South Beach Dieet Recepten

Het South Beach dieet is ondanks het feit dat het opgezet is als ‘medisch’ dieet, een gemakkelijk dieet. Je hoeft geen calorieën te tellen en je hoeft geen porties af te wegen.

Het grote verschil met alle andere diëten is dat je alleen rekening hoeft te houden met de glycemische index van je dagelijkse voedingsmiddelen en met goed vet en goede koolhydraten. En dat is vrij eenvoudig, want er zijn meer voedingsmiddelen toegestaan dan verboden. Als je jezelf aanleert om voedingsmiddelen te kiezen die laag tot middelhoog op de glycemische index scoren, dan doe je het goed. Het South Beach dieet is daardoor het meest flexibele dieet dat ik ken. Je kunt je eigen culinaire fantasie op alle mogelijke manieren botvieren. Je mag immers meer wel dan niet. Als je de glycemische index eenmaal in je hoofd hebt, kun je zo veel variëren als je zelf wilt. Bovendien moet je altijd eten tot je genoeg hebt, je moet tussendoortjes nemen en er komt geen caloriewijzer of keukenweegschaal aan te pas. Eenvoudiger kan niet. En dat geldt ook voor het resultaat.

Het South Beach dieet is geen manier van eten met weinig koolhydraten. En het is ook geen dieet waarin maar weinig vet is toegestaan. Het South Beach dieet leert je om te vertrouwen op de goede koolhydraten en de goede vetten – de juiste – waardoor je uiteindelijk vanzelf leert om gelukkig te leven zonder foute koolhydraten en foute vetten. Het gevolg hiervan is dat je gezonder zult worden én gewicht verliest. Dat verlies ligt in de eerste twee weken zo tussen de 3,5 en 6 kilo, en dat is pas het begin!

Het South Beach dieet is in korte tijd in Amerika en Engeland met 10 miljoen verkochte exemplaren een ware bestseller geworden. Miljoenen mannen en vrouwen zijn al kilo’s kwijt geraakt door dit dieet, én houden die kilo’s eraf, omdat ze mogen eten wat ze lekker vinden, zonder ook maar een moment honger te lijden..

Hoe makkelijk een dieet ook is, het aanhouden in een restaurant, bij vrienden of op vakantie is altijd lastig. Wat zit er nu exact in die heerlijke paëlla, of in de ovenschotel van je moeder? En past dat wel in het South Beach dieet?

Dit gidsje geeft antwoord op dergelijke vragen. Het is een compact boekje vol voedingstabellen en een uitgebreide Glycemische Index, waardoor het altijd en overal mogelijk is de richtlijnen van het South Beach dieet aan te houden.

Het South Beach Dieet
Het South Beach Dieet
Arthur Agatston

Download het Dieet

Hieronder kun je het South Beach Dieet downloaden in PDF formaat. (rechtermuisknop – opslaan als)

gratis het South Beacht Dieet

Acrobat Reader.

Heb je ervaring met het bSouth Beach dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

31 Reacties

 1. Ik ben gestart met south beach na 2 weken streng kh arm eten. Zou het kunnen dat mijn lichaam daar aan moet wennen? 10 jaar geleden heb ik het ook gedaan maar ben nu aan de medicatie. Zou dat invloed kunnen hebben?

 2. Ik ben een weekje bezig, ben 2,5kg kwijt, heb het denk ik goed opgevolgd maar nu las ik juist dat ik ook geen magere melk mocht drinken en dat heb ik dus wel gedaan ! Ik ga nu de tweede week in en hoop ook op nog een 2kg ! ben benieuwd . Maar zou die magere melk echt kwaad kunnen ? grts Martine

