaald in de benelux in de wellness sector

* DFO Fitness Trophy 2003

In 2003 werd Sonja Kimpen door een jury van beoefenaars en professionals genomineerd voor DFO Fitness Trophy 2003 wegens haar uitzonderlijke verdienste voor de fitnessindustrie.

* KU Leuven

Bijzonder verdienstelijk oud student faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen 7/7/2007

Het basisprincipe in Kimpens cursus en boek is inzicht. Ze geeft geen lijstjes van voedingsmiddelen, geen recepten, geen aanbevolen hoeveelheden. Ze wil dat mensen zelf nadenken en de verantwoordelijkheid voor hun lichaam en conditie opnemen. ,,En als ze eenmaal begrijpen hoe het lichaam werkt en hoe ze het kunnen beïnvloeden, dan zijn ze goed op weg om die gezondere levensstijl de rest van hun leven vol te houden, zonder hulp van buitenaf. Slank en vitaal zijn is een keuze. Je moet zelf beslissen wat je daarvoor wil doen. Het is je eigen verantwoordelijkheid. Nee, ik ben niet streng, de natuur is streng.”

We legde Sonja Kimpen een aantal stellingen en volkswijsheden voor.

1. Diëten is een goede, zo niet de beste, manier om af te vallen.

Kimpen: Niet waar. Althans, toch niet om blijvend af te vallen. De eerste of de tweede keer dat je een dieet volgt, zul je inderdaad snel gewicht verliezen. Maar zodra je weer overschakelt op je normale voedingspatroon, kom je even snel weer bij — dat is het bekende jojo-effect. In de reclame voor wonderdiëten, bijvoorbeeld op covers van boeken en vrouwenbladen, gaat het altijd over ,,zoveel kilo’s in zoveel weken”, maar heb jij ooit al ergens gelezen ,,en voor altijd”? Dat maakt het ook erg moeilijk om diëten zoals Atkins aan te vallen: het werkt namelijk, alleen niet voor lang.

Op langere termijn is diëten nefast. Geen enkel dieet vertelt je welk soort weefsel je verliest. En neem het van mij aan: het is niet het vetweefsel dat wordt aangepakt. Je verliest water en je verliest spieren. Na twee weken word je chagrijnig omdat je gedehydrateerd raakt en/of koolhydraten tekort hebt. En na je dieet kom je sneller bij dan voordien: als je minder spierweefsel hebt, vertraagt je stofwisseling en kom je dus sneller aan. Vele mensen gaan dan opnieuw op dieet, raken verstrikt in een vicieuze cirkel en worden uiteindelijk alsmaar dikker. Vandaar dat na vijftig jaar dieetcultuur overgewicht een maatschappelijk probleem geworden is. En dat veel mensen klagen dat ze bijna niets eten en toch niet afvallen: hun lichaam weet niet meer hoe het voedsel moet verbranden.

Als je er even over nadenkt, zie je meteen hoe absurd het is om snel te willen afvallen. Je verandert toch ook niet in een maand tijd van een ranke den in een tonnetje? Aankomen is geen snel en rechtlijnig proces, en afslanken is dat evenmin. Het is kwestie van op langere termijn te denken.

2. Af en toe een maaltijd overslaan, helpt je gewicht op peil te houden.

Kimpen: Niet waar. Wie energiek door het leven wil gaan, moet vijf keer per dag eten. Ontbijt, lunch, avondmaal, een tussendoortje in de voormiddag en eentje in de namiddag. Het is de enige manier om je stofwisseling aan de gang te houden.

Een groot probleem is dat we het gewend geraakt zijn om de hele dag door te eten. Overal zie je eten, overal kun je met een minimum aan moeite aan eten geraken. Zeker wie na het avondmaal nog de hele avond knabbelt en drinkt, belast zijn lichaam buitensporig. Je ingewanden hebben tien tot twaalf uur rust nodig om hun werk naar behoren te kunnen doen. Ze moeten niet alleen je eten verteren, ze moeten ook je lichaam zuiveren. De lever bijvoorbeeld werkt ’s nachts optimaal. Als je altijd moe bent, is er veel kans dat je je lichaam niet voldoende tijd geeft om te ontgiften. Bovendien is onze biologische klok zo ingesteld, dat het lichaam tegen de avond aan minder makkelijk voedsel verteert.

