Sonja vs Sonja

Wij hebben Sonja Bakker, België heeft Sonja Kimpen. De Belgische Sonja gelooft niet in diëten. Zij is van mening dat als je gezond eet, je helemaal niet minder of weinig hoeft te eten. Zij noemt haar dieet dan ook geen dieet, maar een way of living.

In België is Sonja een echte hype. In verschillende televisieprogramma’s helpt ze mensen met overgewicht. En dat doet ze niet door ze op een dieet te zetten, nee, ze helpt de mensen anders te laten denken! Ze confronteert ze met hun onverstandige gedrag en de gezondheidsrisico’s die dat met zich meebrengt. Dan biedt ze hen de grootste uitdaging van hun leven: In acht weken tijd de weg vinden naar een gezond, gelukkig en fit leven.

Dit zijn Sonja’s principes:

1. Prop niet zonder nadenken je mond vol. Dwing jezelf na te denken voor je iets in je mond stopt, zodat je niet eet uit verveling!

2. Kauw goed. Tijdens het kauwen vermeng je voedsel met speeksel, waardoor je stofwisseling sneller gaat.

3. Geniet van wat je eet en varieer. Voedsel (en vooral smaak) kan heel verslavend werken. Voorkom dit door iedere dag minstens zes smaken te proeven.

4. Je hoeft niet de hele dag iets in je mond te hebben. Vele mensen snaaien de hele dag door, zonder dat ze zich daar bewust van te zijn. Neem steeds meer tijd tussen je eetmomenten! Je drang om continu iets te eten zal al na een week minder worden.

5. Luister naar je buik. Vaak eet je door totdat je overvol zit. Pas 20 minuten na de maaltijd geeft je lichaam het signaal dat je vol zit! Wacht dus even na de maaltijd, voor je weer meteen begint te snaaien!

6. Stop je suikerverslaving! Kick af door steeds minder suikers te eten. Je moet bij deze stap wel echt doorzetten: pas na een jaar zal het je geen moeite meer kosten om lekkernijen te laten staan.

7. Eet niet om problemen weg te stoppen. Eten is geen medicijn. Emoties zijn er om te verwerken, niet om weg te eten!

Verder heeft Sonja ook zeven basisingrediënten voor haar way of living:
– Drink minimaal 2 liter water per dag (goh, die hebben we vaker gehoord).
– Doe geregeld ademhalingsoefeningen.
– Maak gebruik van stimulerende gedachten.
– Geef je ingewanden genoeg rust.
– Doe aan kracht- en uithoudingstraining.

Afvallen en slank blijven zonder dieet? Goh, die Belgische Sonja lijkt een geschenk uit de hemel! Ben jij erg benieuwd naar meer informatie over deze methode? Je leest er alles over in haar boeken! Sonja’s eerste boek heet ‘Een leven lang slank zonder dieet’. Onlangs is haar nieuwste boek uitgekomen, ‘Gezond eten, makkelijker dan je denkt’.

Lees hier meer over de Belgische Sonja.

2 Reacties

  1. Heel goed dat boek van Sonja Kimpen. Daar is goed over nagedacht en ze is deskundig. En wat mij heel goed bevalt, dat ze geen recepten heeft, maar alleen gebruik maakt van gezond verstand. Nog even en ik ga weer naar de sportschool.

  2. Ja… Dat kauwen… is voor mij iets waar ik dus niet aan denk!

    Ik heb vroeger in de keuken gewerkt, als kok… en in de middag pauze hadden we 20-30 minuten de tijd om onze maaltijd naar binnen te werken… We wouden natuurlijk ook nog effe gezellig kletsen!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in