 3. ik ben 59 jaar oud en volg het south beach dieet, maar pas het voor mezelf een beetje aan.
  Ik hou rekening met de koolhydraten – 40 gr per dag.
  Vermijd eveneens de dierlijke vetten.
  Mijn probleem zit in de vetten! hoeveel vetten moet ik minimum per dag in mijn maaltijd verwerken.
  Moeten die meegeteld worden bij de koolhydraten zoals hierna heb uitgeteld?
  vb: heb 50 gr. kippengehakt 10 gr vet/100 gr
  vet = 5 gr x 9 cal= 45 cal
  die 45 cal. : 4 (=cal waarde van de koolhydraten) = 11,25
  ik bedoel dat het vet te vergelijken is met 11,25 gr koolhydraten. mag ik zo rekenen?
  mijn voorbeeld:
  heb op mijn manier spaghetti gemaakt: 300 gr witte kool fijn gesneden even geblancheerd + 50 gr. kippen gehakt (5 gr vet) + 200 gr gezeefde tomaten (koolhydr, 6gr en 0.4 vet) + 1 ajuin
  telde voor deze maaltijd: gehakt 5gr vet = gelijkgesteld koolhydr = 12,6 gr
  : witte kool en ajuin koolhydr. = 1
  : gezeefde tomat koohydr. = 6
  : vet in de gezeefde tomaat: samen 0,4 gr.= 0,9 gr koolhydr.
  samen 20,5 koolhydr.
  heb dus nog 19.5 koolhydraten over voor de andere maaltijden
  Is mijn redenering juist??
  groeten Robert

 4. Ik heb een jaar geleden het south beach dieet gevolgd onder begeleiding. In het begin was het zeker wel doorbijten maar nu is het een levensstijl geworden. Als ik een tijdje weer wat voeding met vetten eet, compenseer ik het met gezonde afwisseling.

 5. Ik ben in mei 2011 begonnen met South Beach en 16 kilo afgevallen in een hald jaar tijd. Onlangs begon mijn gewicht weer een beetje te stijgen en merkte ik ook dat ik meer zin kreeg in de ‘foute’ dingen. Twee weekjes weer Fase 1 gedaan en weer keurig op gewicht en de zin in de ‘foute’ dingen is ook weer verdwenen. Ik zie het dan ook niet als een dieet maar als een andere manier van eten. Voor mij is het de manier om voortaan op gewicht te blijven.
  Groetjes Geesje

  • Hallo Geesje, wat goed om te lezen allemaal!!! Hoop dat dat bij mij ook gaat lukken…
   Ben nu een beetje bezig met rondkijken over SB. Eerst ander dieet gedaan, 12 kilo afgevallen, maar wil nu echt een levensstijl aan gaan nemen en daar lijkt dit me een goed plan voor. Heb jij (of iemand anders) tips voor me? En welk boek kan ik het beste bestellen? Zag dat er veel verschillende waren! Succes nog allemaal.
   Groetjes, Inez

 6. Ik ben van mening dat wanneer je het woord dieet laat vallen en niet elk dieet tot op de letter volgt (waardoor je je niet meer schuldig hoeft te voelen) het al stukken beter gaat. Het SB dieet is een van de betere diëten maar wederom een dieet. Tip: lees veel over de voedingsindustrie, verslavingen en wat suiker met je doet. Kijk naar de film Hungry for Change, prachtig, heeft me veel inzicht gegeven! Niet dat ik nu rawfood ga aanhangen maar je leert er een hoop van. Sinds ik 4 maanden geleden ben begonnen ben ik 21 kilo afgevallen. Ik zal niet snel meer naar een forum gaan of een club, anderen zijn snel geneigd je hun wil op te leggen of bij een forum om het boek tot op de letter te volgen. Waardoor je veel te krampachtig wordt. Houd de kennis van SB en bijv. Hungry for Change bij de hand en ga hier vrij mee om. Ik heb de afgelopen maanden best een paar keer heerlijke frieten op met kroket maar zorg dat je cellen wel gevoed blijven met de stoffen die je nodig hebt (zie film) anders sla je door en kom je weer in een negatieve spiraal terecht.
  Ik moet er nog 60 kwijt en dan is mijn BMI goed! Ik wens iedereen veel succes en heb er LOL in!!
  Wil je contact dan mag je altijd mailen! Sterkte en succes in de strijd!
  Groetjes,
  Elizabeth

  • Goedenavond,

   Ik heb wat vraagjes, ik ben aan het kijken voor om dit dieet (streng woord) te gaan volgen. Nou vraag ik me af hoe u/je/jullie dat hebben gedaan met de dingen die jullie absoluut niet lusten? Vervangen door iets anders? Zo ja hoe weet je dan voor wat je het kan vervangen?
   Ik zit hier al een tijdje mee en wil heel graag echt wat kilo’s kwijt, en moet eigenlijk gewoon een complete nieuwe levensstijl aan gaan passen, eerst dacht ik ik ga Cambridge doen maar dat staat me nog meer tegen omdat je alleen maar shakes krijgt bijna
   Dus hoop ik dat jullie mij kunnen helpen..
   Ik hoor het heel graag
   Groeten Inge