Een ander nadeel van ’s avonds laat nog eten, is dat je geen zin hebt om te ontbijten, terwijl het ontbijt net de start is van een evenwichtige energie-opbouw voor de dag. Zonder ontbijt krijg je halverwege de voormiddag een energiedip, die je tegengaat met een vaak zoete snack, die op zijn beurt je bloedsuikerspiegel onnatuurlijk omhoog duwt, waarop je lichaam er weer alles aan doet om de suiker te neutraliseren, waardoor je weer een dip krijgt. Enfin, je bent meteen vertrokken voor een hoogst onproductieve strijd met de natuurlijke gang van zaken in je lichaam.

Je kunt jezelf in een tot twee weken tijd afleren om ’s avonds nog te eten. Gewoon even trainen, en je zal je zo goed voelen dat het je geen moeite meer zal kosten. Je wordt werkelijk een ander mens, je zal je ’s morgens nooit nog moe voelen.

3. Wie sport, valt automatisch af.

Kimpen: Dat is helaas niet waar. Kijk maar naar mijn geschiedenis: ik studeerde lichamelijke opvoeding. Ik deed niet anders dan bewegen. Turnen en dansen waren mijn grote passies. En toch was mijn bijnaam ,,het vierkant blokske”. Ik heb tot mijn zeventwintigste ongeveer alle mogelijke, en vooral onmogelijke diëten geprobeerd.

Er is maar één manier om blijvend af te vallen, en dat is de juiste vormen van beweging combineren met een bewuste voeding. Ideaal is het wanneer je aan je algemene conditie werkt, en dus hart en longen traint, én aan krachttraining doet. Het excuus dat ik het vaakst hoor, is: ik heb geen tijd om te sporten. Wel, zelfs twee uur per week — een uur conditie- en een uur krachttraining — maakt al een wereld van verschil.

Het is ook een misvatting dat je hard moet sporten om af te vallen. Bij een matige inspanning verbrand je verhoudingsgewijs zelfs meer vet dan bij een intense inspanning. In elk geval moet je eerst je conditie opbouwen om vet te kunnen verbranden: je lichaam moet leren om enzymen aan te maken die het helpen om vet te verbranden. Als je zonder basisconditie plots heel hard gaat rennen, verbrand je amper tien procent vet. Beweeg je verstandig, dat wil zeggen: aangepast aan je lichaam en conditie, dan kun je tot zestig procent vet verbranden tijdens een training.

4. Elk lichaam heeft een ,,natuurlijk gewicht”. Het heeft geen zin om je daartegen te verzetten.

Kimpen: Tja, als dat het geval was, zou ik nog altijd ,,het vierkant blokske” zijn. Het is wel zo dat je lichaam aan een bepaald gewicht gewend geraakt — zoals aan zovele dingen. Als je probeert om af te vallen, probeert je lichaam in eerste instantie om zijn gewicht te houden. Wanneer je daadwerkelijk wat afgevallen bent, zal je lichaam je een tijdje koude- en hongersignalen sturen, om je er zo toe aan te zetten meer te eten ter compensatie. Het is een kwestie van even aan het nieuwe evenwicht te wennen.

5. Wie van nature een lage stofwisseling heeft, is gedoemd om mollig of dik te worden.

Kimpen: Het is waar dat de snelheid van je stofwisseling voor een groot deel bepaald wordt door factoren waar je geen invloed op hebt: geslacht, lichaamstype, leeftijd. Maar amper één procent van de dikke mensen heeft van nature een extreem lage stofwisseling. Wie door diëten en/of ongezond eten zijn spiermassa geleidelijk aan vervangen heeft door vet, kampt natuurlijk wel met een erg lage stofwisseling. Maar door goed en geregeld te eten en te bewegen, kun je je stofwisseling ook weer versnellen.

