Southamton Six

Dit is geen naam van een nieuw gerecht van mij of een nieuwe band. In het artikel wordt gezegd dat het om kinderen gaat en dat is aan één kant logisch. Kinderen kunnen door hun lichaamssamenstelling minder tot zich nemen. Maar aan de andere kant, let als volwassene ook op. Want het gaat om de ADI= Acceptabele Dagelijkse Inname. Je kunt als mens niet ongestraft de hele dag “troep” eten. Een keer kan geen kwaad. Behalve wanneer je erg gevoelig bent, maar dat voel je zelf snel genoeg. Heb je vaak last van obstipatie, probeer dan zo vezelrijk en vers te eten. Laat het pakjesgemakjes eten weg. Ik heb het vaker over pakjesgemakjes eten gehad en de trouwe lezers en lezeressen weten dat ik hier niet zo’n voorstander van bent. Maar soms zijn er van die dagen dat ik ook weinig tijd heb en dan in plaats van naar de Chinees te gaan of naar de snackbar kies ik er toch voor om min of meer te koken. Uiteraard kan ik ook in Spijkenisse de pizzaboer bellen of naar de chinees gaan of naar de snackbar. Daar kies ik pas voor wanneer ik echt geen tijd heb of niet meer kan omdat ik lichamelijk niet in orde ben. Aan de andere kant, op mijn pizza moet ik zeker 30 minuten wachten en in die tussentijd heb ik onderstaand diner bereid. Maar om het niet al te moeilijk te maken, kies ik voor kant-en-klare bami. Omdat daar te weinig groente in zit, doe ik er altijd groente bij. Soms prei, soms spitskool of paksoi. Het kan ook witte kool zijn, of een pakje gesneden bamigroente.

Ontbijt

1 schaaltje = 150 ml magere yoghurt
2 eetlepels gebroken lijnzaad
2 eetlepels tarwekiemen
2 sneetjes knäckebröd
1x broodbeleg halvarine
1 gekookt ei (hard of zacht naar eigen smaak)
Tussendoor ’s morgens
2 pruimen
1 bruine boterham
1x broodbeleg halvarine
1 plak ontbijtkoek

Lunch

1 snee brood
1x broodbeleg halvarine
1x broodbeleg komkommerspread belegt met plakjes komkommer
1 snee muslibrood
1x broodbeleg halvarine
1x broodbeleg appelstroop
1 glas = 150 ml karnemelk
Mannen eten één boterham extra, besmeerd met halvarine en belegt met, één tomaat in plakjes of wat plakjes komkommer of wat radijsjes.

Tussendoor ’s middags

1 schaaltje=150 ml magere yoghurt
1 kiwi

Diner

200 gram bamigroente, gebakken met 3 aardappelopscheplepels bami goreng (koelvers)
1 eetlepel atjar tjampoer
1 eetlepel sojasaus, zout
1 glas bier wit
Tussendoor ’s avonds
2 nectarine
1 schaaltje = 100 gram yoghurt ijs

Elisabeth©

P.S. vandaag let ik nergens op want dan is Hubbie D jarig. Hij wordt dan 53 jaar, net als ik. Ik ga dus lekker genieten en een extra feestmaaltje koken. ;-)

4 Reacties

 1. De intensie is er, dat is al stap 1. Stap 2 volgt vanzelf, geloof me. Zeker wanneer je merkt dat je je anders=beter voelt zonder pakjesgemakjes eten.

  Ik zeg altijd, met kleine stapjes kom je ook ver, alleen het duurt wat langer en dat is een keuze die jezelf maakt. Met dwang bereik je zeker niets.

  liefs,

 2. Whahaa Miepie, die bier wordt gemengd, ja,in de maag ;)

  Dat is fijn om te lezen dat je nu het beter gaat, ook beter voor jezelf gaat zorgen.

  Geen pakjes meer, beloof dat aan jezelf.

  groetjes,
  Elisabeth

 3. Tja… ik weet het… ben ook zo’n pakjes Koningin… alhoewel, nu het iets beter met me gaat, ik toch weer redelijk vaak vers kook!

  Thanks voor de tip: koelverse bami! Ja, d’r zit altijd zo weinig doorheen: strak plan…

  En dat bier? Gooi je er dat ook doorheen??? ;-)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in