 7. De eerste paar weken bijna geen koolhydraten eten.
  Ik heb dit 2x eerder met 2 dieeten gedaan ( Atkins dieet en het andere weet ik de naam niet meer ) en na 5 dagen kreeg ik last van erge hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.
  Ik wilde doorzetten maar dit werd enkel erger na een week had ik geen honger meer en de hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid werden erger.
  Ik voelde mij ziek dus ben na 10 dagen gestopt en voelde mij direct na een normale maaltijd met groente en aardappelen weer beter.
  Ik heb 2 pogingen gedaan die zoals hierboven verliepen.
  Ik ben geintreseerd in het SB dieet maar ik ben bang dat er hetzelfde zal gebeuren.

  Iemand hier ervaring mee?

  Groetjes,

  Kitty

 8. Hallo allemaal,
  ik zie op internet dat er verschillende boeken te verkrijgen zijn over het south beacht dieet. Welke is nou de belangrijkste en waar kan ik hem bestellen/kopen. Op internet staat er vaak bij dat hij niet leverbaar of niet op voorraad is. En ik wil graag zo snel mogelijk beginnen. Wie kan mij helpen?

 9. Ben op aanraden van een kennis begonnen met het SB.

  Ik ben tapdans docent en beweeg op die manier 4 uur in de week.

  Nu 4 dagen bezig en vanochtend kon ik het niet laten om me even tussendoor te wegen.
  Omdat brood en pasta voor mij een verslaving zijn vindt ik het nl best wel pittig.

  Op de ochtend dat ik begon woog ik 81,1 kg. Nu op dag 4 in de ochtend 82,5 kg.

  Ik heb de afgelopen dagen geen kruimel brood of aardappel gegeten, geen sliert pasta, geen stukkie fruit, geen tussendoortjes zoals snoep of koekjes, geen krakkertje helemaal niets.

  Alleen maar eieren, groene groentes, kipfilet, witte vis, tonijn, salade zonder dressing……

  Denkt mijn lijf soms dat ik te weinig binnen krijg en daarom juist alles opslaat ?
  Ik zal het nog 11 dagen gaan volhouden en kijken wat er dan gebeurt, maar voor nu kom ik dus na 4 dagen bijna 1,5 kilo aan !!!!

 10. Hoi Nikki,

  Ik denk dat dit “dieet” beter voor je is. Je eet hierbij namelijk gewoon normaal, geen shakes, repen of zakjes. Gewoon veel groente, eieren, vis en vlees.

  In de eerste fase (2 weken) neem je weinig koolhydraten en dat ga je langzaam weer opbouwen. Het is over het algemeen geen dieet waarbij je binnen een maand 8 kilo kwijt bent maar je verliest wel gewicht en ook niet onbelangrijk je hebt nooit honger, als dat wel zo is dan eet je te weinig :)

  Zeker als je veel sport is het wel goed echt wat in je maag te hebben, dat is toch bijna niet vol te houden met shakes…

  Er is een speciaal SB forum waar je een kijkje kan nemen, google het even. De administrators daar zijn elke dag op het forum aanwezig en je kan een dagboekje aanmaken met wat je eet, zij kijken er dan naar en sturen waar dat nodig is bij. Verder kan je daar ook gewoon gezellig kletsen met anderen die het dieet volgen

  Groetjes

 11. hallo allemaal, ik ben al 2jaar aan het tobben met de shakes van cambridge, het gaat me niet lukken ivm mijn sport, en omdat ik toch “echt” eten mis… weten jullie of dit iets voor mij kan zijn? ik moet nu ongeveer 8kilo kwijt. niet echt overgewicht, maar zit meer een beetje et mezelf dat ik me dan fijner voel. iemand tips? grioetjes nikki

 12. In febr. Begonnen met SBD. In 4 maanden ben ik 11 kilo afgevallen en ik voel me er prima bij. Het is een andere manier van eten geworden en ik ga er gewoon mee door. Nu na de vakantie weer wat aangekomen, maar na twee weken in mijn SB-ritme zijn die kilo’s er ook al weer af. Het extra koken voor onze kinderen vind ik geen extra probleem, omdat ik de rijst en pasta en aardappels voor hun gewoon wel kook en mijn man en ik hetzelfde eten, maar met meer groenten. Mijn man is al 15 kilo kwijt. Gewoon lekker doorgaan zo en het voelt niet meer als dieten

  • Ik denk dat het South Beach Dieet voor veel mensen veel inzicht geeft in wat nou wel en niet gezond voor je is.
   Ik ben echter van mening dat er nog veel meer factoren een rol spelen als je efficient wilt afvallen of vet wilt verliezen dan alleen te kijken naar het soort vet en koolhydraten dat je eet.