6. Chocolade is goed voor je humeur.

Kimpen: Dat klopt voor een deel. Als je chocolade eet, maak je serotonine aan, een natuurlijk antidepressivum zeg maar. Eten dient vaak als een onmiddellijke bron van troost. Het probleem is dat je lichaam daar heel snel aan gewend raakt, zodat je op den duur bij elk dipje naar chocolade verlangt. We raken snel verslaafd. Van onze hang naar verslaving kun je gelukkig ook een handlanger maken: als je snel slechte gewoontes kunt trainen, kun je even snel goede gewoontes trainen. En bewegen zorgt bijvoorbeeld ook voor de aanmaak van serotonine.

7. Roken houdt je slank.

Kimpen: Dat is helaas ten dele waar. Het is ook de reden waarom veel jonge meisjes beginnen te roken. Roken verhoogt de stofwisseling. Al die gifstoffen afvoeren kost namelijk energie. En roken onderdrukt het hongergevoel. Maar ook hier treedt na een tijdje gewenning op. Je stofwisseling stabiliseert, je hongergevoel wordt toch weer sterker, of je gaat gewoon meer eten. En uiteindelijk ben je een dikke roker.

8. Dikke mensen eten te veel vet.

Kimpen: Dat stadium zijn we al lang voorbij. Alle mensen die mij om advies komen vragen, weten al dat ze moeten oppassen met boter, gefrituurd voedsel, vet vlees, kaas. Er heerst tegenwoordig zelfs een vetfobie. Vele mensen eten te weinig (goede) vetten, zoals avocado’s, olijfolie, vette vis. Ze krijgen last van gemoedswisselingen, je ziet het aan hun droge huid.

Tegenwoordig worden mensen dik van koolhydraten, van granenkoeken, cornflakes, zogenaamd gezonde dingen waar vaak toch veel suiker in zit. En natuurlijk kun je zelfs van gezonde voeding dik worden, als je de hele dag zonder nadenken van alles in je mond stopt.

9. Koffie, thee, lightversies van frisdranken bevatten geen calorieën. Je mag er dus van drinken zoveel je wil.

Kimpen: Je zult er inderdaad niet meteen dikker van worden — hoewel je bij de light frisdranken moet opletten voor zoetverslaving. Maar als het je niet alleen om je slanke lijn maar ook om je energiepeil te doen is, moet je het gebruik ervan beperken. Deze dranken zetten je lichaam aan het werk zonder dat ze essentiële voedingsstoffen leveren, dus vormen ze een belasting. Zelfs kruidenthee vormt in die zin een belasting, als je hem drinkt op een moment dat je hem niet nodig hebt. Dan drink je veel beter water, het liefst minstens twee liter per dag.

10. Het is beter één keer per week flink te zondigen dan je elke dag een klein beetje te laten gaan.

Kimpen: Er bestaan inderdaad veel slanke mensen die tijdens de week letten op wat ze eten en drinken en zich in het weekend laten gaan. Je kunt op die manier slank blijven, maar alweer: als het je om je vitaliteit te doen is, dan drink je ook op vrijdagavond geen veertien pinten, want dat is in elk geval een aanval op je lever. Je bent in geen geval fit de dag nadien.

Je moet jezelf natuurlijk af en toe iets gunnen. Mensen die naar een feest gaan met het idee dat ze zullen ,,zondigen”, hebben een probleem. Extremisten zijn nooit goed gezelschap. Je wordt niet plots dik van de feestdagen, zelfs niet als de weegschaal een keertje twee kilo meer aangeeft (een tip: weeg je niet na een feest, dat heeft geen zin). Geniet ervan, maar probeer wel de valkuil van het schransen te vermijden. Als je elke keer naar een feest gaat met het idee dat het je laatste copieuze maal of laatste glas alcohol zal zijn, ga je al snel veel te veel eten, waardoor je je de dag nadien uitgeblust voelt en misschien gaat eten om dat gevoel te compenseren.

meer informatie: synergie.be

bronnen: de standaard / kookeiland

20 Reacties

 1. De boeken en het TV programma van Sonja Kimpen inspireerde mij om een nieuwe levensstijl aan te nemen. Momenteel ben ik 6 weken bezig en ik ben al 8,500Kg afgevallen. Voor mij is dit een levenslang plan.. Ik zal proberen om altijd gezond te eten, natuurlijk moet zondigen ook eens kunnen maar beperkt. De tips van Sonja zijn geweldig en de boeken staan boordevol lekkere receptjes. Ik raad de levensstijl van Sonja Kimpen aan aan iedereen, iedereen kan het!