   Wat mij enorm heeft geholpen is minder brood eten (dus ook geen bruin brood) en je koolhydraten bij het ontbijt over te slaan om je vetverbranding in de morgen te stimuleren.

   Dus geen havermout meer bij het ontbijt, maar een omelet met groente!

 13. Pffff eerste week…. Zit er helemaal doorheen. Met een baby van 10 maanden en een drukke baan gewoon echt geen tijd om het juiste voedsel te halen wat ik op mijn werk eten kan waardoor ik gewoon veel te weinig binnen krijg. Geen tijd om voor 3 te koken aangezien mijn zoontje en vriend wat anders eten. Ben zo chagrijng en voel mijzelf uitgeput duizelig en murf. Kan niet meer normaal nadenken en heb koppijn. Dingen die ik ff snel op mijn werk bereiden kan is carpaccio met sla of zalm met sla cottage cheese en een hapje kaas. Super duur en veel te omslagtig. Ik wil gewoon niet opgeven…. Ik kan niet opgeven. Het moet eraf! toch geloof ik er nu niet in omdat ik weet dat als ik , zoals nu, te weinog eet mijn vetstofwisseling omlaag gaat en zodra ik weer normaal ga eten vliegt het er weer aan. Ik weet het ff niet meer.

 14. Hoi allemaal,
  ben nu ruim 2 weken bezig met SBD maar en vrij snel 2,5 kg afgevallen. Maar nu sta ik al zo’n beetje een week stil en val niet meer af. Iemand n idee??
  Zou nog graag 4 a 5 kg afvallen maar zo schiet dat natuurlijk niet op. Hoor dus graag DE winnende tip.
  Dank en succes allemaal!!

 15. Hallo,

  Mijn naam is Ilse en ik ben 27 jaar.
  Ik ben al de hele dag het internet aan het afstruinen naar recties op het SB dieet, daarom erg leuk om jullie reacties te lezen.

  Ik ben 2 jaar geleden 12 kilo afgevallen, niet door middel van een dieet, maar geheel op eigen houtje door veel bewuster te eten. Ik ben nu bijna een jaar gestopt met roken en nu zijn er toch stiekem weer 4 kilo aan gekomen. Ik merk dat het erg lastig is om deze er weer af te krijgen en wil nu proberen om deze kilo’s en een beetje extra voor de zomerse bikini look!!! Ha ha…. Vol goede moed heb ik een hele berg boeken besteld en ik ben er helemaal klaar oor om te gaan beginnen.
  Helemaal na jullie positieve reacties!!

  Succses allemaal!

  Groetjes Ise

 16. op 3 januari 2011 begonnen en vanochtend was ik 13.5 kilo afgevalllen!! :)
  de eerste week was ik 6 kilo afgevallen en nu elke week een kilo!
  zo zie ik het graag haha.
  Ik vind het een heerlijk dieet waar je heerlijk bij mag eten en toch is het gezond.
  zélfs ik hou het vol dus succes allemaaaal!
  gr

 17. Eerst nog wat meer informatie over South Beach dieet verzamelen en volgende week start ik ermee!!! Good luck to me & all of you !!!!

 18. Hoi,

  Vandaag is mijn laatste dag van fase 1. Ik vind dat ik redelijk makkelijk door deze fase heen gekomen ben, hoewel ik elke dag strubbelingen had met mijzelf, doordat ik graag een broodje of een koekje wilde eten. In die gevallen pakte ik dan een theelepeltje pindakaas, hmmm!!! Lekker…Op een of andere manier leer je ook genieten van de dingen die je wel mag eten. Wat ik ook deed was ruiken aan een zak chips, of iets anders waar ik op dat moment zin in had. Ok, het is niet hetzelfde als in je mond stoppen kauwen en doorslikken, maar het helpt een kléin beetje =)

  Ik ben 4,5 kilo kwijtgeraakt, maar gek genoeg is het met het meetlint niet te bespeuren, mijn vriend ziet wel dat ik afgevallen ben. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk kilo’s af te vallen in een korte tijd, want ik bent toch echt bang dat die er heel snel weer aanzitten. Graag wil ik wat bewuster gaan eten en dat gaat me zeker wel lukken!

  Het voordeel van SB is dat er wordt gezegd dat je heus wel een KEER een chocoladekoekje mag eten als je er eeeecht zin in hebt, (wordt niet aanbevolen) en dat moet ook kunnen vind ik.

  Morgen dus beginnen met het toevoegen van koolhydraten en fruit! Oh wat heb ik fruit gemist!

  Wat wel een tikje misleidend is, is dat er gezegd wordt dat je op een gegeven moment geen behoefte meer hebt aan zoete dingen. Nou laat ik je een ding vertellen, het werkt hetzelfde als stoppen met roken, lichamelijk heb je misschien geen behoefte meer, maar geestelijk is ie er nog wel degelijk!

  Wat een goede vuller is is cottage cheese (bij de Lidl veel goedkoper dan A-merk).

  Goed, ik hoop dat jullie het ook volhouden!!

 19. Hoi,
  Ik ben in mei 2009 begonnen met South beach. Eerste week vond ik pittig, had vooral last van stemmingswisselingen dag 4-6, daarna was dat voorbij. Ben in 3 maanden 12 kilo kwijtgeraakt. Inmiddels ben ik verhuisd naar het buitenland, moet dus opnieuw mijn weg in de supermarkt vinden, waardoor ik merk dat er toch weer verkeerde gewoonten ontstaan. Van de 12 zijn er weer 3 bij en daar baal ik van! Ik ga morgen weer opnieuw beginnen met fase 1, en ik heb er zin in! weet zeker dat het gaat lukken!

  Nicky, ben benieuwd naar jouw ervaringen!
  Gr Marie

 20. Hoi,
  Morgen ga ik beginnen met SBD!
  Ik wil ook een hoop afvallen.
  ik deed het eerst elke keer op verkeerde manieren,en nu wil ik het een keer goed doen.

  en Nikky Gefeliciteerd je 3,5 kilo!

  Gr Linda

 21. Hoi Hoi,

  Nou mijn eerste week SBD zit er op, het ging hartstikke goed je mag zoveel eten dat je echt geen honger meer hebt.
  Ben vamorgen op de weegschaal gaan staan en ben al 3,5 kg afgevallen dus dat was echt supper, nu nog maar 16,5 te gaan, dus dat gaat helemaal goed komen haha.
  Nou hoop nog steeds dat er meer mensen op dit forum komen, alleen is ook zo saai.

  Gr Nikky

 22. Hoi allemaal,

  Ben vandaag begonnen met het SBD, ben heel benieuwd.
  Ben het boek nu aan het lezen, en dat is al heel interresant.
  Wil graag 20 kilo afvallen, ben heel benieuwd of dit gaat lukken, maar ben heel positief hier over.
  Hoop dat er nog meer mensen op dit forum komen, kunnen we elkaar wat stimuleren.

  Gr Nikky

 23. Ik wil graag beginnen met het south beach dieet maar ik snap het nog niet helemaal. Zijn er mensen die hier met me over willen schrijven???

 24. hallo,
  Ik begin maandag ook met het south beach dieet. ben eens benieuwd hoe het mij gaat bevallen. maar heb een vraagje, mag je van dat poteinebrood eten dan tijdens de eerste fase of ook niet? en yoghurt?enkel ongezoete of ook met een smaakje? het is maar dat ik een idee heb wat ik als ontbijt kan eten.want dat is voor mij wel belangrijk, het otnbijt.

  groetjes,

  vriends

 25. Het South Beach dieet werkt erg goed in de eerste twee weken. Je moet bereid zijn echt dingen weg te laten uit je dieet, zoals brood, pasta, rijst en ook fruit. Maar mét resultaat. Om daarna wel weer fruit en koohydraten in die mate te eten dat je blijft afvallen is erg lastig. Ik heb uiteindelijk mijn doel bereikt door wel fruit maar toch bijna geen pasta, brood of rijst te eten. Je wordt er erg creatief van, zodat je niet apart hoeft te koken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in