 2. halloo
  wij eten al een lange tijd gezonde voeding maar toch verliezen wij geen gewicht hoe komt dit
  groetjes linsy en bryan

 3. wij eten gemiddeld 7 broden van sonja kimpen. Moeten er al een eindje voor rijden en nu zaten er stukjes hout in mijn laatste brood. (heb de stukjes gehouden). Vinden dat zeer spijtig want de kleinkindjes hadden het brood ook graag maar durf ze er nu niet meer van geven.

 4. Ik ben Mirte, en ik moet voor school samen met een vriendin een interview
  afnemen met een bekenende en boeiende persoon. En omdat wij thuis ook zoveel boeken van je hebben dacht ik meteen aan Sonja Kimpen.
  We moeten dit werk doen voor nederlands, het beste artikel, of interview wordt gebruikt in de ’tv-zender’ van onze school op de opendeurdag. We hebben enkele vragen over sterren op de dansvloer en natuurlijk over
  u gezonde en sportieve leven. hoe u de mensen helpt en nog andere verschillende vragen. We zouden ook enkele foto’s willen. Als Sonja geen tijd heeft, wat we zeker wel begrijpen.

  Mirte en charlotte

 5. hallo sonja

  wegens bepaalde reden kan ik aan geen sport doen maar zou tch een paar kilos moeten vermageren kan je een paar tips geven?????????

 6. Meer bewegen en minder eten. We weten allemaal wel dat we daardoor afvallen. Maar eerst en vooral volhouden? En ten tweede het inpassen in je prefessioneel leven? Hoe doen we dat?

 7. sinds augustus 2009 ben ik te weten gekomen dat ik diabeet ben type 2 sinds dan gebruik ik geen suikers meer
  mijn enigste zorg is mijn cholesterol gehalte nl 243 ik eet gezond en doe alle dagen aan sport ik fiets alle dagen tussen de 10 en 15 km op de hometrainer maar toch zak het gehalte niet zijn er bepaalde middelen om toch dat hoog gehalte naar beneden te krijgen graag reactie

 8. lieve sonja ben al 20 jaar op hetzelfde gewicht, maar ben 3 oktober 2009 gestopt met roken en 23 kg aangekomen . ben gisteren bij mijn specialist geweest en zei me van dringend te dieeten want ik heb fybromyalgie en cvs en alles doet nu enorm pijn ,ik weet het wel, maar heb voor niets nog moed kijk wel altijd naar je programma en dan kunnen ze het ik niet denk ik waarom weet ik niet ik ga een van de dagen je boek kopen ik zal wel zien of daar goeie dieten instaan ik zoek wel en anders kijk ik wel verder op je site want heb pas pc in ieder geval vind ik je een engel want jij bent er voor de mensen welliswaar kordaat maar dat moet maar je straalt het uit via de tv het komt recht uit je hart dank je voor je programma trouwe kijker groetjes

 9. Hallo,

  wij zijn van de school Twinkelveld in Kalfort (Puurs) en wij hebben de opdracht gekregen om een interview met een persoon te doen en we zouden graag jou interviewen.

  Past dat?
  Laat ons iets weten astublieft.
  Alvast bedankt

  Groetjes
  Iman en Charlotte

 10. ik ben zeer tevreden met de 7 tips die ik heb ontvangen ik had veeleerder met u kontak moeten nemen wand ik moet op onderzoek van mijn rechterbeen waarschijnlijk vernauwingen mijn vraag aan u kan ik er wat zelf aandoen met bepaalde voeding mijn beste groetjes

  • og 10.000 te gaan en Sonja Kimpen heeft 1 miljoen boeken en spin-offs verkocht in Vlaanderen. Dat getal bereik je niet zomaar.
   Reeds lang vóór ze een bekende Vlaming werd door haar tv-programma’s rond gezonde levensstijl , schreef ze “Een leven lang slank zonder dieet”, haar eerste bestseller. In de tien jaar die daarop volgden werden de 14 bestsellers
   van Sonja Kimpen klassiekers in de ‘fit en gezond’-wereld. Sonja Kimpen is down to earth en no nonsens. Regeltjes en betutteling zijn niet aan haar en Belgen besteed.
   Inzichten des te meer. Haar grote kracht is dat ze wetenschappelijke inzichten over gezondheid, lichaam en hersenen op een laagdrempelige, toegankelijke en begeesterende manier brengt, zodat je als lezer goesting krijgt
   en in actie komt om het heft in handen te nemen.

   In haar nieuwste boek ME? NO PAUZE rekent ze af met alle mythen, onwaarheden én vooral met onwetendheid over de menopauze!
   Weinig vrouwen weten dat je hersenen en hormonen vanaf je veertigste een nieuw evenwicht zoeken, vergelijkbaar met de veranderingen rond de puberteit.
   De meeste adviezen komen dus 15 jaar te laat. Wanneer je inzicht hebt in wat er met je lijf en je brein gebeurt, heb je het beste medicijn om op elke leeftijd de kwaliteit en de energie van je leven hoog te houden.

   Sonja Kimpen heeft duizenden fans, lezers en volgers op Twitter en Facebook. Haar herkenbare positieve schrijfstijl en coachingkracht zijn de allerbeste mindfood om het leven positief aan te pakken.

   Méér weten?

   Interview of een leesexemplaar? Zie bijlage met contactgegevens.

   Enkele quoten uit Me? No Pauze
   • De sterkte van je klachten hangt niet zozeer af van de fluctuaties in hormoonschommelingen, maar wel van de gevoeligheid van je hersenen voor die fluctuaties.
   • De kennis en wetenschap die je hebt op de juiste manier toepassen, is hét geneesmiddel van deze eeuw.
   • Elke gedachte en emotie heeft invloed op elk hormoon van ons lichaam en via de hormonen op al onze organen.
   • De kunst in het leven is te functioneren ondanks problemen.
   • Velen hebben een mening, weinigen hebben een plan!
   • Als je goed bent omgegaan met miserie verhoogt het je veerkracht met tonnen!
   • Je kunt je lijf veranderen als je onmiddellijk je acties verandert.
   • De liefde is vaak het meest heikele punt na je vijftigste. Je weet wat je aan elkaar hebt maar je weet nog beter wat je niet aan elkaar hebt!
   • Het huwelijk moet niet gered worden, wel de liefde!
   • Laat je kleine gewoonten niet groter zijn dan je dromen.
   • Jong zijn start niet met hoe je hoofd eruit ziet maar wat er in je hoofd omgaat!
   • Het is ongepast je gezondheid als je eigen verdienste te beschouwen, maar het is nog meer ongepast geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van je organen en je lijf.
   Zeker als je jezelf als een ontwikkeld mens beschouwt.
   • Potentieel blijven zien in jezelf is fundamenteel en dat start met liefdevol kijken.
   • Je leeftijd kun je niet veranderen, maar je gevoel van leeftijd wel en dat heeft vooral met ‘leef je leven’ te maken.

 11. Ik eet een tijd gezond en daarna herval ik altijd weer. Ik voel me bijvoorbeeld een dag slecht en dan ga ik een pak chocolade eten of een grote pot Ben & Jerry’s of een pak friet of soms wel alles tegelijk. Vaak heb ik ook extreem zin in een groot pak chips. Meestal eet ik nog ’s avond laat dürüm met kip.

 12. hey sonja
  ik heb je boek gelezen nl je bent wat je eet
  t’ is intussen wel drie jaar geleden
  17 kg viel ik af op 3 maanden tijd, kreeg toen een arbeidsongeval en de kilootjes kwamen er zo weer aan. Nu ben ik al verschillende keren opnieuw begonnen, ook met je boek te lezen en dan alles weer in de praktijk te brengen maar het lukt me helaas niet meer. Kan jij me aub helpen om me weer op het goede spoor te brengen???? Het moeilijkste is de tijdstippen nu. Vroeger werkte ik in de nacht en nu werk ik in shiften, de ene week de vroege en de andere week de late, waardoor ik geen ritme krijg, Wat kan ik doen?????
  grtjs chantale

 13. Eindelijk een dieetboek wat niet zozeer uit is op veel verkopen en de nieuwste en snelste afval hype te worden, maar om mensen te hélpen er echt te komen!

 14. Ik vindt Sonja Kimpen hélemaal super!!
  Nix geen dieet, nix roepen wat wel en niet mag!
  Alles is aan jou, wat jij er mee wilt doen, en wat je zelf denkt dat goed voor je is.
  Wil je dik blijven (dan had je waarschijnlijk dat boek niet gekocht , zegt ze zelf) of ga je voor een leven lang slank?
  Ik ga voor ’t laatste, en dat het werkt daar ben ik inmiddels wel achter!
  Heerlijk om te lezen en het zet je echt tot nadenken!!
  Want wat ze zegt is zo waar, je hebt het namelijk allemaal zélf in de hand!

 15. Hallo,
  Na het kopen van het boek ‘een leven lang slank zonder dieet’, ben ik mijn leven anders gaan inrichten. En het is een lekker gevoel geen dieet meer volgen en toch langzaam afvallen. Na enige weken heb ik een proefabbonement genoemen bij een sportschool met zwembad, en ga ik s’middags direct na het werk sporten en/of zwemmen. Deze combinatie is verslavend ,ik kan niet meer zonder. Door deze levenswijze is mijn conditie met sprongen vooruit gegaan en het afvallen gaat langzaam, maar gestaag zakt het gewicht. Het moeilijkste is om niet steeds op de weegschaal te gaan staan, ik heb het wel terug kunnen brengen naar 1 keer per week langer lukt nog niet.
  Zo te leven en te eten geeft rust tussen de oren en is goed vol te houden .Froficiat ga zo door.
  Janny

 16. Ik heb net het boek uitgelezen, ik had voor mij zelf al besloten om te stoppen met lijnen maar nu weet ik het zeker, dit kan ik en kan ik ook volhouden want zoals in het boek al staat het kan niet mislukken het is wat jij wil met je lijf.
  Wil je er goede uithalen of zo blijven het is aan jou, ik ga voor het goede want dat ben ik waard om er alles uit te halen wat er in zit. En zoals Sonja het zegt het is simpel niets ingewikkeld maar wat doe jij ermee.5x perdag eten, min bord structuren,twee liter water,twee stuks fruit,maag laten rusten na elke maaltijd, lichaamsbeweging positieve affirmatie,dagelijkse visualisatie. Simpel want dit weten we alllang nu doen,sonja kom a.ub naar nederland, dit is beter als de andere sonja

 17. Ik heb het boek ‘een leven lang slank zonder dieet’ gekocht en moet zeggen dat het me erg aanspreekt! Het is gewoon een ‘way of life’ die goed vol te houden is. Wel jammer dat Sonja geen activiteiten in Nederland heeft. Misschien komt dit nog?

 18. Bestel het nieuwe boek van Sonja Kimen “De laatste 5 kilo”

  Lees Bestel het nieuws boek van Sonja Kimpen

  “Dit nieuwe boek van Sonja is anders dan alle andere afslankboeken omdat er een hemelsbreed verschil is tussen ‘evenementen-afslanken’ – of snel vermageren dat je een maatje minder belooft voor een bepaalde gelegenheid – en het verwerven van inzichten voor een maatje minder. Je beste vorm voor altijd krijg je niet dank­zij een crashdieet, maar dankzij de juiste mindset. En die zit tussen je oren!”

  Aldus Sonja Kimpen

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in